luni, decembrie 5, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaDiscutii spiritualeAscensiunea sufletului prin cele 8 sfere, conform lui Hermes Trismegistus

Ascensiunea sufletului prin cele 8 sfere, conform lui Hermes Trismegistus

Ascensiunea sufletului prin cele 8 sfere, conform lui Hermes Trismegistus

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

In lucrarea „Poimandres”, Hermes Trismegistus ne vorbeste despre ascensiunea sufletului prin sfere si intoarcerea lui la stapanii fiecareia din aceste sfere, limitarile fiind impuse de legile generarii.

* Dupa ce natura de jos s-a intors la partea ei grosiera, ea lupta cu inversunare pentru a recastiga starea ei spirituala. Ea urca cele sapte inele pe care stau cei sapte carmuitori si se intoarce la fiecare dintre puterile lor de jos in acest fel: pe primul inel sta Luna si catre ea este intoarsa capacitatea de a creste si de a micsora.

* Pe al doilea inel sta Mercur si catre care sunt intoarse urzelile, inselatoria si viclenia. Pe al treilea inel sta Venus si catre ea sunt intoarse poftele si pasiunile. Pe al patrulea inel sta Soarele si catre acest stapan sunt intoarse ambitiile. Pe al cincilea inel sta Marte, si catre el sunt intoarse nechibzuintele si cutezanta profana.

* Pe al saselea inel sta Jupiter si catre el sunt intoarse simtul acumularii si bogatiei, iar pe al saptelea inel sta Saturn, Poarta Haosului, si catre el sunt indreptate minciuna si intrigile.

Apoi fiind despuiat de toate acumularile celor sapte inele, sufletul ajunge la a Opta Sfera, adica inelul stelelor fixe. Aici, eliberat de orice iluzie, salasluieste in Lumina si inalta lauda Tatalui cu un glas pe care numai sufletul cel mai pur poate sa-l auda.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.