Home Divinatie Misteriosul numar matematic 9 si legaturile sale cu vechile civilizatii ale lumii

Misteriosul numar matematic 9 si legaturile sale cu vechile civilizatii ale lumii

by admin
392 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Multe culturi antice au privit numarul 9 ca un simbol al perfectiunii, unitatii si libertatii. Grecii si evreii sunt cei care au pus fundatia numerologiei, desi chiar si vechii egipteni au fost foarte atasati cu privire la semnificatia numerelor, care au fost folosite pentru a prezice viitorul.

Numarul 9 este un numar uimitor; daca el este inmultit cu orice cifra de la 0 la 9, si se aduna cele doua cifre din interiorul rezultatului, se obtine intotdeauna 9. De exemplu: 9 × 3 = 27 = 2 + 7 = 9; 9 × 9 = 81 = 8 + 1 = 9; 9 x 5 = 45 = 4 + 5 = 9 si asa mai departe. Exista si alte exemple matematice care confirma aceasta proprietate speciala a numarului 9.

9 semnifica multe lucruri si nu intamplator 9 reprezinta numarul de luni pe care un fat il petrece in burta mamei sale, inainte de a se naste. Numarul 9 este compus din trei trinitati si este adesea asociat cu zeitatile. Scriitorul cel mai influent al ezoterismului Renasterii, Cornelius Agrippa (1486-1535), a dedicat numarul sacru 9 muzelor sale: Calliope, Urania, Polymnia, Terpsichore, Clio, Melpomene, Erato, Euterpe si Thalia. In Occidentul medieval, existau 9 coruri ingeresti si 9 sfere cosmice ale lumii.

In China antica, cosmologia dinastiei Han se baza pe numarul 9; tot chinezii aveau un festival al lui 9, si asta pentru ca acest numar este asociat in mod traditional cu yang, sau cu energia masculina, in a 9-a zi a lunii a 9-a fiind celebrate 9 calitati, cum ar fi increderea si puterea.

Conform Bibliei (Galateni 5:22 – 23), numarul 9 reprezinta roadele Duhului Sfant al lui Dumnezeu, care sunt dragostea, bucuria, pacea, rabdarea, bunatatea, credinta, blandetea, infranarea si curatia. Este, de asemenea, cunoscut faptul ca distrugerea totala a templului din Ierusalim a inceput, pe calendarul ebraic, in anul 9.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

Misterele cifrei 9 – ASTA N-O ȘTIAI ! 23 iulie 2020 - 18:29

[…] Citește continuarea aici […]

Leave a Comment