Miracolele incredibile ale stigmatelor: sangele invinge gravitatia!

Social Media

stigmata95Precum se stie, stigmatul este o urma sau un semn distinctiv care, potrivit traditiei catolice, a aparut, in mod supranatural, pe corpul unor sfinti aflati in stare de extaz, ca simbol si amintire a participarii sufletelor lor la adorarea lui Christos. In afara de „ranile lui Hristos”, persoana respectiva mai prezinta si alte caracteristici pe trup.

Exista cazuri in care stigmatele sunt luminescente, adica emit o radiatie luminoasa. Deoarece sunt considerate a fi fost produse de raze de lumina, am putea crede ca au pastrat o parte din aceasta energie luminoasa pe care o retransmit. Acest fenomen a fost atestat, de exemplu, la Giovanna Maria Bonomo2 (1670): raze de lumina ieseau uneori din rani.

Un alt miracol constatat: sangele stigmatic nu curge intotdeauna in sensul normal impus de gravitatie (adica in jos), ci uneori in sens invers. Duhovnicul Theresei Neumann, parintele Naber, a atras de cateva ori atentia asupra acestui lucru, in timp ce ea retraia in extaz momentul crucificarii: sangele care iesea din ranile de la picioare curgea de-a lungul degetelor, nu spre calcaie, cum ar fi fost normal, deoarece Therese era culcata. Prin urmare, sangele curgea spre varful degetelor, ca si cum ar fi stat in picioare, ridicata pe o cruce.

Trebuie sa mai semnalam si alt fenomen surprinzator: umflarea unei parti a corpului. De exemplu, umflarea limbii, urmata de umflarea buzelor (Marie-Julie Jahenny) sau umflarea ochilor (Marguerite Parigot). Mainile si picioarele se umfla si ele in mod excesiv (Germaine Thiercelin, stigmatizata din Pontoise, secolul al XVII-lea, Maria Magdalena din Pazzi, care era obligata sa se deplaseze in patru labe!) Umflarea membrelor, si chiar a intregului corp, este semnalata si in cazul misticului sufist Al-Allaj, care era vestit pentru capacitatea de a-si umfla corpul atat de mult, incat umplea in intregime marea sala din Basra. In general, elasticitatea corpului constituie unul dintre miracolele mistice cele mai surprinzatoare.

In cazul unor mistici, mainile si picioarele sunt atat de lipite, de contractate, incat nimeni nu reuseste sa le desparta. Iata ce citim in raportul medical al doctorului Dittmar despre stigmatizata din Moselle, Catherine F.: „Mainile sunt asezate in cruce, cu palmele puternic lipite una de alta. Talpile sunt solid sprijinite una de alta. Daca departam cu forta mainile sau picioarele, ele revin la pozitia initiala, fie imediat, fie dupa ce au stat scurt timp in noua pozitie, in stare cataleptica, impinse ca de un resort in prima pozitie descrisa.”


Social Media

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Miracolele incredibile ale stigmatelor: sangele invinge gravitatia! - REVISTE

Leave a Reply