Usturoiul invinge cel mai bun medicament folosit in hipertensiunea arteriala! Fata de acest rezultat, industria farmaceutica face infarct!

FFO_084Un nou studiu publicat in Revista Pakistaneza de Stiinte Farmaceutice (Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences) a relevat faptul ca usturoiul este excelent in scaderea tensiunii arteriale pentru pacientii diagnosticati cu hipertensiune arteriala, o afectiune ce poate duce la cauza nr.1 a deceselor in tarile dezvoltate: infarctul.

Cercetatorii de la Departamentul de Farmacologie din cadrul Univ. King Khalid din orasul Abha (Arabia Saudita) au oferit subiectilor testati cinci doze de usturoi, o tableta de atenelol (cel mai bun medicament folosit in hipertensiune) si un medicament-placebo. Studiile au aratat o descrestere semnificativa a tensiunii arteriale in cazul pacientilor care au consumat usturoi, comparativ cu pacientii care au luat pastila de atenelol si medicamentul-placebo.

Aceste studii clinice de comparatie a unui medicament cu o substanta naturala sunt extrem de rare. De ce? Pentru ca acest lucru nu le convine marilor corporatii farmaceutice, caci ele ar sublinia superioritatea clara a plantelor naturale fata de medicamentele chimice. Usturoiul este o leguma ieftina, sigura, cu putine efecte adverse, pe cand medicamentele sunt, in general, mai scumpe si au multe efecte adverse. Daca se constata ca substanta naturala are aceleasi efecte (sau chiar efecte superioare) compusului sintetic, atunci acest lucru ar submina increderea in medicina traditionala bazata pe medicamente. Asa ca fiti convinsi ca tot sistemul medical va ignora aceste descoperiri, iar in locul unor legume, fructe sau substante naturale, vor fi folosite in continuare medicamentele…

 

4 Comments

  1. Pingback: Marile corporatii farmaceutice si alimentare doresc sa nu mai consumam sucuri naturale din fructe, caci ele ar produce "hipertensiune arteriala"! O fi mai sanatos Coca-Cola!? | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal 13 oct. 2014

Leave a Reply