Usturoiul invinge cel mai bun medicament folosit in hipertensiunea arteriala! Fata de acest rezultat, industria farmaceutica face infarct!

FFO_084Un nou studiu publicat in Revista Pakistaneza de Stiinte Farmaceutice (Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences) a relevat faptul ca usturoiul este excelent in scaderea tensiunii arteriale pentru pacientii diagnosticati cu hipertensiune arteriala, o afectiune ce poate duce la cauza nr.1 a deceselor in tarile dezvoltate: infarctul.

Cercetatorii de la Departamentul de Farmacologie din cadrul Univ. King Khalid din orasul Abha (Arabia Saudita) au oferit subiectilor testati cinci doze de usturoi, o tableta de atenelol (cel mai bun medicament folosit in hipertensiune) si un medicament-placebo. Studiile au aratat o descrestere semnificativa a tensiunii arteriale in cazul pacientilor care au consumat usturoi, comparativ cu pacientii care au luat pastila de atenelol si medicamentul-placebo.

Aceste studii clinice de comparatie a unui medicament cu o substanta naturala sunt extrem de rare. De ce? Pentru ca acest lucru nu le convine marilor corporatii farmaceutice, caci ele ar sublinia superioritatea clara a plantelor naturale fata de medicamentele chimice. Usturoiul este o leguma ieftina, sigura, cu putine efecte adverse, pe cand medicamentele sunt, in general, mai scumpe si au multe efecte adverse. Daca se constata ca substanta naturala are aceleasi efecte (sau chiar efecte superioare) compusului sintetic, atunci acest lucru ar submina increderea in medicina traditionala bazata pe medicamente. Asa ca fiti convinsi ca tot sistemul medical va ignora aceste descoperiri, iar in locul unor legume, fructe sau substante naturale, vor fi folosite in continuare medicamentele…

 

4 Comments

 1. Nu degeaba este catalogat ca usturoiul miroase urat si nu degeaba a fost catalogat ca si drog de grad 3 pentru a i se interzice cultivarea lui.
  Ordinea prioritatii in general pentru consum de alimente „este”:
  1. Cum arata.
  2. Ce gust sau miros are
  3. Cat de sanatos este

  Multi nici nu tin cont de cat de sanatos este un aliment. Parerea mea este ca ar trebui sa fie prima conditie pentru a-l consuma.

 2. Nu numai usturoiul este bun în hipertensiune arterială și fasolea boabe nefiartă este bună. Atenelol nu este un medicament împotriva hipertensiuni arteriale propriu-zis, îți scade pulsul în ideea că așa scade și tensiunea arterială. Eu unul am luat atenelol și acum am rămas cu pulsul de 35-40 de bătăi pe minut și tensiunea este tot mare 190/100. Așa că atenelolul pentru mine a fost un fel de început de sfârșit.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Marile corporatii farmaceutice si alimentare doresc sa nu mai consumam sucuri naturale din fructe, caci ele ar produce "hipertensiune arteriala"! O fi mai sanatos Coca-Cola!? | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal
 2. Un barbat de 110 ani ne spune care sunt cele 5 alimente secrete pe care le consuma zilnic! | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal
 3. Ce beneficii extraordinare pentru corp are miraculoasa combinatie intre usturoi si miere de albine! | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal

Leave a Reply