Minunatele aparitii ale Fecioarei Maria din Filipine

fecioara-mariaAproximativ un milion de oameni s-au adunat într-un orasel din Filipine, la nord de Manila, pe 6 martie 1993, pentru a fi martorii vizitei Fecioarei Maria. Cei din multime, inclusiv oficiali ai guvernului filipinez, jurnalisti si episcopul catolic local – ca reprezentant al Papei – au marturisit ca au vazut o silueta care semana cu Fecioara Maria deasupra unui copac, timp de cinci secunde. Acest lucru a fost urmat cateva minute mai tarziu de lumini rosii, galbene si albastre miscandu-se spre soarele care dansa.

Evenimentele au avut loc pe Dealul Aparitiei din oraselul Agoo, in provincia La Union. Un baietel vizionar de 16 ani, Judiel Nieva, a spus ca din 1989 Fecioara Maria i se arata si ii transmite mesaje în prima sambata a fiecarei luni si la sarbatori religioase importante. Pelerinii s-au adunat în Agoo pe 6 martie deoarece baiatul a spus ca Fecioara va aparea în acel moment si in acel loc.

Cu o luna mai devreme, o statuie a Fecioarei Maria, apartinand familiei lui Judiel Nieva a început sa planga cu lacrimi de sange. Fenomenul a fost vazut de mii de oameni. Un asistent al presedintelui tarii a spus ca de cate ori era adusa statuia, sotia sa, care era foarte bolnava, îsi revenea miraculos. Exista marturii asupra faptului ca anafura s-a transformat în carne si sange in gura lui Nieva. Un locuitor a marturisit ca statuia Fecioarei plangea, iar lacrimile i se transformau in sange.

Cele trei stele si soarele care danseaza

In ziua precedenta vizitei Fecioarei în Agoo, mii de oameni adunati in acea zona au fost martorii soarelui care danseaza. Un reporter din Manila care monitoriza acest eveniment a spus ca a fost personal martor al soarelui care a dansat timp de 15 minute. In timpul noptii care a precedat vizita, martorii au spus ca trei stele stralucitoare au aparut sub constelatia Carul Mare. In dimineata urmatoare, soarele s-a miscat si a dansat din nou pentru cateva secunde.

Pe 6 martie, parintele Roger Cortez a condus multimea catre Dealul Aparitiei. Dupa ce a cerut oamenilor sa faca liniste si i-a indemnat sa simta prezenta lui Hristos in inimile lor, silueta Fecioarei Maria a aparut pentru cateva secunde deasupra unui copac. Cu aproximativ 10 minute mai tarziu, cand Judiel Nieva citea un mesaj pe care îl primise de la Fecioara Maria, lumini de diferite culori au venit din toate partile si s-au îndreptat catre soare. Tanarul profet a spus ca Fecioara Maria le-a cerut in mesajul ei credinciosilor sa se roage pentru copiii infometati din Somalia. Nieva a spus ca urmatoarea aparitie va fi pe 8 septembrie si atunci Fecioara va disparea pentru totdeauna.

Guvernul filipinez a atestat aparitia

Oficialii guvernului filipinez au atestat aparitia din Agoo. Un reporter, Mon Francisco, a spus pe un post de radio din Manila ca a vazut o silueta a unei femei care purta un brau negru. Francisco a marturisit ca nu se astepta sa vada asa ceva si ca era sigur ca nu avea halucinatii.

Episcopul provinciei a fost si el martor al fenomenului si a creat o comisie de investigatie, a adunat dovezi si marturii si a raportat evenimentul la Vatican. Vindecarile miraculoase au fost atribuite izvorului de la locul aparitiei. Intamplarile din Agoo au beneficiat de multa publicitate in Filipine si au fost preluate si de agentia Associated Press.

5 Comments

Leave a Reply