Home Uncategorized Forma creierului depinde de personalitatea omului

Forma creierului depinde de personalitatea omului

by admin
69 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

creier-umanForma creierului este in stransa legatura cu tipul de personalitate pe care o persoana il are, potrivit oamenilor de stiinta britanici. Studiul, realizat pe 85 de persoane ale caror creiere au fost scanate si masurate, a relevat faptul ca diferitele trasaturi ale omului depind de testutul mai dens sau mai rarefiat din anumite zone cerebrale, titreaza Mail Online.

Cele patru tipuri principale de individualitati au fost clasificate de psihiatrii in felul urmator: oameni “in cautare de nou”, “care evita sa faca rau”, “dependenti de recompense” si “puternici”. Cei din prima categorie au zona creierului de deasupra oribitelor ochilor mult mai mare decat ceilalti, potrivit profesorului Annalena Venneri de la Universitatea din Hull. Acestia actioneaza din impuls, fata de cei din a doua categorie, care sunt de obicei pesimisti si sfiosi.

Persoanele care isi dedica viata slujbei fac parte din grupul oamenilor “puternici”, in vreme ce cartoforii inraiti apartin categoriei “dependentilor de recompense”. Acestia din urma aveau mult mai putin tesut pe corpii striati din regiunea frontala a creierului. Oamenii “care evita sa faca rau” aveau un volum mai mic de tesut in zonele orbitofrontal si occipitala ale creierului, titreaza “Mail Online”.

Sursa: www.ziua.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment