Metoda de tratament Lazarev

Social Media

spiritualhealingInterviu cu Sandu-Iulian Bergher, vicepresedinte al Societatii Romane de Acupunctura

Fiinta umana are un tipar emotional deosebit, in sensul ca exista ideea de a fi legat de ceva care este dincolo de noi, care ne-a creat si care continua sa supravegheze ceea ce a creat in permanenta.

Atunci cind omul se apropie de acel centru fundamental din fiinta lui prin care face legatura cu creatorul devine mai putin rau, mai putin fricos, mai putin invidios, mai putin lacom, ceea ce inseamna ca este putin mai bun.

La ce se refera metoda de tratament Lazarev?

Este vorba despre lucrarile cercetatorului rus Serghei Nicolaevici Lazarev, care practica o metoda de terapie inedita si o popularizeaza de aproximativ 10 ani. La noi in tara, lucrarile lui au patruns de 5-7 ani, iar pina acum s-au publicat 8 volume din opera sa. Metoda de tratament Lazarev consta in diagnosticarea acelor blocaje provocate de gindurile sau emotiile necontrolate. Emotiile negative asupra sanatatii au urmatoarele efecte: ingrijorarea afecteaza splina, minia afecteaza ficatul, frica afecteaza rinichiul, melancolia afecteaza plaminul.

Cum se intimpla toate acestea?

Cercetatorul rus Lazarev a constatat in munca sa ca problemele de sanatate, de exemplu, o boala a ficatului sau o boala a rinichiului, apar cind anumite zone din biocimp, numiti centri energetici nu functioneaza corespunzator. Buna functionare a centrilor energetici sau slaba functionare se datoreaza, conform observatiilor cercetatorului rus, sentimentelor, in special emotiilor, gindurilor necontrolate care paraziteaza anumite persoane, provocindu-le in timp perturbari energetice, care ulterior se traduc in perturbari functionale, iar in cele din urma chiar in modificari de structura ale organelor vizate.

Care este impactul terapiei Lazarev asupra celorlalte ramuri ale medicinii complementare?

Pentru acupunctori sau pentru practicantii de medicina complementara, aceasta conceptie este logica, fundamentata. Este si ceea ce sustineau si vechii chinezi sau alti practicanti ai unor medicini traditionale, fie din Extremul Orient, fie din locuri mai apropiate de zona in care locuim noi. De exemplu, in acupunctura se cunoaste faptul ca sentimentul de frica, daca este mentinut o perioada indelungata, creeaza disfunctii majore la nivelul organului energetic rinichi, asa cum il concepem noi in acupunctura, care este putin diferit de organul anatomic rinichi cunoscut in medicina moderna, care cuprinde si alte structuri, avind si alte functii in organism. De asemenea, vechii chinezi sustineau ca melancolia, tristetea, deprimarea afecteaza in mod profund functionarea plaminului si este cunoscut faptul ca bolnavii de TBC sint extrem de deprimati si tristi. Acest fapt era cunoscut chiar inaintea secolului al XX-lea si de medicina occidentala. De asemenea, in acupunctura se cunoaste ca sentimentul de minie afecteaza ficatul. In medicina moderna se stie ca o criza de hipertensiune poate fi provocata foarte usor de un acces de minie sau de enervare. Pornind de la aceste observatii, Lazarev a creat un sistem de diagnoza si un sistem de tratament extrem de complex si in acelasi timp extrem de eficace, prin care reuseste sa-si ajute pacientul sa elimine anumite traume emotionale, unele dintre ele uitate, existind din copilarie, unele din urma cu mai multi ani, dar care continua sa fie active in structurile biocimpului, continua sa blocheze anumiti centri energetici vitali pentru buna functionare a organismului, creind in ultima instanta boala sau suferinta. Prin eliminarea blocajelor emotionale cu ajutorul terapiei Lazarev se reuseste reluarea unei bune circulatii a energiei in tot organismul care se manifesta printr-o stare de sanatate buna recistigata la cei bolnavi sau imbunatatita la persoanele care nu aveau suferinte prea mari, dar nu functionau la parametri pe care i-ar fi dorit.

Principiile de tratament sint aceleasi ca si in acupunctura?

Nu, in primul rind se identifica sentimentele pe care vi le-am spus la inceput.

Cum se identifica?

Exista mijloace specifice.

Va referiti la un fel de psihoterapie?

Este vorba despre o discutie cu pacientul si exista anumite mijloace de evaluare care tin mai putin de metodele medicale moderne, ci se apropie mai mult de tehnici energetice de nivel superior.

Dupa ce sentimentele negative au fost identificate, ce se intimpla in continuare?

In urmatoarea etapa se trece la efortul propriu-zis de a elimina aceste blocaje emotionale create de sentimentele patologice care paraziteaza persoana ani la rind si de care foarte greu se scapa.

Dati-ne un exemplu, un bolnav caruia terapeutul i-a identificat starea de minie sa zicem.

Inainte de a discuta despre exemplu as vrea sa va mai spun un lucru despre tratament ca sa intelegem exact principiul. Cercetatorul Lazarev, care a fundamentat aceasta metoda, se documenteaza din vechile surse ale omenirii. In acord cu ceea ce sustineau autorii unor tratate medicale scrise cu multe mii de ani in urma apartinind traditiilor orientale sau occidentale, starile noastre negative, de genul: minie, ingrijorare, invidie, gelozie, ura, provoaca perturbari in structurile noastre energetice si apoi in starile noastre fizice. De altfel este cunoscuta si in cartile fundamentale ale marilor religii aceasta conceptie conform careia pacatul creeaza boala.

Lazarev a observat, in cercetarile sale coroborate si cu cercetarile unor psihologi, cercetari moderne sau unele efectuate in urma cu mai multi ani, ca fiinta umana are un tipar emotional deosebit, in sensul ca exista ideea de a fi legat de ceva care este dincolo de noi, care ne-a creat si care continua sa supravegheze ceea ce a creat in permanenta. Legatura cu acest principiu suprem ar fi factorul fundamental al acestui tipar emotional profund, dupa care toate fiintele umane au fost create si care exista in fiecare dintre noi. Faptul ca noi ne-am indepartat foarte mult in ultimul timp de aceste resorturi psihologice fundamentale ale noastre, care exista in noi, inseamna ca ne-am indepartat de sursa care a creat totul, ceea ce a determinat o confuzie si o dezorganizare in tot tiparul nostru comportamental, in modul nostru de a reactiona, in insesi profunzimile fiintei noastre.

Din ce cauza se intimpla toate acestea?

Aceste dezordini de natura psihologica se datoreaza si dizarmoniei la nivel energetic, in ultima instanta este boala manifestata la nivel psihic. Prin reapropierea noastra de acest punct fundamental al psihicului nostru, care este legatura cu creatorul, cu forta suprema, se creeaza posibilitatea de a elimina blocajele care au aparut tocmai datorita departarii noastre de tiparul fundamental.

Dupa ce sentimentul negativ a fost tratat prin metoda Lazarev este posibil ca acesta sa reapara?

In general, tiparele comportamentale negative sint destul de profund inradacinate in fiinta noastra, pentru ca omul nu se adreseaza terapiei de acest fel decit dupa ani si ani de suferinta, de incercari cu alte tipuri de tratament. Tiparul comportamental negativ fiind aprofundat, sint necesare mai multe sedinte si este nevoie de perseverenta din partea pacientului, in sensul ca de cite ori are tendinta sa retraiasca acele emotii si ginduri pe care ar dori sa nu le manifeste este invatat cum sa procedeze, este sfatuit ce tehnici sa adopte pentru a nu mai avea acele stari patologice.

Care ar putea fi acele tehnici?

O tehnica simpla si la indemina oricui este rugaciunea.

Putem spune ca terapia cercetatorului Lazarev il face pe om sa fie mai bun?

N-am sa va raspund direct la aceasta intrebare, dar am sa va spun ca atunci cind omul se apropie de acel centru fundamental din fiinta lui prin care face legatura cu creatorul devine mai putin rau, mai putin fricos, mai putin invidios, mai putin lacom, ceea ce inseamna ca este putin mai bun.


Social Media

7 Comments

 1. nu sunt de acord cu metoda iubirii ca sa ajungi acolo unde iti doresti, miliane de nemernici folosesc forta raului pentru acumulare de bunuri si nu patesc nimic, dupa Lazarev n-ai voie sex n-ai voie bani n-ai voie nimic, eronate conceptiile , sa le practice dumnealui.

 2. Draga Dumitru, nu e adevarat ca nu patesc nimic cei care „folosesc forta raului pentru a acumula bunuri materiale”. Poate nu patesc pe moment, timp de 1 an, 5 ani, 20 ani dar odata si odata isi primesc rasplata(ei sau rudele apropiate chiar). Fiecare plateste in mod sigur pentru incalcarea legilor universului, nu neaparat pe moment.
  Si LAzarev nu spune ca n-ai voie sex, n-ai voie bani deloc. Nici pe departe. Spune doar ca nu trebuie sa faci excese, sa consideri un scop al vietii din a face cat mai multi bani, spre exemplu.
  Si are dreptate. Dupa ce mori,iei cu tine banii, bunurile materiale in mormant??? Nu, acestea nu mai valoreaza nimic, doar sufletul conteaza.
  Da, conform logicii umane, pamantesti, ce spune el poate parea ciudat la prima vedere, insa nu este asa. Banii trebuie sa fie doar un mijloc de a-ti asigura existenta zilnica, in momentul in care iti fac un scop al vietii din a strange cat mai multi bani, prin orice mijloace, nu este bine.

 3. Eu am lucrat pentru infrinarea de la agresivitate intelegind consecintele in viata reala ale gindurilor si emotiilor agresive.Analiza atitudinii proprii mia dat capacitatea de a ma stapini de la a gindi si a simti sentimentele de ura disimulate sub forma de suparare,mihnire,dispret,ironie,frica,ingrijorare,care imi faceau viata un cosmar negativ,si am muncit constient de ceea ce fac in promovarea blindetii,a neinvinovatirii,a optimismului,a increderii in Dumnezeu si in mine,ajungind mai responsabil mai liber in ami crea o existenta buna,cu pace,bucurie,desi realitatea din jur isi urma aceleasi tipare,eu nu o mai percep ca ceva dureros ,chinuitor.Bineinteles cunoscutii nu ma inteleg,nu ma cred,si nu pricep ca starea mea e rodul unei munci de aproximativ 10 ani.Aici Lazarev ma ajutatat prin aceia ca a descris tehnic mecanismele care aplicate aduc sigur consecinte chiar daca mai lent.Ceia ce e foarte important el arata cum omul poate iesi din confuzie,si sa si imbunatateasca calitatea vietii,cit atirna de el,de omul in cauza,caci DUMNEZEU,va constata ca demult statea la usa si batea usor dar omul nui deschidea fiindca nu L intelegea.Acum pot si eu sa simt fericirea ca un riu de viata cind indrept cu recunostinta sentimentul iubirii spre Dumnezeu,spre mine,spre cei din jur,,,iar atunci cind uit simt nemultumirea,frustrarea,ura,supararea,si imi revin urgent la a iubi lumea asa cum este si atunci abia vad ca ea nu e nici buna nici rea ci este asa cum este,dar eu sint altul mai fericit,mai bucuros,si imi pare ca si lumea e mai placuta,mai de trait,si viata parca e o calatorie fascinanta pentru ca o parte o creez eu lucid.g.

 4. Metoda iubirii si a iertarii este foarte importanta. Aceasta metoda este foarte importanta fiindca suntem mai linistiti si, daca suntem mai linistiti, suntem si mai sanatosi. Daca un om ma jigneste, eu aleg daca voi da importanta sau nu celor spuse de acel om. Drumul spre sanatate si implicit spre fericire este linistea din noi.Sa facem gandurile sa taca.Si sa nu judecam oamenii. Eu am avut parte in viata cam tot ce-am judecat. Nu inseamna c-am platit pentru acel pacat. Mi s-a dat sa traiesc acel lucru, tocmai pentru a intelege ce inseamna sa fii tu in acea situatie. Multe lucruri din cele spuse de Lazarev le-am experimentat si sunt perfect adevarate. Noi trebuie sa lucram cu nou si automat se va schimba totul in jurul nostru.

 5. Sora mea are o problema foarte mare de sanatate. nu stiu daca scriind pe acest site mapoate ajuta cineva cu un sfat. Sora mea are 56 ani . A crescut 4 copii. de cativa ani a plecat in Grecia sa lucreze. A ingrijit batrani. A locuit in casele batranilor. Avea foarte putin timp liber. Acum 3 ani a avut grija de un batran si o batrana(sot si sotie).Ea se intelegea mai bine cu batranul, considerand-o pe batrana foarte rea. Chiar i-o spunea in fata. Fetele acelor batrani era suparata pe sora mea, deoarece ele considerau ca tatal lor era rau. Dupa un timp a amenintat-o pe sora mea ca ii va face vraji. Apropo eu nu cred in vraji.De atunci starea sanatatii surorii mele s-a inrautatit. A mers la o manastire si a stat o saptama, dar nu a jutat-o cu nimic.A inceput sa aiba tot felul de vedenii. A inceput sa spuna ca este trimisa lui Dumnezeu si ca scopul ei este sa indrepte lumea. De atunci este tot mai suparata pe toti oamenii de pe planeta ca nu se indreapta. ca ea este singura care merge cu Dumnezeu.Spune ca toate electricele sunt diavolul. Acum a ramas singura si fara casa, fara bani. Locuieste cu mama mea la tara, care are 80 ani. Acum o chinuie pe mama mea continuu.Pana de curand alerga pisicile zicand ca diavoli. A batut-o pana a omorat-o. Acum zice ca cocosul este cel rau, ca din fumul de la foc iese cel rau. II interzice mamei sa vorbesca cu cineva zicand ca-il aduce pe cel rau. Si se bate, zicand ca o chinuie cel rau. Eu m-am rugat pentru ea, dar nu da nici un rezultat. Eu cred ca a acumulat toata energia negativa prin supararea ei pe tot ce misca in lumea asta. Nu avem bani sa o ducem la spital, iar eu am convingerea ca nici nu se va vindeca prin spitale. Ea vede in tot si in toate diavolul.

Leave a Reply