Home Uncategorized Mersul la biserica te face sa traiesti mai mult

Mersul la biserica te face sa traiesti mai mult

by admin
32 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

cruce2Oamenii de stiinta au examinat, intr-un studiu, starea de sanatate a oamenilor care merg regulat la biserica. Specialistul in demografie Robert Hummer, de exemplu, urmareste o comunitate din 1992, iar rezultatele sale sunt greu de contestat: oamenii care nu participa la slujbe religioase sunt supusi unui risc dublu de a muri in urmatorii 8 ani decat cei care participa o data pe saptamana.

In completare, Daniel Hall, preot episcopal si chirug, a descoperit ca mersul la biserica aduce vietii un surplus de 2 sau 3 ani. Iar Neal Krause, sociolog si expert in sanatate publica, a incercat sa explice fenomenul testand 1.500 de subiecti din 1997 incoace. El a observat ca enoriasii se simt castigati atunci cand biserica le ofera sprijin social, ca cei care ofera acest ajutor se simt infinit mai impliniti si ca oamenii care isi mentin sentimentul de multumire fata de ceea ce merge bine in viata lor sunt mai putin inclinati spre depresie, ceea ce reprezinta un semn al sanatatii. Intr-un alt studiu, recent, sociologul american mai arata si ca oamenii care cred ca viata lor are un sens traiesc mai mult decat ceilalti.

Sursa: www.cotidianul.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment