Legea atractiei universale si teoria lui Newton – primim in viata ceea ce gandim!

Social Media

Legea atractiei gestioneaza intreaga energie a Universului, de la formarea atomilor si pana la miscarea planetelor. Ea spune ca „principiile similare se atrag”. Celulele unui organism viu sunt mentinute laolalta, la fel ca si substanta unui obiect material, numai datorita legii atractiei. Aceeasi lege opereaza inclusiv asupra gandurilor si sentimentelor tale, care reprezinta in egala masura manifestari energetice. De aceea, tu atragi catre tine tot ceea ce gandesti si tot ceea ce simti.

Spre exemplu, daca gandesti: „Nu-mi place slujba pe care o am”, „Nu am destui bani”, „Nu-mi pot gasi un partener perfect”, „Nu-mi pot plati facturile”, „Nu cred ca o sa reusesc in ceea ce mi-am propus”, „Cutare nu ma apreciaza”, „Nu ma inteleg cu parintii mei”, „Copilul meu are o problema” sau „Am dificultati in casnicie” – tu vei atrage din ce in ce mai mult aceste experiente de viata.

In mod similar, daca te gandesti la lucrurile pentru care te simti recunoscator, cum ar fi: „Imi iubesc slujba”, „Familia mea ma sprijina in tot ceea ce fac”, „Am avut o vacanta excelenta”, „Ma simt uimitor de bine astazi” sau „Am petrecut un weekend minunat in natura, alaturi de fiul meu”, si daca simti sincer starea de recunostinta, tu vei atrage din ce in ce mai mult aceste motive de satisfactie in viata ta. Legea atractiei este imuabila, operand de fiecare data, la fel cum fierul este intotdeauna atras de un magnet. Recunostinta ta are o calitate magnetica, si cu cat ti-o vei manifesta mai abundent, cu atat mai mare va fi prosperitatea pe care o vei atrage in viata ta. Aceasta lege este universala!

Probabil ca ai auzit zicatori de genul: „Omul culege ce a semanat”, „Cine seamana vant, culege furtuna” sau „Omul primeste ceea ce daruieste”. Acestea descriu aceeasi lege universala a atractiei, dar si un principiu universal pe care l-a descoperit marele savant Sir Isaac Newton. Marele fizician a descoperit legile fundamentale ale miscarii in Univers, iar una dintre acestea spune: Oricarei actiuni i se opune o reactie egala si contrara.

Daca aplicam acest principiu conceptului de recunostinta, obtinem urmatoarea ecuatie: orice actiune de daruire genereaza inevitabil o reactie opusa de primire. Iar ceea ce primesti este intotdeauna egal cu cantitatea de recunostinta pe care ti-ai exprimat-o. Cu alte cuvinte, insasi actiunea recunostintei genereaza o reactie a primirii! Si cu cat te simti mai recunoscator si mai sincer (altfel spus, cu cat oferi mai multa recunostinta), cu atat mai mult vei primi.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply