De ce multe servicii de informatii, mari companii si autoritati folosesc in mod secret servicii de astrologie, daca aceasta e considerata „pseudo-stiinta”?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Desi este considerata oficial a fi „pseudo-stiinta”, astrologia este folosita neoficial de autoritati, de oameni de afaceri, de servicii secrete si de militari.

La Conferinta de Parapsihologie de la Praga, din 1988, se faceau publice date statistice in premiera: 84% dintre cele mai prospere firme ale lumii au in consiliul de conducere un astrolog care indeplineste o functie mai mult sau mai putin oficiala.

De asemenea, niciun contract nu se incheie la intamplare. In America s-au inregistrat cel putin 200 de cazuri in care afaceri de anvergura au fost perfectate prin contracte semnate noaptea, pentru ca atunci exista un context astral prielnic.

In anii ’70-’80, exista un celebru astrolog de origine franceza, Claude Lespillon, cunoscut sub numele conspirativ de „Acvila Neagra” si care a ajutat serviciile secrete in actiunile lor. I se spunea „Acvila Neagra”, pentru ca forta lui de previziune, precum si capacitatile de a calcula viitorul conform conjuncturilor astrale se manifesta cu preponderenta in directia negativa: Lespillon este un maestru al detectarii circumstantelor fatale, anticipand cu precizie orice context nefavorabil.

Celebrul serviciu secret Mossad lucra cu Illona Imaldsten, prima femeie astrolog platita de Mossad. In noaptea de 5–6 februarie 1994 in Suedia, 4 agenti israelieni au indeplinit o misiune in Institutul de Fizica Nucleara din Stockholm, misiune amanata de trei ori. Tinta era profesorul cercetator Thomas Hajden, care era banuit de foarte mult timp ca perfecteaza formule secrete pentru armamentul organizatiei extremiste proislamice Hamas.

Agentii Mossad-ului urmau sa cerceteze dosarele din seifurile lui Hajden. Initial, actiunea fusese pregatita pentru Craciunul lui 1993. Dar Illona Imaldsten a dat un verdict care a anulat, in ultimul moment, intreaga actiune. Conjunctura astrala nu era catastrofala, dar avea cateva puncte nevralgice, ceea ce presupunea o doza prea mare de risc. Urmatorul termen al misiunii a fost fixat la 4 ianuarie 1994. Atunci, astrele se aflau intr-o aparenta dispunere prielnica. Dar, cu doua ore inainte de imbarcarea la bordul avionului, cei patru agenti au fost chemati la baza, in regim de urgenta. Se decisese o nouã amanare, generata de constatarea ca anumiti factori conjuncturali de ultima ora influentau vag psihicul agentilor.

La 1 februarie, echipa Mossad-ului s-a intors chiar din Suedia. Peste cateva ore, urmau sa intervina, dar un mesaj ferm i-a intors din drum, pentru a treia oara. Se descoperisera complicatii subtile. Pentru noaptea de 5–6 februarie, astrologul Illona Imaldsten prevazuse un context favorabil misiunii, cu singurul avertisment ca unul dintre agenti ar putea pica intr-o capcana…

Misiunea a fost indeplinita, dar unul dintre cei patru – exact cel vizat de pericolul unei „capcane“ – nu s-a mai intors decat peste cateva luni. Fusese prins si retinut pentru a explica, in amãnunt, autoritatilor, in ce masura Suedia era implicata in actiunile profesorului Thomas Hajden…

Un sondaj efectuat la nivel de glob releva ca 25% din cuplurile care urmaresc incheierea unei casatorii sau stabilirea unei relatii de durata se adreseaza, mai intai, expertilor astrologi. Aceeasi statistica arata ca 80% dintre cei care ignora sfaturile astrologilor regreta, mai devreme sau mai tarziu.

Be the first to comment

Leave a Reply