Chiar si prostituatele pot ajunge in rai, iar sfintii in iad

Social Media

Un sfant si o prostituata traiau in doua case care se aflau una in fata celeilalte. Amandoi au murit in aceeasi zi. Sufletul prostituatei a fost dus in rai, iar cel al sfantului in iad. Mesagerii care au venit sa ii ia au fost foarte mirati si au inceput sa discute intre ei: ,.Oare s-a facut vreo greseala pe undeva? De ce trebuie sa il ducem pe acest sfant in iad?”

Cel mai intelept dintre mesageri a spus: „Da, a fost un sfant, dar a fost foarte invidios pe prostituata. Intotdeauna s- a gandit la petrecerile si placerile pe care le avea aceasta. Sunetele muzicale care se auzeau din casa ei ii rascoleau fiinta. Niciunul dintre admiratorii prostituatei nu a fost la fel de miscat cum a fost acest sfant. Sunetele facute de micii clopotei din bratarile purtate de prostituata ii miscau sufletul. Intreaga sa atentie a ramas focalizata doar asupra acestei femei. Chiar si atunci cand se ruga lui Dumnezeu, urechile sale erau indreptate spre sunetele care se auzeau din casa prostituatei.

In schimb, prostituata suferea si se gandea mereu cat de mareata trebuie sa fie beatitudinea in care traieste acest sfant. Ori de cate ori il vedea daruind flori ca ofranda, ea se intreba: «Cand voi putea si eu deveni la fel de merituoasa incat sa merg la templu si sa ofer flori? Acum sunt atat de impura incat de-abia am curaj sa ma apropii de biserica.» Sfantul nu a fost niciodata profund cufundat in mirosul de tamaie si in sunetele rugaciunii. Prostituata a dorit intotdeauna sa duca o viata pura si sfanta, iar sfantul a tanjit permanent dupa placerile traite de prostituata.”


Social Media

18 Comments

 1. Sunt cateva neconcordante in acesta poveste. Daca sfantul gandea asa atunci nu mai era sfant iar despre prostituata nu se spune ca s-a pocait, asa ca nu are ce cauta in rai. Iar ideea ca sufletul se desprinde de corp dupa moarte nu este crestina, este 100% pagana. Eronat se bazeaza pe o parabola spusa de Isus dar care nu are menirea sa reliefeze realitatea.

 2. Povestioara are mai mult o tenta orientala, dar poate fi buna si pentru crestinii care duc o viata ascetica. O prostituata se poate marturisi si cai inainte de moarte, iar un sfant poate cadea in pacatul mandriei. Daca te nevoiesti pentru mantuire si te crezi mai bun decat altcineva pe lumea asta s-ar putea sa faci la fel ca vamesul din pilda cu vamesul si fariseul.

 3. Eu nu am zis ca crestinismul nu crede in suflet. Ideea ca sufletul poate exista fara corp nu este din Biblie. Crestinismul traditional pe care il stii tu este imbibat de idei pagane si satanice pana la urma. Tu crezi ce vrei dar daca vrei sa cunosti realitatea iti pot arata foarte multe pasaje din Biblie in care se descrie concret ce inseamna moartea. Este un somn fara vise pana la inviere. Citeste de exemplu Eclesiastul capitolul 9.

 4. Parerea mea personala este ca:pac pac, Domnul are carariile lui..nu stiu cat de adevarata este aceasta poveste dupa opinia mea personala este ceva in genul Harap-ALb pentru mine.Daca prostituata dorea sa duca o viata de sfant atunci de ce nu a luat masuri?Si sfantul daca dorea o viata destrabalata de ce nu a facut asta?Prin urmare Dumnezeu nu vrea gandri Dumnezeu vrea fapte,actiuni…prin urmare povestea este fake toata ziua!Cum este un iphone 5 copiat de chinezi:)).Stima si respect pentru toti citiotrii si pentru cel ce detine acest site, dar aceasta este parerea mea:)Tot asa Lovendal este un site fain rau!

 5. Cam cat „ai rumegat” acest subiect pana sa-l publici ? Trecand peste aceasta intrebare vadit ironica si „nepotrivita ” …..sfant in conceptia crestina devii abia dupa trecerea in nefiinta nu in timpul vietii a nu se confunda cu , conceptul de viata dusa in sfintenie care nu te face automat un sfant ci unul ce graviteaza in jurul acestui lucru ce tinde spre sfintenie ( asta in conceptia crestina) , prin urmare sfintii ajung in iad e o mare porcarie rad si copii „nenascuti” din burta mamii!
  Da prostituatele pot ajunge in RAI ………. atunci cand barbatii ce merg la ele le spun ca se simt ca in rai 🙂 . Da , da , da stiu bla bla bla Maria Magdalena , iar bla bla bla bla ………

 6. Atentie, chiar si din punct de vedere ortodox (adica al crestinismului traditional), sufletul dupa moarte nu se desparte complet de corpul fizic. Chiar daca trupul putrezeste, o legatura intre trup si suflet tot mai exista. Dar spre deosebire de martorii lui Iehova, ortodoxia (sau dreapta credinta) invata ca sufletul nu se afla intr-o stare de somnolenta dupa moarte, ci merge in rai sau in iad, dupa fapte, unde simte durerea sau bucuria. Insa plenar acestea vor fi simtite dupa invierea trupurilor la Judecata de Apoi.
  Povestirea aceasta nu este nici crestina nici orientala. Daca era crestina, cum s-a mantuit prostituata? Sfanta Scriptura spune clar ca desfranatii nu se vor mantui (decat daca se pocaiesc, ceea ce nu se specifica), iar sfantul a calcat peste pofte, nu a cazut in desfranare, si a dus lupta cea buna. Daca era orientala nu ar fi vorbit de mantuire si de rai sau iad, ci de reincarnare. Deci povestirea nu mi se pare de nici o culoare.

 7. Fiecare om are dreptatea sa funcţie de educaţia specifică şi apetenţa pentru cunoaştere. Evident, toţi ştim că nu există rai sau iad, totul se referă la poziţionarea faţă de Lumina Divină (mai aproape sau mai departe, la dreapta sau la stânga…). Singura lege după care se judecă gândurile, vorbele sau faptele noastre, cerul în care va fi cantonat sufletul până la „o eventuală Judecată de Apoi” este Legea Iubirii Cristice. Universul a fost creat de Dumnezeu din cărămizile iubirii.
  Oare unii dintre Dv. nu simt că au trup, suflet şi spirit? Vă recomand să vă faceţi rugăciunile la aceleaşi ore, după un timp (o lună, un an sau o viaţă) veţi simţi, cu siguranţă, prezenţa unui sfânt (structurile lui subtile, sufletul şi spiritul) care vine să vă ajute, să faceţi rugăciunea împreună şi veţi cunoaşte o altă dulceaţă a acesteia. Întrebaţi un călugăr căruia i-aţi câştigat încrederea, cu siguraţă că veţi afla un răspuns elocvent.
  Răspândiţi Iubirea cristică, necondiţionată, însuşiţi-vă îngăduinţa, iertarea, uitarea răului şi iubirea pentru toată Creaţia Divină şi veţi aborda cu totul altfel discuţia despre bine şi/sau rău. Sper ca Îngerul Păzitor (cel care vă monitorizează capacitatea de a vă controla forţele interioare) să vă călăuzească spre cunoaştere şi Iubire.

 8. Povestirea cu sfantul vizavi de prostituata pune o falsa problema. dupa criteriile carei religii se face trierea pentru un bilet spre rai sau iad ? parerea mea e ca sfantul a avut o viata de privatiuni ca un calvar, renuntand la placerile superficiale oferite de desfranate. a avut o viata de ,,iad,, suportand cu stoicism privelistea orgiilor sexuale si probabil bahice ale petrecaretilor. din nefericire aud pe multi oameni zicand ca in viata ramai cu ce bagi pe gura si ce tragi pe … sula. ignoranti oameni. adevarata problema nu este cea a mandriei ci a invidiei. invidioasa a fost si prostituata pe respectul acordat sfantului si sfantul pe femeia usuratica pentru placerile lumesti. ca cine a ajuns in iad sau rai, asta e discutabil.
  povestirea e de proasta calitate. comentariile citite sunt mai interesante. despre trup si suflet se pot zice multe. personal cred in dualitate. Un citat din Paulo Coelio este edificator. ,, omul nu este un corp ce are suflet. Omul este un suflet ce are o parte vizibila numita corp.,,
  ce se intamla cu sufletul dupa moarte putini stiu. cert este ca exista viata si dupa moarte, dar in o alta forma. acest fapt a fost demonstrat si stiintific. dupa moarte sufletul nu mai este ingradit de catre limitarile fizice ca atunci cand a fost in corp material.
  iar starea de dupa este in functie de faptele sale din timpul cand a fost in corp material.
  in functie de cat de mult a evoluat spiritual ( sau a involuat ).
  omul este fiinta multidimensionala cu spirit, constiinta si acces la energie universala avand nevoie de un corp material, fizic pentru evolua spiritual.

Leave a Reply