Incredibilele proprietati anti-canceroase si anti-stres ale musetelului

Social Media

musetel 5Multi oameni care traiesc in aceasta societate „rapida” pot sa experimenteze la un moment dat diferite niveluri de stres si anxietate. In multe cazuri oamenii se simt neajutorati, iar daca aceste stari raman netratate, pot duce cu usurinta la depresie severa. De exemplu, un studiu realizat nu demult a aratat ca pana la 85% dintre pacientii depresivi au suferit anterior de anxietate. De aceea, este important de stiut ca musetelul a fost dovedit a fi extrem de eficient in tratarea starilor de anxietate si depresie. De fapt, musetelul este cunoscut pentru a relaxa si a calma sistemul nervos si, prin urmare, poate fi extrem de benefic pentru persoanele care sufera de stres si anxietate.

In 2009, in cadrul Universitatii de Medicina din Pennsylvania, s-au constatat unele rezultate destul de interesante prin utilizarea musetelului, care i-au condus pe cercetatori sa confirme si mai mult reputatia musetelului ca fiind un profund antidepresiv. Studiul efectuat a inclus 37 de oameni care sufereau de depresie sau care aveau tulburari de anxietate. Dupa ce pacientii au consumat timp de 8 saptamani un extract de musetel, la 57% din pacienti s-a constatat reducerea semnificativa a nivelului de anxietate si depresie. Studiul a fost repetat trei ani mai tarziu, iar rezultatele a avut rezultate similare.

Musetelul opreste celulele canceroase de san

Alte cercetari medicale efectuate au aratat ca musetelul are capacitatea de a opri raspandirea celulelor canceroase. Oamenii de stiinta au identificat faptul ca apigenina, unul din principalele componente ale musetelului, poate inhiba raspandirea celulelor cancerului de san. Apigenina, de fapt, ajuta la repararea defectelor din moleculele care transporta informatia genetica care, precum se stie, sunt responsabile pentru mai mult sau mai putin de 80% din toate cazurile de cancer. Cercetatorii au observat ca apigenina uneste cu aproximativ 160 de proteine ​​din corpul uman. Oamenii de stiinta cred, de asemenea, ca numeroasele tinte celulare ale apigeninei pot furniza o serie de alte beneficii necunoscute care nu au legatura cu lupta impotriva cancerului.

Un alt studiu, realizat de o echipa de cercetare japoneza, a reliefat faptul ca un alt component esential al musetelului are proprietati anti-canceroase. Este vorba de oxidul de bisabolol, care, in primele 24 de ore pot distruge celulele canceroase. De aceea, este esential folositi cat mai des musetelul. Nu are ce strica! Pentru mai multe proprietati ale acestei plante, cititi si acest articol: Musetelul, un minunat leac universal.


Social Media

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Incredibilele proprietati anti-canceroase si anti-stres ale musetelului - REVISTE

Leave a Reply