sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaIerarhiile ceresti: Serafimii, heruvimii si tronurile; Domniile, Virtutile si Stapanirile; Principatele, Arhanghelii...

Ierarhiile ceresti: Serafimii, heruvimii si tronurile; Domniile, Virtutile si Stapanirile; Principatele, Arhanghelii si ingerii

Ierarhiile ceresti: Serafimii, heruvimii si tronurile; Domniile, Virtutile si Stapanirile; Principatele, Arhanghelii si ingerii

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

ingeri heruvimiDesi aproape toate curentele religioase atesta, in modul propriu, existenta fiintelor angelice, crestinismul exceleaza prin a explica lumii nu doar existenta lor, ci si modul de organizare. Dionisie Areopagitul este cel mai de seama erudit ale carui lucrari despre ierarhiile angelice au fost acceptate chiar si de cei mai sceptici ierarhi ai bisericii. El considera ca lumile subtile sunt impartite pe zone de influenta. In functie de gradul de elevare spirituala fiintele parcurg aceste planuri pana la desavarsirea finala a pregatirii lor spirituale.

Ierarhiile ceresti sunt in numar de noua, la randul lor subimpartite in trei ordine majore (triade): prima se afla cel mai aproape de Dumnezeu si cuprinde Serafimii, Heruvimii si Tronurile, cei „cu multi ochi si multe aripi”. Al doilea ordin este format din Domnii, Virtuti (sau Puteri) si Stapaniri; iar cel de-al treilea ordin este format din Principate, Arhangheli si ingeri. Numele fiecarei inteligente ceresti indica caracteristica divina proprie ei.

Serafimii, heruvimii si tronurile

Numele Serafimilor semnifica «aceia care ard» sau mai clar spus «aceia care purifica». Cel al Heruvimilor semnifica „cunoasterea plenara” sau „efuziunea intelepciunii”. Numele Tronurilor indica vecinatatea tronului divin, fiind vorba deci de entitati foarte inalte care se afla in imediata apropiere a lui Dumnezeu si primesc in maniera directa si imediata perfectiunea si cunoasterea divina.

Domnii, Virtuti si Stapaniri

„Eu cred, spune Dionisie, ca numele revelator al sfintelor Domnii ne arata capacitatea lor de elevare, care niciodata nu este diminuata, fiind libera de orice compromis; ele nu coboara, nu raspund niciodata unei realitati dizarmonioase si tiranice, sunt deasupra oricarei aserviri degradante… intra cat mai mult posibil in comuniune cu Principiul Divin.

Numele Virtutilor semnifica curaj in toate activitatile, un curaj care nu oboseste niciodata sa cumuleze lumina Principiului Divin si care este intens si ferm orientat spre a-l reflecta pe Dumnezeu in fiinta lor…

Cat despre numele Stapanirilor aceasta indica abilitatea de a acumula daruri divine, puteri supraomenesti. Ele nu abuzeaza tiranic de fortele lor, utilizandu-le in mod egoist, ci urmaresc permanent sa eleveze propria fiinta si subordonatii catre realitatile divine, care tind sa asimileze Principiul Puterii, izvorul oricarei puteri si pe care o reflecta, pe cat posibil, ingerilor…”

Principate, Arhangheli si ingeri

Despre Principate, Arhangheli si ingeri Dionisie spune: „Numele Principatelor indica un caracter suveran si o putere de comanda; ei se modeleaza dupa acelasi Principiu Unic, izvor al tuturor principiilor; ei, cu ajutorul bunei coordonari a ierarhiilor suverane, exprima acest principiu ca Principiu ordonator suveran… Sfantul ordin al Arhanghelilor, prin pozitia sa centrala in ierarhie este legata in mod egal atat de sfintii intaietori [Principatele] cat si de ingeri… ei primesc pe scara ierarhica lumina Principiului Divin prin intermediul ordinelor primare si le transmit plini de bunatate ingerilor, care la randul lor ni le manifesta noua, ca raspuns la sfintele atitudini ale celor care devin iluminati de Divinitate.”

„Cu ingerii, continua Dionisie Areopagitul, se incheie si se completeaza ordinele Fiintelor ceresti, pentru ca ingerii, ultimele dintre entitatile ceresti, poseda caracterul de mesageri si sunt cei mai apropiati de noi; de aceea, mai mult lor decat celorlalti li se potriveste numele de ingeri deoarece sarcina lor este aceea de a se ocupa de tot ceea ce este manifestat si mai mult, de lucrurile din lumea aceasta…”

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

6 Comments

  1. Ok, ok, pe pamant exista 2.500 de religii . Adica pe langa isusm dumnezeu, sfantul duh, asta al vostru, mai exista inca aproximativ 2.500 de entitati identice. Fiecare din pretendentii celor 2.500 de religii sustin cu tarie ce sustineti voi, ca ala este adevarul absolut . Deci, despre ce vorbim aici ? Despre raiul uneia dintre cele 2500 de credinte, crestinismul, sau alta din cele 2500, islamul, sau care ?

  2. Sanda, Biblia a fost mutilata de doua ori in sec. IV, mai intai la Conciliul de la Niceea si apoi la Conciliul de la Constantintinopole. Au fost scoase circa 40 de carti doar din Noul Testament. Nu o lungesc ca sa discutam acum motivele pentru care s-a facut acest lucru. Ele se regasesc printre Evangheliile Apocrife. Iti spun asta, pentru ca Biblia in forma actuala este incompleta si atunci argumentul tau nu are acoperire.

  3. Atat de dezinformata este lumea. Dumnezeu este unul sub orce forma vre-ti sail luati Iisus este unul sub orice forma vreti sa il luati Budha Melchisedek sau Iisus. Dumnezeu nu a creat religiile el a creat cele 10 porunci iar intimp lumea sa zic asa partidele politice la vremile acelea au creat religiile dupa natie si traditie caci suntem aici extraterestrii veniti pentre oamenii nativi ai pamantului. Iar Iisus in forma care o cunoastem noi de acum 2000 de ani sa intrupar din nou pentru restabilirea dezechilibrului creat si intarirea credintei si sa implineasca scripturile, si daca ati fost atenti se zice in cartile cu text sfant miluirea, slavirea si iertarea lor din neam in neam, se refera si la mostenitori generatiile noi dar si la alte tipuri de natii de oameni (specii extraterestre). Traimi, traiti intr-o lume dezinformata din cauza biserici ca institutie dar cei care conduc biserica acum nu au nici o vina ca ascunderea adevarului sa produs in timp cam de 500 de ani incoace. Dar lumea s-a trezit viata pe pamant asa cum o stim se va schimba in urmatorii ani. Cautati piramida de pe muntele Ceahlau este reala se va materializa anul asta 2016-2017 cel tarziu. este construita la fel ca toate celelalte piramide de care stim in dimensiunea a4a si de la varf spre baza.