Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Glanda pineala, glanda misterioasa asociata cu cea de a saptea chakra

Glanda pineala, glanda misterioasa asociata cu cea de a saptea chakra

by admin
251 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

glanda-pinealaO glanda endocrina misterioasa asociata cu cea de-a saptea chakra este epifiza, denumita si glanda pineala. Epifiza se gaseste exact in centrul capului. Ea are forma unui con larg, de marimea unui bob de mazare, cantareste doar 0,16 grame si este situata la poarta de intrare dintre cel de-al treilea si al patrulea ventricul cerebral, fiind scaldata in fluidul cerebrospinal.

Glanda pineala a fost subiectul unor speculatii considerabile incepand de la greci si pana in ultimii ani. La mijlocul secolului al XVII-lea, Descartes considera ca ea este sediul sufletului ratiunii. Studiile moderne au pus in lumina faptul ca functionarea sa este implicata in ritmul circadian al corpului prin intermediul secretiilor ciclice si intermitente ale hormonului sau, melatonina. La anumite reptile sau amfibii, epifiza constituie un al treilea receptor de lumina localizat sub piele, in timp ce la oameni si mamifere ea ofera informatii asupra conditiilor luminoase exterioare prin intermediul unei legaturi neurale existente in ganglionul cervical superior (din ceafa). Desigur ca nu este singura informatie pe care o vehiculeaza.

Dezvoltarea recenta a osteopatiei craniosacrale a stabilit existenta unor unde fizice distincte care plutesc in fluidul cerebrospinal, fiind create de miscarile ritmice ale boltii craniene care includ musculatura si miscarile oaselor craniene. Osteopatii cranieni sunt antrenati sa simta aceste extinderi si contractii ritmice care exercita o presiune usoara asupra craniului si sa regleze ritmurile daca este necesar. Este evident ca pasul dintre palparea fizica si palparea energetica poate fi facut foarte repede de catre osteopatii suficient de sensibili. Astfel, doctorul John Upledger, fondator al unui institut la Palm Beach in Florida, actioneaza in acest sens de mai bine de zece ani. In Franta, Jean-Philippe Mathieu la Villeurbanne, Jean-Andre Gaunand la Nancy, Jean-Yves Noel la Saint-Malo si multi altii sunt capabili sa retraseze traumatismele din copilarie imprimate in tesuturi plecand de la palparea craniana si cea energetica. Gerard Sueur din Perigord, unul dintre osteopatii cei mai talentati ai generatiei sale a deschis calea unei viziuni globale a omului situata cu mult deasupra conceptiilor clasice despre corp. Toti acestia antreneaza literalmente sute de osteopati pe urmele lor.

Epifiza, sau glanda pineala, este situata intr-un canal vid, excelent punct de rezonanta pentru crearea oricarei vibratii sau oscilatii. Relatia pe care o intretine aceasta glanda atat cu ritmurile corporale cat si cu fluidul cerebrospinal ne permite sa presupunem ca ea ar putea fi foarte bine un emitator si un monitor vibratoriu sau oscilator in interiorul corpului si care furnizeaza o parte din pattern-ul general de control al ritmurilor fiziologice, in special la nivel endocrin.

Daca aceste unde actioneaza ca unde sonore sau sunt electromagnetice, plasmice, scalare sau reprezinta alte variatii ritmice de energie, toate aceste aspecte raman deschise pentru speculatii. Rezonantele energetice inerente formei moleculei hormonale, a melatoninei, ar putea totusi furniza unele indicatii, Melatonina are o forma si o structura unica pentru o molecula, total diferita de a oricarui alt hormon din corp. Ea este legata de serotonina, dopamina si alti neurotransmitatori. Prin extensie ne putem gandi ca dat fiind ca adrenalina si anoradrenalina au structuri similare si indeplinesc roluri analoge in sistemele nervos autonom si endocrin, melatonina (ca hormon) si serotonina (ca neurotransmitator) ar exprima o similitudine neutrala. Este de asemenea probabil ca rezonantele interne ale structurii melatoninei sa poata declansa un anumit numar de functii pineale ale unor pattern-uri de unde atomice sau oscilatii energetice nedetectate inca pana acum.

In excelenta sa lucrare, John Davidson dezvolta ipoteza conform careia epifiza ar putea fi un emitator si un receptor de pattern-uri energetice moleculare care guverneaza ritmurile fiziologice si este legata de sistemul neural endocrin prin intermediul unor mecanisme energetice inca nedescoperite. Si pentru ca ritmurile, pattern-urile si polaritatile sunt esentiale in orice sistem energetic, epifiza ar putea avea o functie unica deosebit de puternica.

Prezenta unei multitudini de alti hormoni in interiorul glandei pineale – glanda reprezentativa – pentru toate glandele endocrine majore si rolul sau in administrarea ritmurilor corporale ne permit sa presupunem eventualitatea unei rezonante moleculare in interiorul epifizei. Daca fiecare molecula este o armonica joasa vibratorie a unei energii mai inalte, iar hormonul este definit ca reflex al unei functii energetice deosebite, glanda pineala ar fi atunci in rezonanta cu energii mai inalte provenite de la chakre si pe care le-ar distribui in functiile celulare din intregul sistem endocrin. Astfel, epifiza ar putea fi un canal de pattern-uri energetice care devin ritmuri in materie prin intermediul oscilatiilor craniene in toate ritmurile corporale.

Desigur ca aceste ritmuri pot fi sesizate de catre osteopatul antrenat sa le perceapa (palparea craniana nu trebuie sa exercite 0 presiune mai mare de cinci grame). Mai pot interveni si alte ritmuri, fie electromagnetice, electrice, gravitationale sau orice alta forma de energie cu care inca nu suntem familiarizati. Caile de incrucisare ale sistemului nervos central aflandu-se sub creierul mijlociu (meet brain), epifiza sau glanda pineala are o pozitie perfecta pentru indeplinirea rolului de „radar” al energiilor subtile care se inchisteaza in materie pentru a fi ulterior distribuite in intregul sistem endocrin.

Dintr-un punct de vedere energetic, este probabil ca fiecare glanda endocrina sa-si preia vibratia predominanta de la chakra si tattwa asociate, vibratie modelata de diferitele petale si influentata intr-o masura mai redusa de celelalte energii tattwice.

Putem include si ventriculele cerebrale. Ele constituie un aranjament suprapus partial de tesuturi interconectate umplute cu lichidul cerebrospinal. Acest lichid care scalda epifiza si glanda pineala inconjoara si creierul intre interiorul peretelui cranian si cortexul cerebral. In general se considera ca el are un rol de protectie, nutritie si suport; si ca ar constitui de asemenea un mijloc de inlaturare a deseurilor metabolice. In plus, lichidul cerebrospinal este similar cu plasma sanguina, numai ca este mai putin concentrat, avand mai putin potasiu, mai putini ioni de calciu si mai putine proteine. Concentratia foarte inalta in sodiu, clorati si ioni de magneziu existenta in schimb ne face sa credem ca acest lichid este investit cu functia unor impulsuri vibratorii ale undelor purtatoare, care ar putea fi foarte bine pattern-uri energetice sub forma de hormoni neurali.

Cea de-a saptea chakra, chakra misticilor, poate fi foarte bine si chakra schizofrenicilor. Este o chakra legata de iluminare. Dupa spusele lui Ronald Laing, parintele anti-psihiatriei, misticii si schizofrenicii se regasesc in acelasi ocean (lichidul cefalorahidian). Dar acolo unde misticul inoata, schizofrenicul este dus de curent. Misticul este capabil sa retina si sa discearna viziunile de dincolo de viata si sa intre in starile de fericire, de Samadhi si de uniune, pe cand schizofrenicul nu realizeaza ceea ce i se intampla. El este in acelasi timp aici si dincolo. Aceasta dereglare a celei de-a saptea chakre este calificata delir mistic, si chakra trebuie reglata ca si glanda sa endocrina corespunzatoare, epifiza sau glanda pineala. Poate ca Descartes nu era prea departe de adevar atunci cand afirma in secolul al XVII-lea ca glanda pineala este sediul sufletului ratiunii. Cu toate acestea, calificativul pe care il acorda sufletului ni se pare exagerat.

vindecare-spirituala-nemurire(Fragment din cartea PATRICK DRUOUT – “Vindecare spirituala si nemurire”). Aceasta carte minunata o puteti cumpara de AICI: http://www.librarie.almeea.com/patrick-druout-vindecare-spirituala-si-nemurire/

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

13 comments

slayerofmasons 6 iulie 2010 - 11:57

Vaticanul este centrul Mafiei !!!

Ochiul atotvazator este glanda pineala – cele 3 piramide de la Giza sunt de fapt reprezentarea simbolica ( si nu numai ) a celor trei glande din creierul uman hipotalamusul, pineala, si pitulara. Marea piramida este asezata in centrul planeeti la fel cum este si glanda pineala asezata in cenrul creierului. Cele 7 glande principale sin esitemul endocrin sunt de fapt ( pe pan energetic ) cele 7 chakre-centrii de energie a corpului omenesc. Glandele secreta hormoni, de aici si cuvantul “secret”. Piramidele sunt asezate in conformitate cu centura Orion formata din trei stele dintre care cea mai stralucitoare Sirius ( Marea Piramida ). In centrul piramidei Kheops avem camera faraonului unde este pozitionat un sacrofag deschis din granit rosu . La Vatican In curtea conului de pin gasim statuia Conului de pin, un sacrogag deschis, doi pauni alaturi de statuie, si doi lei exact ca in intrarea unor temple din Egipt. + inscriptii cuneiforme. Acelasi sacrofag deschis al intalnim si la Marea Piramida ( egipt ), la fel si inscriptiile cuneiforme. Deci se pare ca am fost inselati. Vaticanul functioneaza pe bazaele unor invataturi antice ( sa nu uitam de obelisc care a fost adus chiar din Egipt )

Important este sa fi capabil sa :citesti” adevaratele semnificatii a acestor asezari in Vatican. Statuia conul de pin este verde, ceea ce indica Imaturitatea acestuia. Ei vor sa arate ca adora acest lucru, glanda pineala neaactivata ( si o mentin asa prin introducerea flurorului in alimentele, bauturi si mai ales in apa pe care o consumam -este dovedit stiintific ca aceasta substanta Flururul inhiba glanda pineala ) De asemenea conul de pin este asezata invers, cu capul in jos, acest lucru indica la fel, ca ei sunt impotriva acestuia, la fel cum satanistii folosesc crucea inversata pentru a arata dispretul fatza valoarea divina a acesteia.Sacrofagul deschis reprezinta simbolic transcenderea mortii. Cei doi pauni ( la primii crestini ) simbolizeaza Nemurirea. Inaltimea statui este de peste 2m – adika de neatins de “profan”, daca te pui langa ea, nu ajungi nici macar cu capul pana la baza conului.

Paul 10 decembrie 2010 - 19:29

Buna!

Imi pare rau sa te contrazic dar ai scris in text ca glanda pineala este asociata cu a saptea chakra. Corect este a sasea, chakra 7 fiind la cativa centimetri deasupra capului.

Profesorul 24 august 2011 - 20:58

Paulica draga, slayerofmasons are dreptate cand spune ca epifiza este asociata chakrei a 7-a. Fii atent la vocabula: “ASOCIATA”. Asocierea nu inseamna si asezare, cu toate ca in acest vcaz, chiar despre aceasta este vorba. Din punct de vedere al energiilor de acord armonic, atat epifiza cat si chakra a 7-a se afla pe aceeasi lungime de unda. Iar chakra a 7-a, ca punct material distinct, este chiar epifiza numai ca ce stii tu despre cei cativa centimetri de deasupra capului, acolo se afla vortexul tetraedrului cu baza in epifiza. Nu vreau sa intru in detalii tehnice de mare complexitate din perspectiva psihologiei transpersonale fiindca este evident faptul ca te afli abia la inceputul cunoasterii.

isabellle 10 august 2012 - 15:02

profesore, decat sa-l privesti de sus si sa-l arzi cu replici usturatoare, ai putea sa-i usurezi calea cu sfaturi, asa cum ar trebui sa faca orice om care a atins un anumit nivel de iluminare ^.^
canta cu mine: de Craciun, fii mai bun, fii adevarat… lalala, lalala, lalalalala
trololololol

dan 28 octombrie 2012 - 23:00

Sirius nu este in Orion ci in Canis Major (Cainele Mare)

Antonim 17 noiembrie 2012 - 9:49

Salut! Foarte interesant ce am citit si chiar m-am documentat de foarte mult timp,stiam in legatura cu glanda pineala,chackrele,masoni,illuminati,etc – toata povestea asta a lor cum domina ei lumea cu Noua Ordine Mondiala si unde vor sa ajunga,dar in fine…sa fiu scurt si la obiect si mai ales legat de subiect,intrebarea mea este: Ok,iti activezi toate chackrele,faci toate chestiile astea cu yoga,bla bla (ati prins ideea),am inteles ca te purifica,e un fel de healing yourself care iti imbunatateste organismul,viata ta personala,sanatatea…dar ma intreb oare,de ce e tinuta in secret? De atata polologhie? Ar fi medicamentul perfect…si piramidele,si toate prostiile astea lasate in urma de catre stramosi (sau extraterestri,naiba stie),pentru ce??? La ce ajuta? Eu cred ca toata faza asta cu chackrele e ceva mai mult de atat…cred ca poate fi un control al mintii,poate se pot face lucruri pe baza lor la un nivel super avansat (gen daca faci asta de ani de zile sa ai puterea sa comunici cu cineva prin telepatie sau mai stiu eu ce)…sau am facut eu legatura si din ce am citit,cum ca prin calatoria asta astrala a spiritului se pot face reincarnari (aici are legatura si cu piramidele)…faptul ca sarcofagul este amplasat in mijlocul lor (sau chiar si povestea cu Osiris cum a fost reincarnat)…nu stiu ce sa cred,astept raspuns,ba unul chiar foarte detaliat…

bacus 17 noiembrie 2012 - 19:46

paul are dreptate.epifiza numita si glanda pineala e locul in care se gaseste a sasea chakra principala din yoga,ajna,numita si al treilea ochi.iar a saptea,lotusul cu o mie de petale,a carei activare e iluminarea,se afla deasupra capului.deci ce,,punct material distinct“daca e deasupra capului?toti autorii occidentali repeta ce au citit si ei prin cartile de yoga.n-au descoperit yoghinii anatomia subtila si n-au inventat ei extazul.singura traditie mistica,care incearca o prezentare a anatomiei subtile e yoga dar aceasta prezentare e doar partial corecta.

6 beneficii nebănuite ale statului în cap | Eliberează bestia! 18 noiembrie 2012 - 9:42

[…] corpul se află cu susul în jos sunt stimulate glanda pituitară şi glanda pineală. Aceste două glande monitorizează funcţionarea tuturor celorlalte glande din […]

petros 30 octombrie 2013 - 7:48

Interesante informatii. !

sorin 25 martie 2014 - 22:19

salut. ce sa zic asa e sistemul endoclin este important ca si cel umoral si psihicu .eu adaug si starea energetica a corpului mai bine zis bionergia .cu ceacra al treilea ochi influentezi imediat epifiza si asta credeti-ma am testat de sute de ori pe mine insami . deci recomand ore de energoterapie .oricui si oriunde poate sa le faca .succes si multumesc ca ati citit aceste rinduri .

Alexandra 6 aprilie 2014 - 17:28

………………glanda pineala este al saselea chakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa scrieti prosti e o CRIMA.

STIAI?! GLANDA PINEALA, glanda misterioasa asociata cu cea de a saptea chakra! Afla detalii AICI | Stiri 5 mai 2014 - 20:01

[…] Sursa: almeea.com […]

Valium 21 iunie 2014 - 4:47

bun articol, mersi 🙂

Leave a Comment