„Coapsa lui Iisus” din „Apocalipsa lui Ioan” si legatura sa cu o supernova dintr-o galaxie indepartata

Social Media

m81-2Legenda sumeriana a lui Enki si Enlil

Se cunoaste povestea biblica a facerii omului de catre Dumnezeu, a lui Adam si Eva, si a sarpelui trimis s-o ispiteasca pe Eva. Interesant e faptul ca in traditia sumeriana exista o legenda asemanatoare, dar care are alte detalii. Astfel sarpele poarta numele de Enki si este zeul forjatului, tehnologiei si alchimiei, el venind pe Pamant intr-o misiune de salvare dupa distrugerea planetei Tiamat, planeta vietii, pentru a cauta aurul si pietrele albastre necesare iluminarii. Pentru aceasta, el a creat omul, ca vehicul. Fratele geaman a lui Enki, se numeste Enlil, si i se opune lui. In timp ce Enki doreste sa ridice umanitatea, chiar pana la nivelul zeilor, Enlil isi doreste contrariul, sa o distruga. Aici, se poate face oarecum o paralela cu crestinismul: Dumnezeu a creat omul, iar Satana doreste sa-l distruga. Tot in aceeasi legenda sumeriana, se spune ca omului i s-a oferit plugul si sapa, pentru a munci pamantul si pentru a-i „adora pe zei”.

„Plugul si sapa”

Cu privire la plugul si sapa discutate mai sus, exista cateva lucruri interesante. Ideograma egipteana a cuvantului „sapa” este litera „A” intoarsa, litera care se mai numeste „MR” (se citeste „Amer” sau „Amor”). „Mer” inseamna „iubire” in limba egipteana; curios e faptul ca aceeasi litera „A” in egipteana simbolizeaza si plugul.

mr-la-catari„MR” este termenul sumerian pentru „stralucire”, iar „Mar-uk” inseamna „cel stralucitor”. Asa cum a remarcat cercetatoarea Barbara Walker, Marduk a creat lumea, separand cerul de ape, exact cum Dumnezeu a facut in Biblie. Catarii (o secta crestina) denumeau MR sau „Floarea luminii”o vaza sub forma de doi serpi care se uneau la cap sub forma unei flori.

M81, galaxia cu forma unui OZN

Si mai interesant e faptul ca Meru („Coapsa”) este numele unei constelatii cunoscuta sub numele de „Marele Urs”, „Nava Celestiala a Nordului”, „Sicriul lui Osiris” si „Plugul”. Localizate in constelatiile Sicriul lui Osiris se afla galaxiile M81 si M82. M81 este o galaxie care are forma unui OZN stralucitor si se afla la 12 milioane ani-lumina fata de Pamant.

Galaxia spiralata M81 (denumita si NGC 3031) este una dintre cele mai luminoase galaxii din emisfera nordica. Poate fi usor observata de catre amatori dotati cu telescoape mici, uneori putand fi vazuta chiar si cu ochiul liber. Se crede ca o explozie care a avut loc in centrul ei acum jumatate de milion de ani a creat ciudata forma de OZN. In centrul ei se gaseste un nucleu foarte stralucitor, despre care cercetatorii spun ca ar putea reprezenta o gaura neagra ajunsa la maturitate, sau o supernova (o stea care explodeaza). Galaxiile M82 si M81 au inceput sa se ciocneasca in urma cu vreo 600 de milioane de ani in urma, acest eveniment durand circa 100 de milioane de ani.

„Coapsa” apare si „Apocalipsa lui Ioan”

Conform Apocalipsei lui Ioan, Iisus Hristos are scris numele Sau pe coapsa. El poarta mai multe cununi si o haina inmuiata in sange.

Apocalipsa lui Ioan (12-13; 16):

„12. Ochii Lui erau ca para focului; capul il avea incununat cu multe cununi imparatesti si purta un nume scris pe care nimeni nu-l stie, decat numai El singur.

13. Era imbracat cu o haina inmuiata in sange. Numele Lui este: „Cuvantul lui Dumnezeu.”

(…)

16. Pe haina si pe coapsa avea scris numele acesta: „Imparatul imparatilor si Domnul domnilor.”

soarele-si-plugul-la-egipteniLegatura dintre coapsa lui Iisus si supernova din constelatia Ursa Major

Un cercetator pe nume William Harry, autorul cartii „Oracolul Illuminati”, considera ca exista o conexiune intre cuvantul scris pe coapsa lui Iisus, haina sa insangerata si supernova din constelatia Ursa Major. Aceasta legatura ar fi data de artistul egiptean care a pictat ilustratia de mai sus. Ea apare pe marele templu Hathor din Denderah si arata cum zeul Soare (Re sau Horus) invinge stelele polare din constelatiile Draconis si Ursa Major (Plugul). Sulita (sau „razele Soarelui”) e indreptata direct spre un grup de stele pe care astazi il denumim Ursa Major, dar pe care egiptenii ii spuneau „Coapsa” sau „Pulpa taurului”.

Zeul egiptean al Soarelui Re este o versiune mai timpurie a povestii arhanghelului Mihail, omoratorul de balauri. El este reprezentat aici omorand balaurul. „Balaurul” ar putea fi planeta Tiamat (de care am discutat la inceputul articolului).

Pitagora, coapsa lui Iisus si plugul

Filozoful Pitagora avea o „coapsa de aur”; aceasta fie era un semn de nastere impresionant pe coapsa sa, fie Pitagora poseda secretului „marelui A” sau a „Coapsei”. Trei secole dupa moartea lui Pitagora, Sf Apostol Petru, in Scrisorile sale il numea pe Iisus ca „plugar”. Irineu si Iustinian (primii Sfinti Parinti crestini) considerau plugul in alternanta cu „crucea cosmica”, dispozitivul care produce forta divina. Dar acesti primi crestini aveau informatiile din Egipt.

Tot acelasi cercetator, William Harry, considera ca atunci cand in Biblie se vorbeste de Iisus ca plugar, nu se refera la instrumentul de arat pamantul, ci la un instrument de cultivare a dragostei. Plugul cultiva „energia vietii”; o frecventa a iubirii, o vibratie a vietii. Plugul este corpul uman.

O continuare a acestui articol va fi prezentata alta data.


Social Media

3 Comments

  1. ACESTA ASEMANARE INTRE LEGENDA SUMERIANA SI GENEZA ( BIBLIE) , CRED CA ESTE O TRADUCERE GRESITA A TEXTELOR ANTICE DIN SUMMER DE CATRE ACEIA ( arheologi , oameni de stiinta, cercetatori penibili) CARE INCEARCA DISPERATI SA DEZLEGE MISTERUL APARITIEI OMULUI PE PAMANT, in speranta ca vor ajunge celebri.Daca ar avea credinta in Dumnezeu nu ar mai cauta himere.Totul este clar in Biblie!

  2. buna ziua tuturor si sarbatori fericite.
    numele meu este Constantin si as vrea sa fac o precizare care poate nu intereseaza pe nimeni..dar in legatura cu „Coapsa lui Isus”…eu port acest semn pe spate ..(umarul stang..) nu sant din fire mistic dar este atat de vizibil si de asemanator..incat mi-a dat de gandit..
    Ce poate insemna oare o simpla coincidenta..?

Leave a Reply