Fetita cu lacrimi de cristal – minune savarsita de trimisul lui Dumnezeu, Maitreya?

Social Media

lacrimi-de-cristalIn anul 1996, s-a produs un eveniment incredibil, care a uluit lumea, caci sfida orice fel de explicatie medicala. Si ca si cand n-ar fi fost suficient de remarcabila in sine, a fost insotita de numeroase viziuni religioase ale figurii mistice Maitreya, invatator si mantuitor al omenirii.

Evenimentele stranii au inceput in luna martie a acelui an cand o fetita de 12 ani din Liban, Hasnah Mohamed Meselmani, a descoperit uluita ca din ochii ei ieseau de cateva ori pe zi cristale solide de sticla. Aceste cristale erau suficient de ascutite ca sa taie hartie, dar nu-i provocau fetei niciun fel de durere. Procesul a continuat opt luni, timp in care a fata „a produs” in medie sapte cristale pe zi.

Imediat dupa declansarea fenomenului, tatal fetei a dus-o ingrijorat in orasul Chtaura la un oftalmolog, dr. Araji. Doctorul a fost uluit de ceea ce vedea si a confirmat ca era vorba de cristale adevarate care se formau in ochii fetitei Hasnah. Nu a gasit nicio explicatie stiintifica pentru acest mister si a declarat ca trebuie sa fie lucrarea lui Dumnezeu.
Fenomenul a fost intens mediatizat. Ziaristi si echipe de televiziune au venit sa faca reportaje. Pentru a risipi orice fel de indoieli, Hasnah si familia ei au permis ziaristilor sa filmeze procesul de aproape, in momentul in care cristalul aparea din ochiul fetei. Autoritatile religioase s-au intrecut cu oamenii de stiinta ca sa ofere publicului o explicatie plauzibila si sa valorifice evenimentul.

Fetita explica faptul ca lacrimele de cristal i-au fost „oferite” de Maitreya

O explicatie neasteptata a fost data chiar de Hasnah, care a spus ca avusese o viziune in care aparuse figura mistica a lui Maitreya. A povestit ca acesta era imbracat in alb si sedea calare pe un cal alb, facandu-i semn cu mana in timp ce ea statea intinsa noaptea in pat. I-a spus ca este mesagerul lui Dumnezeu si ca el provocase fenomenul aparitiei lacrimilor de cristal. Fata a intrebat daca lacrimile vor inceta, iar mesagerul a raspuns: „Cand va vrea Dumnezeu”. Se pare ca fratele lui Hasnah a auzit-o pe fetita in timp ce aceasta vorbea cu cineva, dar nu vazuse cine era acea persoana.

Sosirea unui mantuitor e asteptata in toate marile religii ale lumii

Sosirea unui mantuitor sau invatator este asteptata de multa vreme in toate marile religii ale lumii. Desi acesta este cunoscut sub diferite nume, rolul lui pare sa fie mereu acelasi, indiferent de tipul religiei. Sosirea lui va fi precedata de miracole si viziuni, precum cea pe care a avut-o Hasnah, iar personajul este considerat un fel de Mesia.

Budistii il numesc pe acest invatator Maitreya Buddha, cel de-al cincilea Buddha. Hindusii asteapta sosirea lui Krishna, care va veni in chip de Kaki-avatar. Crestinii asteapta a doua venire a lui Iisus Hristos, iar evreii il anticipeaza pe Mesia. Si musulmanii il asteapta pe Mesia, Imam Mahdi.

In lucrarea sa Glosar teozofic, vestitul mediu, doamna Blavatsky a vorbit despre venirea lui Maitreya. A scris despre un mantuitor legendar persan, Sosiosh, care va sosi calare si a spus: „Sosiosh, mantuitorul mazdean care, la fel ca Vishnu, Maitreya, Buddha si altii va aparea pe un cal alb la sfarsitul ciclului pentru a salva omenirea”. Interesant este ca atat doamna Blavatsky, micuta Hasnah, cat si aproape toate civilizatiile care au prezis venirea lui Maitreya il descriu la fel – imbracat in alb, calare pe un cal alb. Nu este de mirare ca e numit uneori Cavalerul Alb.

Invatatorul mistic care apare ca sa uneasca diversele elemente disparate ale teologiei mondiale fusese semnalat in numeroase ocazii in intreaga lume. Viziunile au fost urmate de o serie de profetii – toate furnizate de un scriitor britanic, Benjamin Creme – in sensul ca invataturile lui Maitreya vor inspira omenirea sa uite de divergentele dintre oameni si sa-i faca sa lucreze impreuna pentru a se sprijini unul pe altul. Creme sustine ca a dobandit aceste viziuni utopice printr-un proces de „telepatie spirituala”.

Aceste afirmatii au generat multe controverse – putem oare lua declaratiile unui singur om drept dovezi ale acestei forte unificatoare globale sau viziunile lui Creme sunt o incercare mai calculata de a uni oamenii?

Maitreya ii oferea fetei sfaturi importante

Relatarile personale ale lui Hasnah par, fireste, sa sprijine afirmatiile lui Creme si aparitia remarcabila a cristalelor ramane in continuare neexplicata. Hasnah a mai declarat ulterior ca a discutat de mai multe ori cu figura lui Maitreya si a primit sfaturi foarte importante de la el. La un moment dat, Maitreya i-a spus ca familia ei va fi lovita de o mare nenorocire si i-a sfatuit pe toti sa-si paraseasca pentru un timp casa. Toata familia a ascultat de sfat, cu exceptia unuia dintre fratii ei; in ziua urmatoare, tanarul a avut un accident de masina din care abia a scapat cu viata. Hasnah sustine ca mai tarziu, in aceeasi noapte, a fost dojenita de Maitreya, care i-a zis ca toti membrii familiei ar fi trebuit sa plece impreuna, asa cum le spusese el.

Acest caz a starnit senzatie pe tot globul. In mod inevitabil, s-au formulat numeroase acuzatii de escrocherie, de fals si fireste ca familia lui Hasnah, care era departe de a fi bogata, a beneficiat de avantaje financiare de pe urma publicitatii facute. Dar sa nu uitam totusi ca nimeni nu a reusit sa explice aparitia lacrimilor de cristal – este un mister medical. Daca il luam in considerare impreuna cu viziunile putem spune ca, intr-adevar, la vremea respectiva a avut loc un fenomen remarcabil.

Poate ca ar trebui sa acceptam ideea ca exista anumite fapte pe lumea aceasta pe care nu ni le putem explica. Poate ca timpul va oferi un raspuns intrebarilor ridicate de acest caz cu totul aparte, dar, intre timp, ar trebui sa incercam sa ramanem cu mintea deschisa fata de posibilitatea ca miracolele sa existe si sa se produca.


Social Media

9 Comments

Leave a Reply