Fanta cu pesticide: va place sa consumati asa ceva?

Social Media

E o stire care nu e chiar noua, dar care e bine de stiut si de constientizat. Este vorba de pericolul pe care-l reprezinta cunoscuta bautura racoritoare Fanta, produsă de compania Coca-Cola. Asadar…vreti sa consumati niste pesticide in plus? Luati si consumati Fanta! Caci toate cercetarile care au fost intreprinse de laboratoarele de analiza din Marea Britanie au scos in evidenta faptul ca Fanta contine de 300 de ori mai multe pesticide in fiecare sticla de suc, decat nivelul normal permis.

Ce chimicale peste limitele normale au fost detectate mai exact in Fanta? E vorba de carbendazim, thiabendazol, imazalil, procloraz, malation si iprodion – toate reprezentand pesticide obisnuite ce apar in recoltele de portocale. Iata totusi o veste buna: asta inseamna ca firma Coca-Cola foloseste cu adevarat in producerea bauturii Fanta un anumit nivel de suc de portocale. Ce mai conteaza ca portocalele sunt contaminate cu aceste chimicale…

In apararea sa, Coca-Cola spune ca „toate bauturile testate respecta regulile de securitate alimentara”. Ati inteles? Coca-Cola respecta regulile de securitate alimentara in prepararea bauturii, asa ca nu va mai ingrijorati de pesticide! De fapt, toate aceste chimicale sunt perfect sigure, caci Coca-Cola ne asigura ca „aceste niveluri foarte mici de chimicale se incadreaza in nivelurile zilnice acceptabile pentru organismul uman, asa ca toti consumatorii de Fanta n-au nicio problema de securitatea alimentara”.

Uau! Oare de ce sa ne ingrijoram mai mult? Faptul ca au fost descoperite niveluri mari de pesticide in Fanta sau faptul ca firma Coca-Cola crede ca aceste niveluri sunt „acceptabile” pentru organismul uman!? Stiati, de exemplu, ca unii fermieri indieni folosesc bauturile racoritoare produse de Coca-Cola drept pesticide pentru a-si trata si proteja recoltele? Si recoltele lor vor fi protejate, pentru ca firma Coca-Cola are grija „sa injecteze” in bauturile sale un nivel acceptabil de pesticide. In aceste conditii, cand va e sete, ati mai dori sa mai consumati bauturi cu pesticide? E doar alegerea dvs!


Social Media

12 Comments

  1. Din fericire pt mn eu mam lasat de mult timp de produse racoritoare carbogazoare.Sunt imbaxite de E-uri si face mult rau.Asta dupa ce singur mi-am dat seama ca cv nu e deloc bn in viata mea.Zilnic consumam un pet de 2l de Coca-cola si devenise o obsesie.Acum de fiecare data cand vad cate un produs in raft, pur si simplu imi imaginez raul care mi-l poate face.

  2. Buna,eu nu mai beau bauturi carbogazoase de ani de zile,eu fac limonada acasa dintr-o portocala si o lamaie,si 2 lingurite de zahar si iese 1 L de suc natural si este foarte bun.Este adevarat ca si fructele sunt stropite cu tot feluri de magarii,dar totusi metoda asta cred ca este mult mai sanatoasa!Pacat ca foarte multi oameni nu stiu,sau pur si simplu nu vor sa stie riscurile asupra sanatatii daca consumi cola, fanta, sau ORICE produs de companiile producatoare de sucuri!O zi buna si sanatate tuturor!

  3. Pentru Makaveli: citeste mai atent articolul si apoi poti sa faci remarci, mai tampitel. Citez: „ce chimicale peste limitele normale au fost detectate mai exact in Fanta? E vorba de carbendazim, thiabendazol, imazalil, procloraz, malation si iprodion – toate reprezentand pesticide obisnuite ce apar in recoltele de portocale”. De cel putin 10 ani nu beau asemenea otravuri, asa ca nu le fac reclama, dar cu ce scrie in articol nu sunt de acord. Asta inseamna sa nu mai consuman citrice. Krisia treci pe apa plata, lasa lamaia ca e grav. O zi buna.

  4. N-am mai pus gura pe asa ceva de cel putin 10 ani. Si nici nu am de gand. Am puterea de a ma feri de lucrurile otravitoare, desii altii nu-i pot rezista tentatiei. Care tentatie? tentatia de a stii cum e sa stai intins intr-un sicriu cu rudele carandu-te si plangand langa tine? Odata, am citit undeva, mai demult, ca un barbat care muncea de ani buni la fabrica de Coca Cola, avea rolul de a turna saci cu prafuri ( otrava care crea dependenta) in substanta numita CocaCola, si ca de la atata atngere a prafului ala, ramasese fara degete, caci praful ala ii mancase degetele din carne, precum lepra. De ce o mai fi continuat cu slujba asta…nu pot sa stiu. Vorba aia..sunt fel si fel de oameni!

Leave a Reply