Exista iadul?

Social Media
 •  
 •  
 •  

iad105In urma cu ceva timp a fost publicata o carte a Dr. Maurice Rawlings, intitulata “In spatele mortii”. Dr. Rawlings este specialist in medicina interna si boli cardiovasculare si a resuscitat o multime de oameni care au intrat in moarte clinica. Doctorul, fiind un ateist devotat, considera toate religiile ca un fel de scamatorie, iar moartea “nimic altceva decat o pieire fara durere”.

Dar ceva s-a intamplat in anul 1977, ceva care a schimbat dramatic viata dr. Rawlings. El resuscita la viata un barbat, care era ingrozit si tipa, pentru ca s-ar fi aflat in flacarile iadului. Dam citire din carte:

De fiecare data cand isi recapata bataile inimii si respiratia, pacientul striga: “Sunt in iad”! Era ingrozit si ma implora sa-l ajut. Eu eram speriat de moarte…Apoi am observat o privire alarmata pe chipul sau. Avea o infatisare mult mai ingrozitoare decat cea vazuta in timpul mortii clinice. Pacientul avea o expresie groteasca care arata groaza sa. Pupilele sale erau dilatate, transpira si tremura. Apoi inca un lucru straniu s-a intamplat. El mi-a spus: “Nu intelegi? Ma aflu in iad. Nu ma lasa sa ma intorc in iad!” Barbatul era foarte serios cand spunea asta, si apoi mi-am dat seama ca intr-adevar avea probleme. Era intr-o stare de panica pe care n-am mai vazut-o vreodata in viata mea.

Asadar, dr. Rawlings spunea ca nimeni, care ar fi auzit tipetele sale si ar fi vazut groaza pe chipul sau, n-ar fi putut nici macar o secunda sa se indoiasca ca barbatul se afla intr-adevar intr-un loc denumit iad. Si Biblia ne avertizeaza ca exista un loc denumit “iad”. Exista numai putin decat 162 de referinte in Noul Testament in care ni se vorbeste de iad. Si dintre acestea, peste 70 au fost descrise chiar de catre Iisus Hristos.

In Luca cap. 16, Iisus Hristos ne descrie acest iad:

22. Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat.
23. Pe cand era el in iad, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui
24. si a strigat: „Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.”
25. „Fiule”, i-a raspuns Avraam, „adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit.
26. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.”

27. Bogatul a zis: „Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu;
28. caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin”.

Iadul este un loc al flacarilor

Ca iadul este un loc al vapaiei vesnice, acest lucru poate fi descris in Biblie in urmatoarele fragmente:

Luca (16:24): “(…) sunt grozav chinuit in vapaia aceasta”.
Matei (13:42), unde Iisus spune: “si-i vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor”.
Matei (25:41), unde Iisus spune: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!”

Biblia ne spune unde se afla localizat iadul: in miezul Pamantului

Atunci cand Iisus Hristos a murit pe cruce, El a coborat in iad. In Faptele Apostolilor (2:31), Petru spune ca: “despre invierea lui Hristos a prorocit si a vorbit el, cand a zis ca sufletul Lui nu va fi lasat in iad si trupul Lui nu va vedea putrezirea”. Deci, cand Iisus Hristos a murit, sufletul Sau s-a dus in iad. In Matei 12:40, Iisus Hristos ne spune: “Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in INIMA PAMANTULUI”. Deci, conform Bibliei, un lucru e clar: iadul se afla in miezul Pamantului. Totodata, in Epistola lui Pavel catre Efeseni (4:9), se spune despre Iisus ca: “Si acest: „S-a suit” ce inseamna decat ca inainte Se coborase in partile mai de jos ale pamantului?”

Revenind la lucrarea lui Dr. Rawlings – “In spatele mortii”, acesta descrie pacienti care descriau astfel iadul: “acest loc pare sa fie sub pamant sau in interiorul Pamantului”.

Omul de stiinta si teologul Henry Morris, in lucrarea sa “Biblia are raspunsul” este de acord ca in Biblie se arata clar locatia iadului in centrul Pamantului:

Pana acum, asa cum aflam din Scriptura, iadul se afla undeva in interiorul pamantului. Lui i se mai spune si “hau” (Isaia 14:9, Ezechiel 32:18) sau “adanc” (Apocalipsa lui Ioan 9:2). Au fost scriitori care au crezut ei insisi ca iadul este real, iar geografic se afla undeva sub suprafata Pamantului. A spune ca acest lucru nu este ceva stiintific e ca si cum ai presupune ca stiinta cunoaste mai multe despre interiorul Pamantului decat poate ea in prezent. Marele “hau” sau iad n-ar putea avea nevoie decat de 150 de kilometri diametru sau mai putin pentru a gazdui cei 40 de miliarde de oameni care au trait vreodata, presupunand ca “trupurile lor spirituale” au aceeasi marime cu trupurile fizice.

Eruptiile vulcanice arata ca iadul se afla in miezul Pamantului?

Ziarul “The Birmingham News” din 10 aprilie 1987 publica un articol intitulat “Oamenii de stiinta afirma ca centrul Pamantului este mai fierbinte decat suprafata Soarelui”, in care se arata faptul ca miezul interior al Pamantului are o temperatura de 12.000 de grade Fahrenheit!

Ati vazut vreodata poze cu un vulcan erupand, imprastiind magma din interiorul pamantuluisi distrugand kilometri intregi de vegetatie in jurul sau? Atunci cand Muntele St. Helens a izbucnit pe 18 mai 1980, reporterii l-au descris ca fiind “un iad care a erupt pe pamant”.

In Numerii (16:32-33), Biblia descrie cum oamenii au cazut de vii in iad:
“32.Si si-a deschis pamantul gura sa si i-a inghitit pe ei si casele lor, pe toti oamenii lui Core si toata averea; 33. Si s-au pogorat ei cu toate cate aveau de vii in locuinta mortilor, i-a acoperit pamantul si au pierit din mijlocul obstii”.

Urlete de groaza se aud din vulcani

Casper Peucer, un astronom si doctor celebru din secolul al 14-lea, care s-a documentat asupra eruptiilor vulcanice din Heklafell, a scris cateva informatii ingrozitoare in descoperirile sale. Peucer pretinde (ca si altii) ca “urlete de groaza, plansete si scasnit din dinti” pot fi auzite atunci cand vulcanii au erupt. Harldur Sigurdsson in “Istoria ideilor despre eruptiile vuilcanice”, se refera la Casper Peucer care spune urmatoarele: “Din abisul fara fund al vulcanului Heklafell, tipete melancolice si vaiete zgomotoase pot fi auzite de la kilometri intregi”.

Si Casper Peucer nu e singurul. Sunt si altii care cred ca au auzit tipete si vaiete din interiorul vulcanilor. Unii au incercat sa ignore evidenta; altii au incercat sa explice “sunetul iadului” prin explicatii rationale. Exista, intr-adevar, in interiorul pamantului, milioane de suflete chinuite care se vaiata, neavand nicio scapare?

Viermele si iadul

In Marcu (9:46), Iisus Hristos afirma despre iad: “unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge”. Iisus spune in mod explicit “VIERMELE LOR”, si nu “un vierme”, sau “viermele”, ci “viermele lor”. Crusta pamantului are, in mod obisnuit, cam 80 de kilometri grosime. Daca ai putea cobori 80 de kilometri in Pamant, ai simti focul din interior. Dar in oceane, crusta e mai mica de 1 km grosime. Oamenii de stiinta au descoperit recent gauri pe fundul oceanului, de unde iese focul? Ce credeti ca au fost gasiti in aceste gauri de sub crusta oceanelor? Ei bine…viermi lungi, in lungime de 2 metri, ce n-au mai fost gasiti in alta parte pe Pamant.

In cartea sa, “Marea adanca”, Joseph Wallace afirma: “Poate ca creaturile cele mai ciudate gasite in ocean sunt viermii giganti care masoara pana la 2 metri lungime, si pot fi gasiti doar in gaurile de pe crusta oceanului”. Si Iisus Hristos afirma: “unde viermele lor nu moare”…De fapt, Iisus Hristos nu face decat sa reia afirmatiile gasite in Biblie in Isaia (66:24): “Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor care s-au razvratit impotriva Mea, ca viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi o sperietoare pentru toti”.

Tinand cont de toate acestea, se poate afirma ca exista iadul ca loc fizic, chiar in miezul Pamantului?

27 de comentarii la „Exista iadul?”

 1. Iadul simple fabulati,iadul este aici pe pamant noi il administram,raiul deasemenea este aici nu avem timp sa-l observam sîntem prea grabiti ;;pacat ca nu le observam si cautam explicatii in scrieri vechi ,deschideti ochii mari oameni buni noi facem iadul si raiul noi facem raul si binele nimeni alt-cineva,noi cu mintea si manutele noastre in rest simple povesti de seara

 2. buiada ..pacat ca tu consideri biblia doar o scriere veche…ai sa te convingi k nu e doar o scriere atunci cand nu ai sa mai fii pe pamantul asta… Totusi daca stam bine si ne gandim sufletul este imateria deci…si iadul si raiul sunt imateriale…mai multe nu spun , ganditzi-va si voi la ce am spus 😉

 3. In viitor un astronaut se intalneste cu un vechi prieten doctor chirurg….
  stand ei de vorba ajung sa vorbeasca despre divinitate,astronautul spunand cu ravna ..Nu exista Dumnezeu!l-am cautat prin univers fara de incetare si daca era tot il vedeam si eu undeva…
  Auzind acestea,doctorul spune cu zambetul pe buze:Ai dreptate nu exista! si eu am taiat mii de oameni in cariera mea si nici eu nu am gasit nici unde in ei nici tristetea si nici fericirea…

  Astea cu apropo la existenta si locatia iadului…restul se intelege

 4. “Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului;Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, şi cine are putere ca să stea pe loc?” (Apocalipsa 6:16,17)
  “Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.”(Matei 10:28)
  Ce inseamna gheena? Cuvantul este de origine ebraica: 1) Iadul e locul pedepsei viitoare, numit “gheena” sau “gheena de foc”.Aceasta era la origine valea Hirom, la sud de Ierusalim, unde erau aruncate si arse gunoaiele si animalele moarte.Un simbol potrivit pentru cei rai si distrugerea lor viitoare.Aceasta este explicatia din concordanta cuvantului.Deci cuvantul face referire la valea unde erau arse cadavrele.Oare cat ardeau acele cadavre?Pana se mistuiau.Grecescul “hades” si ebraicul “sheol” care sunt folosite in Biblie ca “iad”, este locul celor morti sau mormantul.Cobori in groapa, in sheol, in mormant, in hades, groapa.Adesea e tradus prin ‘iad’. Deci de aici avem doua acceptiuni asupra termenului de iad: una e gheena- acest foc arzand, care era un simbol al vaii Hinom, iar celalalt e hades sau sheol, adica mormant.
  “Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.”(Matei 25:41) Ce este acest “foc vesnic”? Pedeapsa va continua vesnic sau conseciinta pedepsei este vesnica?”
  Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iezerul de foc.” (Apoc. 20:14,15) Deci prima moarte e cea de care ai parte atunci cand mori, apoi esti inviat pentru judecata si iezerul de foc e moartea a doua- mori a doua oara.
  “Că păcătoşii vor pieri, iar vrăjmaşii Domnului, îndată ce s-au mărit şi s-au înălţat, s-au stins, ca fumul au pierit.”(Psalmi 36:20)
  “Dar s-a pogorât foc din cer şi i-a mistuit.”(Apocalipsa 20:9)
  “Caci, iata, vine ziua care arde ca un cuptor.Si toti cei trufasi si care faptuiesc faradelegea voi fi ca paiele, iar zia care vine ii va arde,zice Domnul Savaot.Si nu va ramane din ei nici radacina, nici ramuri.”(Maleahi 3:1)
  “Şi cetăţile Sodomei şi Gomorei, osândindu-le la nimicire, le-a prefăcut în cenuşă, dându-le ca o pildă nelegiuiţilor din viitor”(2 Petru 2:6) si “Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.”(Iuda 7) Ele nu mai ard dar conseciintele acelui foc sunt vesnice.
  “Precum aţi băut voi pe muntele meu cel sfânt, tot aşa popoarele toate vor bea vin fără încetare, vor bea, se vor îmbuiba, vor fi ca şi cum n-ar fi fost!”(Avdie 16)
  Cu alte cuvinte, intro zi cei rai vor pieri si vor disparea.Dumnezeu nu-i va arde o vesnicie!Ar fi un lucru incredibil de nedrept ca pentru o scurta viata de gresala sa fi chinuit o vesnicie! Nu acesta e caracterul lui Dumnezeu ci al altuia… Biblia nu invata asta! Ea e deformata ca sa invete asta, dar n-o face… “Şi veţi călca în picioare pe cei răi, care vor fi ca cenuşa sub talpa picioarelor voastre, în ziua când Eu voi face judecată”, zice Domnul Savaot”(Maleahi 3:21) Iata concluzia: te vei ridica la inviere, vei fi judecat, vei sti de ce n-ai viata vesnica.Va cobora foc din cer, suferi chinul gheenei, adica extinctia!Dispari vesnic, pentru totdeauna.Iar celor ce cred despre suflet ca este o entitate separata de trup si ca este nemuritor iar dupa moarte traieste in continuare ca o fiinta spirituala in rai sau in iad sau cred in reincarnare sau alte imaginatii si in acelasi timp afirma ca sunt crestini si cred in Cuvantul Bibliei, gasiti raspunsuri in versetele :Geneza 2:7, Geneza 2:16,17, Gen. 3:4, Ioan 8:44, Ecclesiastul 12:7, Rom. 6:23, Psalmi 145:4, Iov 14:10, Iov 14:12, Ecclesiastul 12:7, Iezechiel 18:4, Ioan 11:11-14, Ioan 11:20-26, Evrei 9:27, Iov 16:22, Iov 14:21, Iov 7: 9-10, Psalmi 16:15, 1 Corinteni 13:12, Ioan 5:28-29, 1Ioan 5:12, 1 Corinteni 15: 51-58, Ioan 11:25.

 5. In legatura cu ceea ce s-a spus . Acel astronaut care a mers in spatiu si spune ca Dumnezeu nu exista pentru ca l-a cautat in spatiu,are probleme grave.
  Dumnezeu sau Satana nu consta intr-o materie vie,plauzibila. Dumnezeu sau Satana consta in spiritual.

  Am fost facuti dupa chipul si asemanarea lui. Corporal vorbind? NU! Ci sufleteste. Chipul Domnului este sufletul.
  Asta nu inteleg multi.

  Iadul exista? Da! In centrul Pamantului! Am foarte multe dovezi cu privire la aceasta afirmatie! Iar acel astronaut care l-a renegat pe Dumnezeu v-a avea probleme grave in viata! Stiu ce spun!
  Am o vorba a mea…

  “Daca spui ca crezi in Dumnezeu dar nu crezi in existenta raului,este o mare greseala,raul tocmai asta vrea,sa se creada despre el ca nu exista ca sa se poata manifesta. Daca spui ca crezi in Satana dar nu in Dumnezeu,este deasemenea o mare greseala:) te crezi adept/a al necuratului?gresit! esti doar un suflet ratacit si poti ajunge la sindromul poltergeist-mului! Asa ca ai grija! Cel mai bine este sa aveti credinta in Dumnezeu dar sa credeti si in existenta Satanei pentru ca doar asa binele va putea birui in lume”.

  Amitzu,ai dreptate,insa ei au mentalitatea limitata numai la lumea materiala,deci noi trebuie sa ii invatam ce este imateria!

  Buiada,te contrazic! Nu sunt simple fabulatii,daca ai fi fost deschis in spiritual ai fi inteles,dar se pare ca esti materialist! Atentie,a nu se face legatura intre materialism ca fiind iubirea de faima,bani,etc. In contextul de fata materialismul inseamna “o stiinta”care nu asculta de nimic.Tu Buiada,spui asa,pentru ca nu admiti alte mentalitati in jur pentru ca nu poti intelege nimic! Lasa-ti inima deschisa tuturor si vei afla ca raiul si iadul exista!

  Ops,bine ai spus!Dar te rog,nu mai vorbi din carti incercand sa pari savant/a pentru ca nu ajungi nicaieri! Asculta-ti Cartea Cartilor ce sta in spiritual,nicidecum intr-o materie vie dar moarta!

 6. “crede si nu cerceta” cred ca se refera la Dumnezeu, si e o vorba inteleapta pentru ca oricat ai cerceta existenta Lui nu o sa poti dovedi ca exista, eventual doar sa inebunesti cautand…ai de ales intre a crede si a nu crede.
  Iar “Sirena” nu stiu de ce are impresia ca daca exista diavolul trebuie sa existe neaparat si iad. Cred ca exista Dumnezeu, o forta creatoare si cred ca exista diavol care se reprezinta prin raul din noi. Voi cred ca nu credeti intr-un Dumnezeu bun si creator daca credeti ca exista iadul. Nu va inteleg de ce va mai rugati la un Dumnezeu care arunca in foc vesnic propriilei creatii. Care creator poate sa-si arunce creatiile sau sa le distruga? Voi daca faceti un copil si nu e cum vreti voi, il ardeti?! teoria asta cu iadul a ajuns prea departe iar daca vrei sa-mi explici teoria cu rusii care au forat in pamant si au trimis o sonda prin ani 70 de au auzit voci si li s-au topit sondele, atunci mai bine lasa. Probabil nu cunosteau geologie nici macar un sfert din cat cunosc eu.
  Despre centrul pamantului exista destule teorii care sustin faptul ca ar mai fi o civilizatie, un soare si nicidecum iadul.
  Cine a facut Bibia putea sa scrie orice in ea ca doar nu l-am tinut eu de mana. Eu astept sa vad scriptele adevarate nu modificari, adaugiri, stergeri din textele originale.
  Daca nu ar fi scris de iad si rai in Biblie probail oamenii s-ar fi omorat intre ei mult mai tare decat o fac la momentul actual asa ca trebuia sa scrie si ceva care sa-i faca pe oameni cu frica de Dumnezeu dar e o mare prostie modul asta de a face omul sa fie cuminte.
  Noi trebuie sa ne dorim sa fim mai buni cu constiinta deplina ca asa e normal si nu cu frica de Dumnezeu, de iad..

 7. Nu cred in acesta expresie ”crede si nu cerceta” si nu stiu unde, in ce pilda, din Biblie apare, eu parca nu am intalnit-o niciodata in aceasta catre, desi este forte vehiculata in randul crestinilor.
  Stiu doar ca scrie ”fericiti cei ce cred fara sa vada” dar asta este cu totul altceva si nu te indeamna la necunoastere.

 8. Nu e din Biblie..apartine filozofului Cornelius Celsus (undeva prin secolul al II-lea). Prin aceasta Celsus dorea sa ridiculizeze modul in care oamenii simpli erau convertiti la crestinism, fiindu-le bagata pe gat o religie noua cum era crestinismul. Cu timpul a ajuns o sintagma asa zisa crestina dar la inceput a fost considerata un atentat la adresa crestinismului. Problema e ca oamenii generalizeaza aceasta sintagma crezand ca te indeamna sa nu cauti adevarul. Probabil daca a-ti fi vorbit cu cel care a scos prima data din gura aceste cuvinte a-ti fi inteles ce vrea sa spuna prin ele.
  Eu nu cred ca vroia sa spuna sa nu cauti adevarata credinta, ci mai degraba sa nu te indoiesti de existenta unui creator fara a gasi dovezi palpabile asupra existentei lui.

 9. si nu e de vina Celsus ca religiile crestine sunt create pe baza unor axiome, adevaruri de care nu trebuie sa te indoiesti. asta presupune crestinismul fie ca le place unora sau nu. religia presupune credinta puternica si supunere pentru ea. cercetati sa vedeti ca daca iti parasesti religia ortodoxa esti considerat aproape un eretic. spunea preotul odata la biserica ce mare pacat e sa mergi duminica si pe la alte religii chiar sa vezi cum, nimic mai mult.

 10. Eu întocmesc lumina şi dau chip întunericului, Eu fac pacea şi nasc răul: EU SUNT Domnul Care fac toate acestea [Isaia 45:5-7].

  Din aceasta fraza intelegem ca Dumnezeu este si binele si raul, de fapt Dumnezeu este Absolutul, iar binele si raul sunt emanate din Acesta.

  Deci nu este ceva rau acest “Rau”, deoarece traim intr-o lume dualistica. Cum am putea cunoaste ce este lumina daca nu ar exista intunericul ?

  Daca Iuda nu era rau ,atunci nici Bunul Hristos nu mai era rastignit si implicit nu mai murea pentru pacatele noastre.Este Iuda Bun Sau Rau?, pai Iuda a ajutat la destinul omenirii dupa bunul plac al Domnului – de ce ar fi aruncat in Iad ?

  Dumnezeu este Prea Mare pentru a avea dusmani ,Diavolul este dusmanul omului. De fapt este gresit sa numim forta creatoare ca fiind Dumnezeu = Domnul Zeu. Dumnezeu nu este masculin si nici feminin.

  Datorita faptului ca traim intr-o societate patriarhala divinitatea ia forma masculina, Tatal Nostru-crestinism. Si tot datorita faptului acesta oamenii gandesc-percep lumea prin prisma emisferei stangi a creierului care se ocupa cu gandirea logica rationala, separatie. Se neglijeaza partea feminina–emisfera dreapta-iubire neconditionata, spiritualitate, unitate.
  In mai toate seminarele crestine se vorbeste despre Mania Domnului, nu stiam ca divinitatea are manieDin pacete avem de a face cu o religia ca sistem de control social, ci nu una care sa incurajeze la inaltarea spiritului.

  Aceasta religia ca sistem de control social au creat un Dumnezeu personificat.Nu poti sa-i atribui lui Dumnezeu insusiri umane.Nu poti defini ceva ce este infinit-Dumnezeu, iar atunci cand o faci al limitezi de un infinit de ori a ceea ce este El cu adevarat.

  Acest Dumnezeu Crestin Ne iubeste neconditionat, dar cand vine vorba de greseala omului iubirea lui se transforma intr-una constionata. Numai un Dumnezeu malefic ar putea sa chinuie pe cineva vesnic,sa priveasca vesnic cum cineva sufera si este neajutorat – nu exista nici un motiv pentru care o fiinta sa fie pedepsita vesnic, nici macar diavolul sau demonii nu merita acets lucru. Pune-te in locul lui Dumnezeu pentru cateva secunde si gandeste-te daca ai fi in stare sa faci acest lucru. ?

  Eu cred in mesajul Lui Iisus Hristos, Si il inteleg foarte bine – este vorba de iubire neconditionata, sa-i iubesti chiar si pe dusmani, Sa nu pui la indoiala Puterea Divinitatii.- Mesajul Lui Hristos este ca Noi sa devenim Una Cu El , sa facem exact ca el, ci nu sa-l veneram ca pe o autoritate in fatza noastra.

  Religia din ziua de azi este fanatism – la fel ca si toate celelalte sisteme ale acestei societati.

 11. Fiecare trecem prin propriul iad zii de zii,trebuie sa suportam toate rautatile,nedreptatile .Uneori ne fac sa ne dorim moartea dar asta nu e o solutie.Pe pamant ducem un razboi din toate punctele de vedere,trebuie sa luptam pana la capat si sa nu cadem prada celor mai mari pacate,sinucideri,ura,crime,necredinta in Dumnezeu,etc.Rasplata va fii in ceruri,asa ca..luptati pana in ultima secunda.

 12. Acel cineva ce a inventat chestia asta cu dumnezeu , rai , iad si diavol este (a fost) o persoana foarte inteligenta, fara asceasta inventie stralucita lumea ar fi fost un DEZASTRU mult mai mare decat acum! 🙂
  Religia este doar o tactica de manipulare in masa , iar iadul exista chiar in fata ochilor nostri.
  Si pentru amitzu:
  Permite-mi sa-ti zic ca nu esti in masura sa zici chestii de genul “ai sa te convingi….cand nu o sa mai fii pe pamantul asta”, de parca cineva poate zice cum este dupa viata de apoi , nimeni nu are dreptul (cel putin o fiinta muritoare si degradabila ca omul) sa povesteasca si sa raspunda la vesnica intrebare fara raspuns , “CUM E SA FII MORT?”.
  Omul de cand exista a trait cu frica de acest “hau” si nici o data nu a procedat asa cum a simtit , mereu a facut exact cum scrie in biblie fara sa aibe aceasta intentie.
  Un om care se considera independent de aceasta mascarada (religia) trebuie sa fie in stare sa-si creeze propiul rai si propiul iad.

 13. Tin sa precizez ca sustin ceea ce Sirena spune, caci se vede cine tinde spre viata spirituala. Am sa las doua link`uri ce vor spune totul. Raiul exista precum si iadul, Dumnezeu exista dar Satana.. ma mai gandesc aici;)) nu stiu ce semnificatie are pentru altii acest cuvant dar pentru mine este defapt vorba de arhanghelul Lucifer care a fost decazut deoarece si-a permis sa aiba o mentalitate a sa?! Corectati-ma daca gresesc dar eu unul nu cred ca exista aceasta Satana; revenind la subiect: voi lasa primul link, care dovedeste prin fapte concrete ca iadul exista: 1. http://www.youtube.com/watch?v=GJpQ0i1XYqY (imi pare rau ca nu poate fi accesat sau copiat) dar intrati pe site si scrieti “iadul in centrul pamantului”. Poate va va face sa va razganditi – cei care nu cred) si 2. hai sa vedem ce are de spus Einstein in legatura cu asta: ” http://www.youtube.com/watch?v=HvhGeNzdRZA ” (din nou, in acest site, scrieti “does God exist? Albert Einstein”) si vi se vor oferi raspunsuri. si imi cer scuze pe aceasta cale administratorilor daca i-am deranjat postand link-uri pe site-ul acesta!

 14. Nu stiu cum de am reusit sa dau peste site-ul asta, dar ma bucur. Articolul mi-a placut, e destul de interesant, insa cand am ajuns la cititul comentariilor am revenit la realitate.
  Vreau doar sa zic cateva lucruri legate de comentariul Sirenei. 1.Cred ca astronautul si doctorul sunt niste metafore, n-a zis nimeni ca nu stiu ce astronaut s-a lepadat de credinta sau altceva. Nu vad de unde ai putea avea dovezi ca iadul e in centrul pamantului. Astea sunt fabulatii de diferiti senili care au impresia ca au vreo misiune divina. Chiar daca (!) ar exista iadul in centrul Pamantului, nu vad de unde dovezile, totusi. 2. Biblia nu este o carte care trebuie citita ad litteram. de aproape 2000 de ani civilizatiile au evoluat, scrisul a evoluat, ideile au evoluat, contextele sunt diferite. Cum sa interpretezi o carte atat de veche, care se vrea a fi ghidul unui crestin intre lucrurile pamantesti, dar si cele divine, litera cu litera si cuvant cu cuvant? Imi pare rau, dar asta doar mediocrii ar putea crede. E la nivel ideatic.
  In sfarsit, Sirena ( o oarecare instanta acum, avand in vedere ca ideile si le-a postat acum ceva timp aici), sa nu-i bagam pe filosofi in discutii in care n-au ce cauta, sa-i lasam si pe idealisti si pe materialisti cu meditatiile lor si sa nu bagatelizam conceptele.

 15. iisuse DOAMNE IARTA-NE,ca nu noi suntem vinovati ,ci Tatal,trebuia s-o faca…ca, trebuia implinit,
  ce stim cu totii ca, sa scris in sfintele scripturi…ca, DOAMNE,TU TE-AI NASCUT DIN SFINTA NASCATOARE MAICA SI FECIOARA,FIIND ALEASA EA, SA-I FACA VOIA LUI si VIATA TA-TI VEI DA PE CRUCE RASTIGNIT,ca orice vinovat,ca orice om de rind…mai mult inca, AI fost considerat,un raufacator …TU cel care DOAMNE, nu aveai,capul sa TI-L pui, intr-un colt de casa sau intr-un bordei….cind puteai sa AI palate-nparatesti dar trebuia sa stii,cum este sa traiesti ca cel ce e sarac ne avind un adapost,traindusi viata lui iar miine vom vede ce-o mai fi…nu asa a vrut…ci, asa a trebuit…caci,TU nu esti numai DUMNEZEU ci TU esti DOAMNE,OMUL CEL ADEVARAT…iaras noi astilalti,am facut si facem fara ca-sa stim,precum frunza ce-a uscata,ce-o poarta vintul din cotro bate …asa e omul pentru TINE…DOAMNE, ajutama ,CRISTOASE,sa fac DOAMNE bine,ca raul
  -l fac mereu,ca si el e-n mine…ca, altfel nu se poate…ei, poti sa-i spui ca-i rau DUMNEZEULUI tau?nu,caci EL ARE DREPTATE…si iar repet,nu-i poti spunr5 ca e rau sau ca e nedrept …dar ca-=sa fac si eu parte din acel lant,nevazut,si DUMNEZEESC LANTa tainei TALE DOAMNE,trebuie de vreau sau nu sa fac ca TINE…ca, asa mie scris…asta misiune am aici in lume cu ce MI-AI DAT, cu ele ma prezint in naintea TA!…CIND VREODATA DOAMNE?…AM ZIS,CA TREBUIE IMPLINIT SFINTA MISIUNE,CE-O AM PE PAMINT -deci asta sunt, asa ma chiama?…nu stiu…ci doar EL CACI SUNT LUCRAREA SA!………………………………………………ELENA…

 16. am 11 ani acum sunt mic
  pana acum am vazut multe lucruri stranii la care am fost gata sa fac infarct
  credetima mie imi plac lucrurile astea
  fratilor ganditi si logic
  de unde a aparut pamantul???
  eu pana acum cred ca raiul si iadul pt noi sunt doar vise
  dar pt morti e universul de apoi
  cine e interesat de lucruri stranii va rog contactati-ma la urmatorul id:lucimanea41
  eu jur ca am vazut fantome
  am vazut cu ochi mei o pereche de ochii albi
  asta insemnand puritate ochii lui dumnezeu veghind asupra noastra

 17. Atata timp cat Biblia le-a mentionat, exista. Gasisem pe you tube un filmulet in care niste savanti facusera un tunel lung de kilometrii in pamant, si cand isi coborasera aparatele si microfoanele cu franghia jos , receptionasera urlete si tipete care erau de oameni. Deci daca exista, intr-adevar se afla in mijlocul pamantului. http://www.youtube.com/watch?v=V–yZbO8GxM Iar cat despre NU exista, as cam sustine si teoria asta, deoarece , asa cum in acest articol este vorba de oameni care au murit in moarte clinica, si au ajuns in iad, asa multi altii aumurit si au ajuns in alte lumi mai bune, in rai, sau poate chiar s-au reincarnat, dupa o discutie cu Dumnezeu.Acesta este linkul unui om care a murit in stare clinica si a spus ca NU exista iadul, fiind plimbat prin cosmos si discutand cu Dumnezeu. http://spiritus.128pro.net/viata-spirituala/mellen-thomas.htm

 18. Oameni buni, nu va mai amagiti singuri. In ceea ce priveste iadul, Biblia este cat se poate de clara. Nu mai ascultati tot felul de aberatii si interpretari eronate ale Bibliei.
  In legatura cu ce scria mai sus, in cartea Luca la capitolul 16, Biblia vorbeste de “Locuinta mortilor” si nu de “Iad”. Domnul Isus numeste moartea odihna. Cum s-ar putea cineva odihni daca ar fi chinuit in iad dupa spusele multora ?
  Un alt argument puternic pe care il aduc este faptul ca Biblia spune ca toti cei ce au murit, vor fi inviati atunci cand Domnul va reveni. Doar asa spune crezul crestin nu ? “Iarasi va sa vie sa judece vii si mortii” . Cand ? La revenirea Sa !
  Ce rost ar mai avea un chin inaintea unei judecati ? Cum ar fi daca un om care a furat ceva, sa fie adus in fata judecatorului, iar acesta sa il mai tina vreo 10 ani in inchisoare pana il cheama la judecata ? nu are niciun sens.
  Apoi Biblia ne aduce dovezi foarte clare. Iadul reprezinta focul care va nimici pe toti cei nelegiuti, impreuna cu Satana, autorul tuturor lucrurilor rele. Apoi, Biblia spune ca va fi un cer nou si un pamant nou, pentru ca lucrurile dintai pierisera.
  Domnul Isus Hristos insusi a spus:
  “Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui, şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viaţă, iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată.” Ioan 5:28, 29.
  Vor invia pentru judecata !
  “El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Apocalipsa 21:4.
  Domnul va sterge orice urma de pacat si durere. Si daca lucrurile dintai au trecut, si pamantul acesta va fi curatit prin foc si cei rai vor fi nimici impreuna cu Satana, ce rost ar mai avea asa zisul ‘iad vesnic’ cu care foarte multi se amagesc ??

  Oameni buni. Priviti la Dumnezeu. Singurul care ne poate scapa de acest pamant pacatos este doar Domnul Isus Hristos. Singurul care a invis moartea la cruce.
  Prin moartea lui avem viata vesnica si prin suferintele Lui avem odihna. Ce poate fi mai minunat decat asta ? Nu mai ascultati de oameni care va duc in ratacire. Cercetati Biblia – Cuvantul lui Dumnezeu, care ne-a fost dat ca indrumator pe calea spre cer.

  Cheama-l pe Domnul Isus in viata ta prin rugaciune, si nu vei regreta nicio clipa.

  Dumnezeu sa binecuvinteze pe fiecare din voi !

  Va dau o adresa unde sa cititi mai multe:

  http://www.amazingfacts.org/FreeStuff/OnlineLibrary/tabid/106/ctl/ViewMedia/mid/447/IID/51/LNG/ro/7/Hell-Fire%20A%20Twisted%20Truth%20Untangled/SC/R/Default.aspx

 19. Mi se pare trist ce desii traim in secolul 21 oamenii inca cred intro carte cu conduite morale scrisa acum 2000 de ani , unde ti se spune sa nu omori si ce sa nu faci cu zona ta genitala , in timp ce stiinta a descoperit codul gentic , am pasit pe luna am aflat ca pamantul nu e plat , am descoperit din ce este alcatuita materia.

  Ce iti zice biblia defapt , ca trebe sa mananci ritualistic carnea unui badea numit Isus si sa-i bei sangele , ca sa-ti inlaturi intunericul din suflet , intuneric care se afla in sufletul tuturor oamenilor pentru ca o femeie facuta dintro coasta de barbat a mancat dintr-un pom magic pentru ca asa ia zis un sarpe vorbitor ….

  Trebe sa fi foarte relaxat la minte sa crezi in dumnezeu si sa nu deschizi ochii si sa iti cauti tu raspunsurile … sa realizezi ca religia nu este nimic mai mult decat superstitile unor oameni primitivi care nu aveau explicatii la mai nimic din jurul lor ….

 20. salut pt toata lumea ….sunt o fta simpla sh din intamplare am nimerit pe acest site cautand linia fierbite a iadului k sa vad dak intradevar exista …nu jtiu sigur dak exista sau nu un lucru este sigur pt mn sh va dau un sfat : PEOPLE TARITIVA VIATZA LASATI TAMPENILE ASTEA NU VA GANDITI LA KND O SA MURITI, IUBITI SH MUNCITI PT K VIATA ESTE SCURTA SH UNEORI POATE FI BUNA ALTEORI REA SAU CIUDATA LA FEL K DRAGOSTEA NIKODATA SA NU SPUI NICIOADATA AM TRAIT ASTA PE PIELEA MEA SH DE AICI INKOLO AM RAMAS FARA CUVINTE …SENTIMENTELE FAC KAT O MIE DE CUVINTE DE IUBIRE ….SPERATI MEREU K O SA FIE BN SH MAI RUGATIVA CATEODATA LA DUMNEZEU K CU AJUTORUL LUI TRAIESTI AZI SH AI DARUL DE TE BUCURA DE ATATEA CADOURI … TEAI GANDIT VREODATA SAI MULTUMESTI PT CE AI PRIMTI SAU CE AI ?… NO COMMENT.. :-??

Lasă un comentariu