Exista iadul?

iad105In urma cu ceva timp a fost publicata o carte a Dr. Maurice Rawlings, intitulata “In spatele mortii”. Dr. Rawlings este specialist in medicina interna si boli cardiovasculare si a resuscitat o multime de oameni care au intrat in moarte clinica. Doctorul, fiind un ateist devotat, considera toate religiile ca un fel de scamatorie, iar moartea “nimic altceva decat o pieire fara durere”.

Dar ceva s-a intamplat in anul 1977, ceva care a schimbat dramatic viata dr. Rawlings. El resuscita la viata un barbat, care era ingrozit si tipa, pentru ca s-ar fi aflat in flacarile iadului. Dam citire din carte:

De fiecare data cand isi recapata bataile inimii si respiratia, pacientul striga: “Sunt in iad”! Era ingrozit si ma implora sa-l ajut. Eu eram speriat de moarte…Apoi am observat o privire alarmata pe chipul sau. Avea o infatisare mult mai ingrozitoare decat cea vazuta in timpul mortii clinice. Pacientul avea o expresie groteasca care arata groaza sa. Pupilele sale erau dilatate, transpira si tremura. Apoi inca un lucru straniu s-a intamplat. El mi-a spus: “Nu intelegi? Ma aflu in iad. Nu ma lasa sa ma intorc in iad!” Barbatul era foarte serios cand spunea asta, si apoi mi-am dat seama ca intr-adevar avea probleme. Era intr-o stare de panica pe care n-am mai vazut-o vreodata in viata mea.

Asadar, dr. Rawlings spunea ca nimeni, care ar fi auzit tipetele sale si ar fi vazut groaza pe chipul sau, n-ar fi putut nici macar o secunda sa se indoiasca ca barbatul se afla intr-adevar intr-un loc denumit iad. Si Biblia ne avertizeaza ca exista un loc denumit “iad”. Exista numai putin decat 162 de referinte in Noul Testament in care ni se vorbeste de iad. Si dintre acestea, peste 70 au fost descrise chiar de catre Iisus Hristos.

In Luca cap. 16, Iisus Hristos ne descrie acest iad:

22. Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat.
23. Pe cand era el in iad, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui
24. si a strigat: „Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.”
25. „Fiule”, i-a raspuns Avraam, „adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit.
26. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.”

27. Bogatul a zis: „Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu;
28. caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin”.

Iadul este un loc al flacarilor

Ca iadul este un loc al vapaiei vesnice, acest lucru poate fi descris in Biblie in urmatoarele fragmente:

Luca (16:24): “(…) sunt grozav chinuit in vapaia aceasta”.
Matei (13:42), unde Iisus spune: “si-i vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor”.
Matei (25:41), unde Iisus spune: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!”

Biblia ne spune unde se afla localizat iadul: in miezul Pamantului

Atunci cand Iisus Hristos a murit pe cruce, El a coborat in iad. In Faptele Apostolilor (2:31), Petru spune ca: “despre invierea lui Hristos a prorocit si a vorbit el, cand a zis ca sufletul Lui nu va fi lasat in iad si trupul Lui nu va vedea putrezirea”. Deci, cand Iisus Hristos a murit, sufletul Sau s-a dus in iad. In Matei 12:40, Iisus Hristos ne spune: “Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in INIMA PAMANTULUI”. Deci, conform Bibliei, un lucru e clar: iadul se afla in miezul Pamantului. Totodata, in Epistola lui Pavel catre Efeseni (4:9), se spune despre Iisus ca: “Si acest: „S-a suit” ce inseamna decat ca inainte Se coborase in partile mai de jos ale pamantului?”

Revenind la lucrarea lui Dr. Rawlings – “In spatele mortii”, acesta descrie pacienti care descriau astfel iadul: “acest loc pare sa fie sub pamant sau in interiorul Pamantului”.

Omul de stiinta si teologul Henry Morris, in lucrarea sa “Biblia are raspunsul” este de acord ca in Biblie se arata clar locatia iadului in centrul Pamantului:

Pana acum, asa cum aflam din Scriptura, iadul se afla undeva in interiorul pamantului. Lui i se mai spune si “hau” (Isaia 14:9, Ezechiel 32:18) sau “adanc” (Apocalipsa lui Ioan 9:2). Au fost scriitori care au crezut ei insisi ca iadul este real, iar geografic se afla undeva sub suprafata Pamantului. A spune ca acest lucru nu este ceva stiintific e ca si cum ai presupune ca stiinta cunoaste mai multe despre interiorul Pamantului decat poate ea in prezent. Marele “hau” sau iad n-ar putea avea nevoie decat de 150 de kilometri diametru sau mai putin pentru a gazdui cei 40 de miliarde de oameni care au trait vreodata, presupunand ca “trupurile lor spirituale” au aceeasi marime cu trupurile fizice.

Eruptiile vulcanice arata ca iadul se afla in miezul Pamantului?

Ziarul “The Birmingham News” din 10 aprilie 1987 publica un articol intitulat “Oamenii de stiinta afirma ca centrul Pamantului este mai fierbinte decat suprafata Soarelui”, in care se arata faptul ca miezul interior al Pamantului are o temperatura de 12.000 de grade Fahrenheit!

Ati vazut vreodata poze cu un vulcan erupand, imprastiind magma din interiorul pamantuluisi distrugand kilometri intregi de vegetatie in jurul sau? Atunci cand Muntele St. Helens a izbucnit pe 18 mai 1980, reporterii l-au descris ca fiind “un iad care a erupt pe pamant”.

In Numerii (16:32-33), Biblia descrie cum oamenii au cazut de vii in iad:
“32.Si si-a deschis pamantul gura sa si i-a inghitit pe ei si casele lor, pe toti oamenii lui Core si toata averea; 33. Si s-au pogorat ei cu toate cate aveau de vii in locuinta mortilor, i-a acoperit pamantul si au pierit din mijlocul obstii”.

Urlete de groaza se aud din vulcani

Casper Peucer, un astronom si doctor celebru din secolul al 14-lea, care s-a documentat asupra eruptiilor vulcanice din Heklafell, a scris cateva informatii ingrozitoare in descoperirile sale. Peucer pretinde (ca si altii) ca “urlete de groaza, plansete si scasnit din dinti” pot fi auzite atunci cand vulcanii au erupt. Harldur Sigurdsson in “Istoria ideilor despre eruptiile vuilcanice”, se refera la Casper Peucer care spune urmatoarele: “Din abisul fara fund al vulcanului Heklafell, tipete melancolice si vaiete zgomotoase pot fi auzite de la kilometri intregi”.

Si Casper Peucer nu e singurul. Sunt si altii care cred ca au auzit tipete si vaiete din interiorul vulcanilor. Unii au incercat sa ignore evidenta; altii au incercat sa explice “sunetul iadului” prin explicatii rationale. Exista, intr-adevar, in interiorul pamantului, milioane de suflete chinuite care se vaiata, neavand nicio scapare?

Viermele si iadul

In Marcu (9:46), Iisus Hristos afirma despre iad: “unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge”. Iisus spune in mod explicit “VIERMELE LOR”, si nu “un vierme”, sau “viermele”, ci “viermele lor”. Crusta pamantului are, in mod obisnuit, cam 80 de kilometri grosime. Daca ai putea cobori 80 de kilometri in Pamant, ai simti focul din interior. Dar in oceane, crusta e mai mica de 1 km grosime. Oamenii de stiinta au descoperit recent gauri pe fundul oceanului, de unde iese focul? Ce credeti ca au fost gasiti in aceste gauri de sub crusta oceanelor? Ei bine…viermi lungi, in lungime de 2 metri, ce n-au mai fost gasiti in alta parte pe Pamant.

In cartea sa, “Marea adanca”, Joseph Wallace afirma: “Poate ca creaturile cele mai ciudate gasite in ocean sunt viermii giganti care masoara pana la 2 metri lungime, si pot fi gasiti doar in gaurile de pe crusta oceanului”. Si Iisus Hristos afirma: “unde viermele lor nu moare”…De fapt, Iisus Hristos nu face decat sa reia afirmatiile gasite in Biblie in Isaia (66:24): “Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor care s-au razvratit impotriva Mea, ca viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi o sperietoare pentru toti”.

Tinand cont de toate acestea, se poate afirma ca exista iadul ca loc fizic, chiar in miezul Pamantului?

27 Comments

Leave a Reply