Home Spiritualitate teoreticaOcultism Din secretele magiei albe si ale magiei negre! Ce le diferentiaza pe cele doua?

Din secretele magiei albe si ale magiei negre! Ce le diferentiaza pe cele doua?

by admin
408 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

magie alba magie neagra 2Obiectivele urmarite in magia alba si cele din magia neagra sunt diametral opuse. Practicantul magiei albe, de exemplu, respecta sentimentele celorlalti, nu isi foloseste niciodata puterile pentru a actiona sau pentru a interveni in viata unei terte persoane, fara sa fi fost invitat sa o faca; el nu nutreste nicio dorinta de razbunare si ramane absolut indiferent in fata oamenilor rauvoitori sau gelosi, vizavi de cei care au intentii nu tocmai curate. El isi impartaseste stiinta, experientele, descoperirile si cunostintele cu persoanele care isi manifesta dorinta ori nevoia de a le cunoaste. Slaveste si respecta zeitatile, ingerii, spiritele si natura, intotdeauna isi arata recunostinta si gratitudinea pentru ceea ce obtine; nu se foloseste niciodata de manevre ipocrite sau inselatoare pentru a-i controla sau a-i domina pe cei din jurul sau.

In schimb, practicantul magiei negre, care ia in deridere sentimentele celorlalti, se foloseste de emotiile si de punctele lor slabe si le exploateaza la maximum, pentru a-si domina mai bine anturajul. El isi foloseste puterile magice si forta sa intunecata pentru a incerca sa-i domine pe oamenii din preajma. Cu ajutorul puterilor magice pe care le are, practicantul magiei negre isi hraneste in mod constant resentimentele si isi satisface dorintele de razbunare. In plus, el se organizeaza tot timpul pentru a-i tine sub puterile sale pe cei pe care ii considera a fi adversari sau inamici, de asemenea este gelos fata de cunostintele sale, fata de rezultate, de experiente, de descoperiri. Vrajitorul negru exploateaza elementele, ingerii cazuti si alte creaturi diabolice, intr-un mod egoist si spre propriul profit. El ii manipuleaza pe ceilalti si incearca tot timpul sa ii supuna puterilor sale pentru a-i controla mai bine si a-i domina.

Dupa cum v-ati putut da seama cu usurinta, cele doua tipuri de magie se afla intr-o opozitie totala. Totusi, magia alba nu este intotdeauna de o inocenta perfecta si de un altruism maiestuos, iar magia neagra nu e intotdeauna asa de amenintatoare, cruda si sinistra cum ar parea la prima vedere. De exemplu, este oare rea o persoana atunci cand face un ritual de magie neagra menit sa protejeze acea persoana sau pe cei din familia sa de un rau trimis de un practicant al magiei negre, gelos si periculos? Si este oare perfect inocent si onest cel care face un ritual de magie alba cu scopul de a-si atrage partenerul in dragoste, chiar daca stie ca persoana vizata prin ritual doreste cu orice pret sa ramana libera? In primul caz avem de-a face cu un vrajitor care doreste ca prin intermediul magiei neagre sa se protejeze pe sine sau pe ai sai, fapt ce pare absolut legitim. Al doilea exemplu ne ofera imaginea unui practicant al magiei albe, care doreste sa ingradeasca libertatea unei persoane, fara consimtamantul acesteia. Cine este alb? Cine este negru? Dupa cum vedeti, totul depinde de starea de spirit, de atitudine, de sentimente profunde, dar si de cel mai important lucru valabil atat pentru magia alba, cat si pentru cea neagra: intentia care determina ritualul.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

3 comments

ionucmora 8 martie 2016 - 23:48

Le cam incarligi,draga domnule!!!Protectia proprie,si a familiei ,grup…etc face parte din practica magiei albe.Pe cand obligarea altor persoane sa faca ceva fara voia lor face parte din magia neagra.Precum chiar tu o spui anterior.

Metatron 9 martie 2016 - 20:32

Aberatii, prea multa literatura new age, amdoua magii lucreaza cu dracul, numai prostiti oameni naivi cu toate aceste magii si superstiti duse la extrem.
Cine merge la magicieni e considerat ca si criminal de canoanele bisericesti si este departe de D-zeu.

Florin 14 iulie 2016 - 11:48

Articolul este bun. Doar voi aveti idei fixe si gresiti mult.

Leave a Comment