Da macar de pomana o paine si vei scapa de chinurile iadului

Social Media
  •  
  •  
  •  

Traia candva in Africa un vames care se nume Petru, foarte bogat, dar si iubitor de avutii. Cu acest bogat se intampla ceva minunat.

Era iarna. Cativa cersetori, stand la soare, gustau din caldura lui. Dintr-o data trece pe acolo un om nervos si pune pariu ca o sa-l faca pe Petru sa-i dea milostenie. S-a dus deci la usa lui si l-a asteptat. Imediat ce a venit Petru, s-a intamplat sa ajunga in acelasi timp si brutarul cu un cos de paine.

Saracul a cerut milostenie dar bogatul l-a refuzat. Acela nu a plecat. Atunci s-a maniat Petru si negasind nimic la indemana sa-i loveasca, a luat o paine. Cersetorul numai atat a asteptat. A luat painea si a plecat victorios.

Dupa doua zile Petru s-a imbolnavit. A avut atunci o vedenie cum ca se gasea la Judecata de apoi. Exista o balanta, in care se cantareau faptele lui. Inca din prima zi se adunasera multime de diavoli, care puneau in balanta pacatele lui, pe cand de cealalta parte, putinii ingeri luminosi, stateau, neavand nimic bun ce sa puna in balanta.

Atunci ingerul pazitor si-a adus aminte de painea pe care o aruncase saracului. A pus-o in cealalta parte a balantei. S-a ingreunat intr-atat cealalta parte a balantei care avea painea incat ajunsese la egalitate cu pacatele pe care le avea puse in cealalta parte.

– Du-te, i-au zis atunci ingerii, fa si alte milostenii si pazeste-le pentru ca altfel o sa te ia diavolii.

10 comentarii la „Da macar de pomana o paine si vei scapa de chinurile iadului”

  1. Frumoasa pilda…si plina de tilc, pentru cei care au minte sa priceapa si suflet sa inteleaga…..Pe vremea aceea pina si vamesii aveau suflet !!! S-au schimbat un pic lucrurile, Petru a fost un apostol al lui ISUS….cei de acum, vamesii cred ca sunt apostoli ai raului …..Ce nu inteleg oamenii e ca fiecare va fi judecat si isi va plati faptele cu virf si indesat…..Unii din vamesii actuali prefera sa isi puna o funie (coarda de alpinism) de git si sa se dea hutza in latz….Dar, nu numai ca nu scapa de judecata Divina care e corecta, nu ca a oamenilor ci, dincotra isi ingreuneaza enorm sufletul….Nu se poate iesi pe usa din dos ca sa scape de judecata Domnului….Pacat de Tibi , vames de Moravita ca a ales latzul in loc sa isi asume demn ceea ce a facut….cu credinta in Dumnezeu se poate orice ! Multumesc acestui site pentru aceasta frumoasa pilda….

Lasă un comentariu