Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Da macar de pomana o paine si vei scapa de chinurile iadului

Da macar de pomana o paine si vei scapa de chinurile iadului

by admin
109 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Traia candva in Africa un vames care se nume Petru, foarte bogat, dar si iubitor de avutii. Cu acest bogat se intampla ceva minunat.

Era iarna. Cativa cersetori, stand la soare, gustau din caldura lui. Dintr-o data trece pe acolo un om nervos si pune pariu ca o sa-l faca pe Petru sa-i dea milostenie. S-a dus deci la usa lui si l-a asteptat. Imediat ce a venit Petru, s-a intamplat sa ajunga in acelasi timp si brutarul cu un cos de paine.

Saracul a cerut milostenie dar bogatul l-a refuzat. Acela nu a plecat. Atunci s-a maniat Petru si negasind nimic la indemana sa-i loveasca, a luat o paine. Cersetorul numai atat a asteptat. A luat painea si a plecat victorios.

Dupa doua zile Petru s-a imbolnavit. A avut atunci o vedenie cum ca se gasea la Judecata de apoi. Exista o balanta, in care se cantareau faptele lui. Inca din prima zi se adunasera multime de diavoli, care puneau in balanta pacatele lui, pe cand de cealalta parte, putinii ingeri luminosi, stateau, neavand nimic bun ce sa puna in balanta.

Atunci ingerul pazitor si-a adus aminte de painea pe care o aruncase saracului. A pus-o in cealalta parte a balantei. S-a ingreunat intr-atat cealalta parte a balantei care avea painea incat ajunsese la egalitate cu pacatele pe care le avea puse in cealalta parte.

– Du-te, i-au zis atunci ingerii, fa si alte milostenii si pazeste-le pentru ca altfel o sa te ia diavolii.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

10 comments

fansteaua 26 aprilie 2011 - 20:35

foarte frumos textul

sorin 26 aprilie 2011 - 20:58

Frumoasa poveste si plina de intelepciune.

Claudiu 26 aprilie 2011 - 21:05

fRUMOASA PILDA

ever 26 aprilie 2011 - 22:22

Frumoasa pilda…si plina de tilc, pentru cei care au minte sa priceapa si suflet sa inteleaga…..Pe vremea aceea pina si vamesii aveau suflet !!! S-au schimbat un pic lucrurile, Petru a fost un apostol al lui ISUS….cei de acum, vamesii cred ca sunt apostoli ai raului …..Ce nu inteleg oamenii e ca fiecare va fi judecat si isi va plati faptele cu virf si indesat…..Unii din vamesii actuali prefera sa isi puna o funie (coarda de alpinism) de git si sa se dea hutza in latz….Dar, nu numai ca nu scapa de judecata Divina care e corecta, nu ca a oamenilor ci, dincotra isi ingreuneaza enorm sufletul….Nu se poate iesi pe usa din dos ca sa scape de judecata Domnului….Pacat de Tibi , vames de Moravita ca a ales latzul in loc sa isi asume demn ceea ce a facut….cu credinta in Dumnezeu se poate orice ! Multumesc acestui site pentru aceasta frumoasa pilda….

gigi-muschi 27 aprilie 2011 - 7:58

dar de munca nu a mai auzit nimeni???doar de pomana???

tribord 27 aprilie 2011 - 11:50

ce frumoasa pilda ! pacat ca nu poate fi si adevarata!

sorin 27 aprilie 2011 - 15:58

gigi-muschi stiu familii care au cate 5 s-au mai multi copii si in situatia actuala desi muncesc ambii nu le ajung banii fiindca cei bogati sunt tot mai hapsani si ii mai satura dracu de avere.

Profetul Mincinos 29 aprilie 2011 - 0:39

Scuze,nu am priceput,cine i-a pus sa faca 5 copii daca nu se cred capabili sa-i creasca?

vlad 7 mai 2011 - 21:49

exact,e vina parintilor ca au nascut 5 copii si nu ii pot intretine…ei trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru fapta lor…daca nu pot nu e nimeni de vina inafara de ei

sergiu 23 septembrie 2011 - 18:23

dumnezeu alege cati copii face fiecare…

Leave a Comment