Home Uncategorized Corpul uman straluceste in intuneric

Corpul uman straluceste in intuneric

by admin
187 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

corp-uman-lucindCorpul uman straluceste literalmente in intuneric, emitand in cantitati extrem de reduse o lumina vizibila a carei intensitate flucteaza pe parcursul intregii zile, au descoperit oamenii de stiinta din Japonia. Studii anterioare aratasera deja ca trupul emite o cantitate redusa de lumina, la fel cum o face de altfel orice fiinta vie, fenomen interpretat ca fiind un rezultat al reactiilor biochimice implicand radicalii liberi. Cercetatorii niponi au dorit insa sa studieze fenomenul mai indeaproape si, in urma unui experiment, au constatat ca intensitatea luminii emise de corpul uman flucteaza pe parcursul intregii zile, probabil in functie de ritmul metabolic al fiecaruia, relateaza “Live Science”, consultat de Fox News.

Pentru a afla mai multe despre aceasta lumina slaba, oamenii de stiinta din Japonia au montat intr-o incapere mai multe camere de filmat extrem de sensibile. In fata camerelor din incaperea absolut intunecata, au stat apoi, cu randul, cinci voluntari tineri si sanatosi, al caror piept a fost dezgolit. Ei s-au perindat prin fata camerelor de filmat cate 20 de minute, odata la trei ore, trei zile la rand. Cercetatorii niponi au constatat, in urma experimenului, ca fata straluceste mai puternic decat restul corpului, dar, ce le-a atras cel mai mult atentia, a fost ca intensitatea luminii corpului fluctua pe parcursul zilei. Oamenii de stiinta sunt de pararere ca acest fenomen se datoreaza fluctuatiilor inregistrate pe parcursul zilei de ritmul nostru metabolic. Din acest motiv, este posibil ca, in viitor, camerele capabile sa detecteze lumina emisa de corpul uman sa ii ajute pe medici sa analizeze starea de sanatate a pacientilor.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

5 comments

admin 21 august 2009 - 19:35

Da..:)) Mai e putin si in sfarsit, medicina bazata pe dovezi va descoperi si aura umana… ca mult le-a mai trebuit!

Oricum, articolul asta imi aminteste de un altul, care spunea ca unul din evenimentele ce ar putea avea loc in 2012 ar fi o bezna totala de cateva zile, in care ochiul uman sa invete sa perceapa incandescenta fiintelor vii.
Frumoasa idee:)

AlmeEa

Rougerose 24 septembrie 2009 - 19:45

Chiar ca e tare ideea

pocky 7 septembrie 2010 - 15:08

ati auzit de biofotonica dragilor?

Filip 16 iulie 2011 - 18:19

Oamenii sunt asa de magici si de naturali, nu stiu de ce nu am ales partea e natura, a basmelor, a mirificului, ci pe cea a tehnologiei si a controlului, incalcarii drepturilor oamenilor. Lume proasta.

Tina 4 noiembrie 2011 - 10:58

Sunt total de acord cu tine Filip, acelasi lucru m-am intrebat si eu de multe ori…. si este atat de dificil sa le explici cat de frumos ar fi numai de si-ar deschide ochii ( sau mai bine zis inima, ca ea este cu adevarat cheia ).

Leave a Comment