Corpul uman straluceste in intuneric

Social Media
  •  
  •  
  •  

corp-uman-lucindCorpul uman straluceste literalmente in intuneric, emitand in cantitati extrem de reduse o lumina vizibila a carei intensitate flucteaza pe parcursul intregii zile, au descoperit oamenii de stiinta din Japonia. Studii anterioare aratasera deja ca trupul emite o cantitate redusa de lumina, la fel cum o face de altfel orice fiinta vie, fenomen interpretat ca fiind un rezultat al reactiilor biochimice implicand radicalii liberi. Cercetatorii niponi au dorit insa sa studieze fenomenul mai indeaproape si, in urma unui experiment, au constatat ca intensitatea luminii emise de corpul uman flucteaza pe parcursul intregii zile, probabil in functie de ritmul metabolic al fiecaruia, relateaza “Live Science”, consultat de Fox News.

Pentru a afla mai multe despre aceasta lumina slaba, oamenii de stiinta din Japonia au montat intr-o incapere mai multe camere de filmat extrem de sensibile. In fata camerelor din incaperea absolut intunecata, au stat apoi, cu randul, cinci voluntari tineri si sanatosi, al caror piept a fost dezgolit. Ei s-au perindat prin fata camerelor de filmat cate 20 de minute, odata la trei ore, trei zile la rand. Cercetatorii niponi au constatat, in urma experimenului, ca fata straluceste mai puternic decat restul corpului, dar, ce le-a atras cel mai mult atentia, a fost ca intensitatea luminii corpului fluctua pe parcursul zilei. Oamenii de stiinta sunt de pararere ca acest fenomen se datoreaza fluctuatiilor inregistrate pe parcursul zilei de ritmul nostru metabolic. Din acest motiv, este posibil ca, in viitor, camerele capabile sa detecteze lumina emisa de corpul uman sa ii ajute pe medici sa analizeze starea de sanatate a pacientilor.

5 comentarii la „Corpul uman straluceste in intuneric”

  1. Da..:)) Mai e putin si in sfarsit, medicina bazata pe dovezi va descoperi si aura umana… ca mult le-a mai trebuit!

    Oricum, articolul asta imi aminteste de un altul, care spunea ca unul din evenimentele ce ar putea avea loc in 2012 ar fi o bezna totala de cateva zile, in care ochiul uman sa invete sa perceapa incandescenta fiintelor vii.
    Frumoasa idee:)

    AlmeEa

Lasă un comentariu