Cele mai bune bauturi de Craciun, fara alcool! Si delicioase si sanatoase!

bauturi nonalcoolice CraciunEste Craciunul si multa lume are tendinta de a consuma alcool. Prea mult alcool poate fi un pericol pentru sanatatea voastra, si de aceea e bine sa luati in considerare cateva bauturi non-alcoolice, extrem de delicioase, pe care le puteti consuma de Craciun. Iata cateva din acestea:

1) “Soferul saniutei”. Aceasta e o bautura foarte delicioasa, dar si sanatoasa, pentru ca ea contine pere, afine, lamaie, ghimbir, toate acestea avand antioxidanti ce lupta impotriva radicalilor liberi.

Ingrediente (pentru o persoană):

  • 1/4 de ceasca cu apa;
  • jumatate de bucata de ghimbir proaspat, curatat si feliat;
  • 3/4 de pere, taiate in bucati mici;
  • putin cidru de mere;
  • un sfert de felii de lamaie;
  • un sfert de lingura de ienibahar;
  • un sfert de ceasca de afine proaspete;
  • jumatate de lingura de extract de vanilie pura.

Se combina toate ingredientele intr-un vas, cu exceptia extractului de vanilie si afinelor. Faceti la aragaz un foc mediu-mare, timp de 15-20 de minute, amestecand des. Reduceti apoi focul si adaugati extractul de vanilie si afinele. Se lasa sa fiarba timp de inca 10 minute. Pofta buna!

2) Catarul Moscovei. Desi se bea cu vodca, este chiar mai gustoasa fara aceasta bautura alcoolica.

Ingrediente (pentru o persoana):

  • 30 ml suc de lamaie proaspat;
  • 100 ml suc de ghimbir natural;
  • 50 ml de apa minerala;
  • 1 baton de lemongrass.

Combinati sucul de lamaie, sucul de ghimbir si apa minerala, si apoi turnati gheata. Apoi, luati batonul de lemongrass, ce este folosit pentru parfum si gust, apoi utilizati-l pentru a se amesteca bautura. Lemongrass-ul este un detoxifiant puternic si, de asemenea, ajuta la stimularea functiei imunitare a organismului.

3) “Martini-ul” de lamaie-portocale. Este bautura ideala de Craciun, fara sa va imbatati, fiind plina de vitamina C si potasiu necesar organismului.

Ingrediente (pentru o persoana):

  • 1 cana de apa minerala;
  • 20 ml suc de lamaie;
  • 40 ml suc de portocale;
  • 1 lingurita de suc de lamaie;
  • putin zahar de cocos.

Puneti apa minerala, sucul de lamaie si sucul de portocale cu gheata intr-un shaker de bauturi. Agitati totul timp de 30 secunde. Adaugati suc de lamaie la marginea paharului si inmuiati-l in zahar de nuca de cocos. Se toarna continutul din shaker si se adauga o felie de lamaie sau de portocala la marginea paharului, dand o nota de eleganta sofisticata. Putini isi vor da seama ca acel Martini nu contine alcool!

Lasă un comentariu