Cele mai bune 5 uleiuri esentiale pentru vindecarea sufletului si trupului

Social Media

Legatura dintre natura si spiritualitate este una mai puternica decat puteti crede, iar sufletul poate fi vindecat si cu ajutorul uleiurilor esentiale pe care natura le ofera. Acestea sunt extrase din plante si flori prin presare la rece, iar in cazul unor fructe citrice, prin asa-zisa distilare. Astfel de extracte au proprietati terapeutice specifice si in vindecarea unor boli. Iata in continuare cele mai comune 5 uleiuri esentiale pe care le putem folosi pentru a ne vindeca sufletul (dar si trupul):

1) Uleiul de trandafir. Trandafirul este regina florilor; un trandafir reprezinta speranta, credinta si dragoste. Uleiul sau esential are capacitatea de a restabili chiar centrul fiintei unei persoane. Acesta ne va sustine, ne va linisti inima si ne va ajuta in hranirea sufletului nostru.

2) Uleiul de levantica. Este cel mai frecvent utilizat intre toate uleiurile. El poate fi folosit ca antibiotic, antiseptic, stimulant imunitar si antidepresiv. Mai mult decat atat, uleiul de levantica este util in probleme de anxietate sau de somn, datorita proprietatilor sedative pe care le poseda. Este renumit pentru tratarea arsurilor, ranilor, muscaturilor de insecte si intepurilor. Femeile gravide ar trebui sa evite acest ulei in timpul primului trimestru al sarcinii.

3) Uleiul de menta. Acest ulei este foarte bun in ameliorarea durerii. De asemenea, poate fi valoros pentru colici si flatulenta. Mai mult decat atat, uleiul de menta este bun pentru crampe abdominale si pentru dureri de cap.

4) Uleiul de cedru. Acest ulei are un parfum cald, bogat, dulce si lemnos. Este utilizat in tratarea problemelor respiratorii; este cu adevarat eficient impotriva bronsitei si tusei si are proprietati antiseptice. Cu toate acestea, una dintre cele mai benefice utilizari este tratarea tensiunii si a stresului.

5) Uleiul de portocale. Acest ulei provine din coaja fructului si se utilizeaza in principal ca agent de aromatizare. Uleiul de portocale este antiseptic, antidepresiv, antispasmodic, digestiv si carminativ. Este util in cazuri de depresie, indepartand stresul si tensiunea.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply