Ceapa, o leguma miraculoasa ce poate trata o multime de afectiuni

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cunoscuta ca remediu in foarte multe afectiuni inca din antichitate, ceapa este unul dintre cele mai bune legume din acest punct de vedere. Ceapa este bogata in vitaminele B1, B2, B6, E, PP si in acid folic.

Ca si actiune farmaceutica, ceapa este un bun antiseptic, antibiotic, analgezic, emolient, rezolutiv, revulsiv. Ceapa impiedica inmultirea microbiana, chiar contra stafilococilor, limiteaza durerea sau chiar o suprima.

Ceapa se poate folosi astfel:
– Cel mai util este sa se consume pentru intern ceapa cruda, in special ceapa verde, sau sa se consume suc de ceapa.
– Macerata cateva ore in ulei de masline, in salata in cruditati, aperitive, in toate ciorbele.
– O ceapa taiata fin macerata cateva ore in apa calda. Se bea maceratul dimineata pe nemancate, cu cateva picaturi de lamaie.

Ceapa contra gripei: lasam sa se macereze 2 cepe taiate in felii subtiri in 1 litru apa. Un pahar de macerat intre mese si un alt pahar seara la culcare, vreme de vreo 15 zile.

Ceapa contra diareei: o mana de foi de ceapa, brune, la un litru de apa, se fierbe timp de 15 minute. Se bea 1 litri pe zi.

Ceapa contra parazitilor intestinali: lasam sa se macereze 6 zile o ceapa mare taiata felii intr-un litru de vin alb. Un pahar in fiecare dimineata timp de 1 saptamana, Se reia timp de 2-3 luni, repetandu-se.

Ceapa contra reumatismelor: decoct de 3 cepe taiate, necuratate de foitele invelitoare intr-un litru de apa; se fierbe 15 minute, se strecoara si se ia cate un pahar dimineata si la culcare.

Ceapa contra litiazei biliare: o ceapa mare, taiata fin, 4 linguri cu ulei de masline, 150 g apa si 40 g de untura nesarata. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se bea foarte calda mai multe seri la rand.

Ceapa contra tusei: sucul de ceapa se amesteca in parti egale cu miere de albine, preferabil poliflora. Se va lua din aceasta de cate ori este nevoie in cazul tusei, sau pentru tratament cate o lingurita de 3 ori pe zi.

Ceapa contra furunculului: ceapa se coace in cuptor, pana se inmoaie. Este foarte utila in cazul in care exista un furuncul. Ajuta la colectarea puroiului, sparge si ajuta apoi la eliminarea lui si la vindecare.

Ceapa contra migrenelor: cataplasme cu foi de ceapa crude aplicate pe frunte.

Ceapa contra negilor: amestecam ceapa cu sare marina cu argila in parti egale. Sau scobim o ceapa si umplem cavitatea cu sare. Frecam negul cu o jumatate de ceapa rosie.

Ceapa contra nevralgiilor dentare: se aseaza in cavitatea dintelui suc de ceapa pus pe un tampon de vata.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply