Care este scopul reincarnarii? Dezvoltarea constiintei

Social Media
 •  
 •  
 •  

Pentru sufletul fiecaruia dintre noi, oamenii incarnati, acel deces inevitabil al trupului ce survine la un moment dat este, in fapt, o renuntare subita (dar conforma unui anumit program) la admirabilul „instrument-vehicul” carnal. In sine, aceasta renuntare – doar aparent „fortata” – permite „trecerea” fiintei noastre mai subtile dintr-o lume a experientelor din mediul materiei grele, in lumea experientelor din mediul materiilor fine.

Pierzand trupul cu simturile sale organice, sufletul scapa dintr-odata de sursa durerilor, a suferintelor specifice organismului carnal, dar pierde si sursa micilor placeri carnale zilnice. Toate acestea raman totusi prezente, un anumit timp, in memoria corpurilor din materii fine. Se pierde insa si un „filtru” ce impunea o serie de bariere functionale: creierul, care bloca trecerea in „constient” a majoritatii perceptiilor realizate clipa de clipa de fiecare corp invizibil in parte. Acele „perceptii extrasenzoriale” despre care imensa majoritate a oamenilor nu stiu nimic si care sunt totusi transmise permanent „subconstientului” lor.

Drept urmare, pierzand filtrarea respectiva, dupa o perioada mai lunga sau mai scurta de „somnolenta” specifica „trecerii” in alta lume, sufletul este confruntat cu trairi mult mai intense ale perceptiilor, cat si ale „amintirilor” corpurilor inferioare. Iar daca unul dintre acest corpuri a dominat in cursul vietii incarnate partea de constiinta, o buna perioada de timp, aceasta dominare va continua si dincolo.

In noile conditii de vietuire, se va amplifica insa o „lupta interna” intre tendintele corpurilor inferioare si o constientizarea (incipienta sau mai accentuata) a superioritatii gandirii spirituale. Pentru sufletele neevoluate sau prea putin evoluate, aceasta „lupta” conduce la „trezirea constiintei”. Fapt esential, caci aceasta „trezire” este primul prag al intrarii pe adevarata cale a sensului vietuirii noastre. Desigur ca pentru sufletele care au depasit mai mult sau mai putin acest prag, „lupta” respectiva este cea care conduce catre dezvoltarea treptata a „constiintei”.

In sine, aceasta constituie unul dintre scopurile fundamentale ale lungului sir de incarnari din scolarizarea terestra…
Cand constiinta noastra va progresa intr-atat incat prin „iubirea spirituala” a tot ceea ce exista in jurul nostru ne vom desprinde total de absolut orice atractie materiala si ne vom oferi sincer tot ceea ce avem, toate potentele noastre, pentru binele si progresul a absolut tot ceea ce exista in Creatie, nu va mai fi nevoie sa ne incarnam!

18 comentarii la „Care este scopul reincarnarii? Dezvoltarea constiintei”

 1. Prevand cam multe comentarii la acest subiect.
  Exista doua tipuri de reincarnari:
  1. reincarnare cand persoana se naste cu memoria pastrata, acea persoana a fost in viata anterioara dar si in vietile anterioare foarte spirituala, pt ca astfel i s-a permis sa nu uite, desi acest lucru este foarte dificil dar si rar, aceasta incalcand intr-un fel legea karmei.
  2. reincarnarea cunoscuta de majoritatea(care accepta reincarnarea) adica persoana care se naste uita cine a fost, ce a facut, trecand prin karma direct, acel suflet inca nu a ajuns la maestria spirituala si va avea o cale mai lunga.

 2. Buna seara,

  Foarte interesante toate articolele Dvs., va multumesc extrem de mult.
  M-ar interesa orice gen de lucrari privind comunicarea cu spiritele celor dragi,
  pe care nu ii mai avem alaturi.
  Oare ma poate ajuta cineva sa pot comunica cu minunatul si bunul meu tata? ii duc lipsa
  in fiecare zi a vietii mele, desi sunt o persoana matura; Credeti-ma, as dori doar cinci minute
  sa-l imbratisez si sa-i spun cat de mult il iubesc…

  Maryana – Bucuresti ( g.maryana@ymail.com)

 3. Cristi, spui ca reincarnarea este doar o poveste.

  Atunci ia raspunde-mi la intrebarea asta: DE CE DIN 2 PARINTI BOLNAVI, FOARTE BOLNAVI SE NASTE UN COPIL 100% SANATOS, PRIMIND LA NASTERE NOTA 10, MEDICINA NU POATE DA RASPUNS, IA RASPUNDE-MI?????????

  A DOUA INTREBARE: CUM SE FACE CA CEI SUB HIPNOZA REGRESIVA ERIKSONIANA ISI AMINTESC DIN VIETILE ANTERIOARE??????

  A TREIA INTREBARE: DACA DUMNEZEU ESTE ASA BUN, DE CE DIN PARINTI SPIRITUALI CARE FAC FAPTE BUNE SE NASTE UN COPIL FOARTE BOLNAV CULMEA PARINTII SUNT FOARTE FOARTE SANATOSI SI SE NASTE UN COPIL CU CANCER SI PROBLEME DE AUTISM, IAR MEDICII SPUN CA SARCINA A FOST BUNA, DAR IMEDIAT IN A 9A LUNA COPILUL S-A SCHIMBAT BRUSC??????????

  RASPUNDE-MI LA ACESTE 3 INTREBARI, DACA VEI PUTEA, POTI SA APELEZI LA ORICE STIINTA DORESTI, CHIAR VREAU SA AUD RASPUNSURILE TALE.

 4. Poate că acel copil este doar aparent sănătos, pentru că mi-e greu să cred că oamenii se nasc 100% sănătoşi căci asta ar fi perfecţiune, iar ereditatea se transmite prin gene şi poate că copilul respectiv a moştenit genele strămoşilor celor bolnavi ( mamă, bunici), care la vremea lor au fost sănătoşi.
  Nu ştiu cum este să fii hipnotizat, dar am auzit că pot fi hipnotizate doar personele slabe din punct de vedere psihologic. Totuşi în cazul în care cineva este hipnotizat(chiar în scopuri medicale), şi acesta povesteşte, să zicem, că a trăit în Egiptul antic, cine-l poate controla că spune adevărul?
  Să nu uităm că, creierul uman este foarte complex iar omul contemporan foloseşte doar 10% din capacitatea lui, oamenii de ştiinţă nu ştiu încă totul despre el.În concluzie acest mini calculator care este creierul nostru poate născoci, inventa, fabula sau tot ce vreţi dumneavoastră pentru că nu-i cunoaştem toate tainele, el poate lucra dependent sau independent de voinţa noastră.Probabil în timpul hipnozei, a somnului,are frâu liber şi ,, povesteşte ” ce vrea.Poate aşa s-ar explica de ce unii oameni au visat lucruri care l-i s-au întâmplat ulterior, au visat rezolvarea corectă a unor probleme, a unor decizii bune, invenţii etc..
  Deşi trăim în epoca modernă în care s-a răspuns ştiinţific la foarte multe întrebări ale omului, eu personal cred că există Dumnezeu. Ideea este că, în natură, orice formă de organizare trebuie să aibă un conducător iar la nivel planetar acesta este Dumnezeu.De ce el este bun sau rău, este un lucru inexplicabil chiar şi pentru mine căci am observat de-alungul anilor că atunci când am făcut o faptă bună,sau am ajutat pe cineva,am primit ,,o palmă” ,aşa că m-am ghidat după Biblie şi am întins şi celălalt obraz.
  În privinţa copiilor care se îmbolnăvesc ulterior, după naştere, ţi-aş putea spune că( este doar o părere) în multe cazuri medicii se înşeală în diagnosticare, apoi intervin mii şi mii de factori care pot aduce o turnură defavorabilă în viaţa unui bebeluş care face cunoştinţă cu un alt mediu
  de viaţă, un mediu cu mulţi microbi, radiaţii,alimentaţie nesănătoasă şi mă voi întoarce iar la gene, care păstrează în memoria lor tot trecutul strămoşilor, şi nu în ultimul rând, poate fi voia lui Dumnezeu care din diferite motive îi opreşte firul vieţii .Aceasta face parte din acea porţiune a existenţei umane la care ştiinţa nu poate da încă răspuns.
  Am să-ţi dau exemplul soţiei mele care la naştere n-a cântărit nici măcar un kilogram în greutate.Mama ei n-a vrut să renunţe la ea aşa că au pus-o în incubator şi încetul, cu încetul şi-a revenit iar azi este o femeie sănătoasă. Tot în acelaşi timp în acel spital s-a născut un copil de 3,5kg care n-a supravieţuit decât trei zile.Concluzia mea este că viaţa este un mister la care omenirea nu a găsit încă un răspuns clar, iar medicina modernă n-a reuşit şi nu va reuşi mult timp de-acum înainte să ne dezvăluie toate secretele ei.

 5. Cristi, daca astepti raspuns de la stiinta nu le vei afla niciodata, stiinta este controlata de masonerie, ia gandeste-te cati oameni au fost omorati, pt ca doreau sa spuna adevarul.
  Stiinta a ajuns in halul in care in marele ei orgoliu, a ajuns sa imprumute informatii de la tibetani, din stiintele lor ezoterice, de ce???? pt ca stiinta clar nu doreste sa explice, exact cum biblia este scrisa de o familie de aristocrati romani, la fel si stiinta este controlata tot de iezuiti ai vaticanului, la fel cum banii sunt controlati de catre Vatican, nu crezi cristi ca totul se leaga???
  Cred ca sti ce valva, ce suparare a creat pe plan mondial DESCOPERIREA DIN BUCEGI, de ce oare ROMANIA a fost pusa si obligata sa pastreze acest secret???? tu chiar crezi ca stiinta ne doreste binele???? ia gandeste-te in ultimul secol care parte a ramurii stiintifice s-a dezvaoltat????
  STIINTA MILITARA, deci tot acei oameni care ne vorbesc noua de religie, de bani si de stiinta sunt tot aceeasi ELITISTI care doresc reducerea populatiei.

  Cat despre reincarnare se spune asa: “cine nu crede in ea, sceptic fiind, tot trece prin ea, toti facem parte din acest univers, iar toti trebuie sa trecem prin legile lui”

  Deci si tu care mi-ai spus asa: “În privinţa copiilor care se îmbolnăvesc ulterior, după naştere, ţi-aş putea spune că( este doar o părere) în multe cazuri medicii se înşeală în diagnosticare, apoi intervin mii şi mii de factori care pot aduce o turnură defavorabilă în viaţa unui bebeluş care face cunoştinţă cu un alt mediu
  de viaţă, un mediu cu mulţi microbi, radiaţii,alimentaţie nesănătoasă şi mă voi întoarce iar la gene, care păstrează în memoria lor tot trecutul strămoşilor, şi nu în ultimul rând, poate fi voia lui Dumnezeu care din diferite motive îi opreşte firul vieţii .Aceasta face parte din acea porţiune a existenţei umane la care ştiinţa nu poate da încă răspuns.”

  La ce te-am citit mai sus nu ai oferit niciun raspuns pe parte stiintifica la intrebarea mea, ai intors-o de pe o parte pe alta, pt ca crede-ma eu le analizez bine si semantic, cunosc limba romana la perfectie, iar nu ai dat niciun raspuns, spunand doar ca “se imbolnavesc ulterior” pai cum asa???? cand el copilul se naste il acele minute din burta mamei ca sa ma exprim asa si se naste cu diagnostic de cancer sau tumoare??? pai da se naste din prima, nu se imbolnaveste pe parcurs, si mama si tatal sunt perfect sanatosi, avand si o viata spirituala, exact ca cei din medicina alternativa.
  Ti-am spus nici medicii nu pot raspunde, am intrebat diversi medici care credeam ca te pot salva cand ai o problema, singura mea speranta este MEDICINA ALTERNATIVA, iar am intrebat cativa preoti EI NICI MACAR NU AU SCOS UN CUVNAT, PT CA LE DAU DOVEZI ALE REINCARNARILOR SCRISE SI IN ALTE RELIGII, PT CA LE AM, DECI ACEST SUBIECT REINCARNAREA IL STAPANESC DESTUL DE BINE, LA FEL SI CEL CU RELIGIA SI ESTE GREU, ENORM DE GREU SA VINA CIEVA CU UN CONTRAARGUMENT, DACA ESTE SCEPTIC ESTE PAREREA LUI, NU MA BAG SA II SCHIMB CREDINTA, PT CA AR FI O GRESEALA CUM O NUMESC EU KARMICA DIN PARTEA MEA, DAR DACA ESTE DORNIC DE ADUCERE A ARGUMENTELOR SI DE A DISCUTA CU CEA MAI MARE PLACERE O FAC, ASA NU MA BAG.

 6. ” DECI ACEST SUBIECT REINCARNAREA IL STAPANESC DESTUL DE BINE, LA FEL SI CEL CU RELIGIA SI ESTE GREU, ENORM DE GREU SA VINA CIEVA CU UN CONTRAARGUMENT, DACA ESTE SCEPTIC ESTE PAREREA LUI, NU MA BAG SA II SCHIMB CREDINTA, PT CA AR FI O GRESEALA CUM O NUMESC EU KARMICA DIN PARTEA MEA, DAR DACA ESTE DORNIC DE ADUCERE A ARGUMENTELOR SI DE A DISCUTA CU CEA MAI MARE PLACERE O FAC, ASA NU MA BAG.”

  de obicei nu dau sfaturi dar pt ca esti asa un baiat inteligent si pe val intelectual…pune’ti la indoiala propriile cunoasteri !

 7. sintem aici cu tine. cum am intampinat si 2000.
  ps.rusu’ asta, dupa ce ca e pe cale sa revolutioneze medicina ma dat pe spate cu asta: ”In stare normala trupul trebuie sa primeasca hrana de la suflet, sufletul de la spirit iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricarei din aceste verigi este inadmisibila iar viata bazata doar pe principiul primitiv al imbuibarii trupului fara a da atentie si celorlalte verigi reprezinta calea cea mai sigura spre regres”. e clar ca nu-si pune la indoiala proriile cunoasteri.

 8. Văd că tot vorbiţi de reîncarnare…. chiar credeţi în ea? Aveţi şi argumente concrete că există sau doar teorii?

  Uitaţi ce spune Biblia: Evrei 9.27. Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară O SINGURĂ DATĂ, iar după aceea vine judecata,
  28. tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă.

  …. eu unul nu aş putea crede că înainte de a fi un om, care este capabil să vă scrie acum, am fost mai înainte un câine, pisică, etc.

Lasă un comentariu