Astrologia stiintifica, sau cum se poate demonstra stiintific ghicitul in stele

Social Media

Adunandu-si energia de la dusmanii care au nimicit-o, astrologia umbla sa-si schimbe numele, doctrina si metodele, pentru a nu mai ajunge sa piara. Acum se numeste astrologie stiintifica, nu traditionala, ca mai inainte. De unde doctrina era mistica, acum este rationala; metodele, in locul vechilor analogii, simboluri si coincidente, devin calculul probabilitatilor; teoria vibratiilor – astrofizica solara si studiu psihomedical. Sa aruncam o privire asupra acestor noi terenuri, in care a fost rasadita planta noastra milenara.

S-a cautat intocmirea statisticilor tipologice, caracterologice si profesionale, urmarindu-se punctul lor comun in horoscop. Ca exemplu: cati dintre marii conducatori ai lumii au Luna in Leu? Deoarece procentul lor este ridicat (Ioana d`Arc, Frederic cel Mare al Prusiei, Ludovic al XIV-lea, Richelieu, Gandhi…), se poate trage urmatoarea concluzie: Luna in constelatia Leului, la nastere, predispune (nu asigura), aptitudini de conducator. Sau, deoarece multi dintre suveranii de seama s-au nascut catre amiaza (Napoleon I, Henric al VIII-lea al Angliei, Ludovic al XIV-lea, Soliman Magnificul, Frederic cel Mare), aceasta ora atrage un plus de stralucire viitoarei domnii a printilor regali. Tot asa s-a gasit ca marii savanti se nasc iarna; ca poetii au preferinta sa aiba planetele raspandite deopotriva in zodiile reprezentate de animale s.a.m.d..

M. Krafft, matematician si statistician elvetian, a studiat 60.000 de cazuri de muzicieni, dupa datele dictionarului muzical al lui Humbert-Riemann si dupa registrele de stare civila, si a gasit ca “in majoritatea cazurilor”, exista o stransa corelatie intre cerul de nastere si vocatia lor. El conchide: “Nu exista nici o posibilitate de indoiala in privinta relatiilor astrobiologice”. (Influentele solare si lunare asupra nasterii umane, Editura “Maline”, 1928).

Fizica actuala are ca element fundamental vibratiile. Sunetul, caldura, electricitatea, razele Roentgen, undele hertziene, totul are la baza miscarile atomului. Acestea sunt toate vibratiile posibile? Nu se descopera mereu altele? Ce sunt razele descoperite de Milikan? Nu vin ele din adancul Universului, din Calea Lactee? Ce influenta au asupra noastra? Mister! Iata o lacuna ce poate folosi astrologiei.

Influenta Soarelui asupra oamenilor

Influenta Soarelui in formarea si viata Pamantului este prea bine cunoscuta. Lumina, caldura, magnetismul, electricitatea, gravitatia, anotimpurile, cresterea plantelor, existenta vietuitoarelor – totul este in cea mai stransa legatura cu astrul zilei. Aceasta dependenta a fost temeinic studiata stiintific, gasindu-se ca exista o relatie cauza-efect intre furtunile magnetice, lumina zodiacala, aurora boreala si petele solare. Deoarece numarul si marimea acestor pete au o perioada de 11 ani, fenomenele pamantesti legate de ele, urmeaza o curba paralela cu graficul petelor solare.

Dar nu numai atat. Marile foamete in Franta au fost (in ultimele secole) in 1775, 1810, 1816, 1847; marile crize mondiale – in 1848, 1857, 1875, 1899, 1907, 1921, 1930; marile foamete din India in 1847, 1876, 1877, 1892. Aceste date coincid fie cu maximul, fie cu minimul petelor solare (sau sunt putin decalate), pe cata vreme partile mijlocii ale curbelor descendente, ca si aproape toate curbele ascendente, corespund epocilor de securitate pe Pamant.

Influenta Lunii asupra oamenilor

Luna este mica (raza ei este un sfert din cea a Pamantului), dar fiind vecina noastra de peste drum (384.000 km.), adica cel mai apropiat astru, are suficienta putere sa ridice si sa coboare cu regularitate apele marilor, intr-un nesfarsit flux si reflux. Mathieu de la Drome se intreaba, poate cu destula dreptate, daca aceasta forta de atractie, capabila de un efort atat de mare, nu provoaca maree atmosferice. Aceste dilatari succesive ale straturilor de aer duc la variatia presiunii barometrice, si deci la schimbarea conditiilor climaterice.

Cine nu cunoaste teribila “Lune rousse”? In zilele de la sfarsitul lui aprilie sau inceputul lui mai, daca straluceste Luna plina, in Franta se produce un inghet fatal vegetatiei plapande. Daca Luna este acoperita de nori, inghetul nu se mai produce. Se zice ca Laplace, impreuna cu membrii unei societati stiintifice, a facut pe vremuri o vizita la Versailles. Ludovic al XVIII-lea i-a cerut savantului astronom sa-i explice fenomenul, dar autorul celebrului tratat “Mecanique celeste” a ramas mut.

D.F.R. Woakes, distins silvicultor din Panama, a confirmat, intr-o lucrare, traditia cunoscuta asupra influentei lunare in cresterea si exploatarea padurilor. Copacii taiati in timp ce Luna descreste nu sunt rezistenti ca lemn de constructie, ca cei taiati in timp ce Luna este in crestere. In horticultura se afirma de asemenea ca plantele cresc mai bine in perioada de Luna plina decat de cea noua. Se crede ca aceeasi influenta o are Luna asupra cresterii parului si chiar a copiilor, pe cata vreme crescatorii de vite, sustin ca animalele nascute pe timp de Luna plina au o vitalitate redusa.

Toate legaturile intre satelitul nostru, mort de atatea ere, si viata noastra terestra, nu sunt cunoscute nici pe departe. Cine ar crede de pilda, ca Luna provoaca cutremure? Totusi, iata ce citim in scrierile lui Emile Belot, vicepresedintele Societatii Astronomice a Frantei (“Peut on prevoir les tremblements de terre volcaniques?” in La Science et la Vie,
Nr.149, Noiembrie 1929): “…Trebuie sa-i felicitam pe savantii japonezi pentru indemanarea lor in a concepe si realiza acele aparate de inalta precizie, care vor servi sa descopere influenta presiunii atmosferice a fazelor Lunii…asupra cutremurelor de pamant”.

Stelele influenteaza bolile oamenilor

O pleiada de medici (Dr. Henry Duprat, de la Geneva, Dr. G. Wilhelm Maag, Dr. Carton, Dr. Faure din Lamalou, Dr. Sardou din Nisa, Dr. F. Budair…), cerceteaza influentele astrale asupra sanatatii umane. In afara de vechea credinta japoneza asupra orientarii corpului de la Nord spre Sud, in timpul somnului, ei admit o multime de alte legaturi. Sa mentionam doar cateva dintre ele.

– Migrenele si nevralgiile solare incep dimineata, apoi cresc si descresc, paralel cu inaltimea Soarelui deasupra orizontului.

– In cazuri de hipertrofie sau dilatari, sa se administreze remedii hipotrofiante in timpul descresterii fazelor lunare; in caz de hipotrofie, se recomanda medicamente hipertrofiante, pe timpul primelor faze.

– Trecerea petelor solare la meridianul central coincide in mod obisnuit (66%) cu recrudescenta simptomelor bolilor cronice si chiar cu aparitia de accidente grave si exceptionale in cursul bolii. Aceeasi recrudescenta sau aparitii de accidente analoge, pot sa se produca in afara trecerii petelor, dar aceste cazuri sunt mai rare (33%) si accidentele mai putin grave. Deci, daca trecerea petelor solare la meridianul locului nu este singura cauza a recrudescentei inexplicabile a bolilor, pare totusi sa fie cea principala.

– Microbii (si in special strepto-stafilococii), au o virulenta paralela cu fazele lunare, avand un maximum de activitate cand este Luna plina (Dr.Lakowsky).

– Dr. Allendy, scrie in “Les Temperaments” concluzia observatiilor sale facute in 1917, la sanatoriul din Gorbio (langa Menton): “Am constatat ca hemoptiziile si crizele febrile ale tuberculosilor, prezinta maximul de frecventa de la primul patrar pana la Luna plina si minimul lor in faza urmatoare, de la Luna plina la ultimul patrar. Proportia este de 12 cazuri in perioada intai, fata de un caz in cea de-a doua. Celelalte doua faze ofera ambele o cifra egala cu 3 sau 4.”

Conceptia “Marelui An”, reluata pe plan mecanic si calcul de probabilitati, este sustinuta de August Blanqui, astronomul german Hanseman, Abel Rey, Nietzche, Gustave le Bon. Daca pe langa aceste nume cunoscute, le adaugam pe cele ale marelui astronom Svante Arrhenius, politehnicianului Paul Choisnard (Flambart), scriitorului Maurice Privat, germanului Klockler, olandezului Kronstrom, englezului Sephorial, al lui Maenaughton din S.U.A., ne dam seama cat de serios si general este interesul pentru gasirea unei baze stiintifice, vechii credinte in puterea supranaturala a stelelor.


Social Media

8 Comments

  1. D-le Silviriano,ma scuzati ca va apelez aici dar,in urma cu cateva zile am incercat sa ma inregistrez pe site-ul d-voastra si nu am reusit[de altfel v-am scris si pe adresa de E-mail si nu am primit nici un raspuns].Ma puteti ajuta cumva,sau sunt probleme tehnice?Am vazut ca de la schimbarea serverului au aparut o multime.Va multumesc!
    Cu respect,Shalom!
    P.S. Atunci cand am vrut sa ma inregistrez cu nick-ul meu[Shalom],a aparut un mesaj cum ca deja cineva s-a inregistrat cu acest nume,si daca intradevar asa este atunci sa stiti ca nu sunt eu[eu am incercat inregistrarea cu nick-ul Shalom 1].
    Va doresc o zi buna si sanatate.

  2. Da, pot fi de acord cu faptul ca starile nostre bune sau rele au legatura cu „atmosfera” si ca de cele mai multe ori facem sau zicem lucururi de care apoi ne miram ca am fost in stare, ca avem stari de rau inexplicabile, insa nu as fi crezut ca si stele pot participa la astfel de fenomene. Si ghicitul in stele este ca si ghicitul in cafea sau carti – IRELEVANT. Viata, pina la urma care isi urmeaza cursul ei firesc, harazit ne demonstraeza cel mai bine faptele petrecute insa dupa ce ele se petrec.
    Sa zic ca poate as crede si in unele si altele in sensul ca nu le elimin ca idee din mintea mea ca ar fi bine sa ma iau si „dupa semne” insa sa fiu „sclava lor”? nici vorba!

Leave a Reply