luni, noiembrie 28, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala2/3 din fiinta umana este invizibila! Iata structura ascunsa...

2/3 din fiinta umana este invizibila! Iata structura ascunsa…

2/3 din fiinta umana este invizibila! Iata structura ascunsa…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Tantricii spun ca numai o treime din structura fiintei umane este evidenta, restul fiind invizibil. Acesta este un alt mod de a spune ca, in afara de corpul grosier fizic facut din materie densa, noi mai avem alte doua corpuri; ele sunt: corpul cauzal si corpul subtil.

Dupa doctrina tantrica, corpul cauzal este cel mai trainic (de durata) dintre cele trei. El este constiinta originala luminoasa in interiorul careia corpurile subtil si fizic se desfasoara. El este invelisul imediat sau teaca sufletului (JIVATMA), care dureaza (dainuie) pana la eliberarea finala din roata mortii si a renasterii. Yoghinii spun ca in timpul starilor de somn fara vise, corpul cauzal asigura un canal de interschimb direct de energie psihica intre cele doua corpuri de jos si sfera cosmica.

Corpul subtil a fost identificat cu asa numitul inconstient (corp astral) sau mintea subconstienta. Functiile involuntare ale corpului fizic, incluzand bataile inimii, respiratia, digestia, excretia, secretiile endocrine sunt controlate de corpul subtil care opereaza in mod continuu. El este fara vointa si raspunde la sugestiile si comenzile de la orice sursa: cuvinte; sunete; mirosuri; culori; vibratii si altele. Curentul psihic care trece de la un corp la altul realizeaza aceasta energizare prin intermediul unor conducte aparent invizibile, numite NADIS, tesute de-a lungul corpului subtil, „ca firele unei panze de paianjen”.

Trebuie inteles totusi ca desi aceste minuscule conducte urmeaza uneori un drum paralel cu nervii si venele in cursa lor, ele nu pot fi identificate cu oricare dintre cele doua. Ele sunt totusi vase eterice, a caror functie este de a aduce curentii de energie polarizata atat in corpul grosier, cat si in corpul subtil. Fiind o parte a anatomiei spirituale, ele sunt invizibile vederii obisnuite, fizice. Dupa unii sunt 350.000, dupa altii 200.000, dupa alte surse 80.000, dar majoritatea considera 72.000, ca fiind numarul cel mai apropiat de adevar.

Toate NADIS-urile isi au punctul de origine in centrul (radacina) al corpului subtil numit KANDA. Textele descriu KANDA ca un bulb luminescent in forma de ou, acoperit cu o membrana diafana si stralucitoare. KANDA este situata in corpul fizic la un punct de mijlocul distantei dintre anus si organele genitale. Unele texte indica in mod aproximativ, noua latimi de deget sub organele reproductive si doisprezece sub anus.

CHAKRAS-urile sau centrele subtile apar vederii psihice ca niste roti luminoase sau vortexuri vibratoare. CHAKRAS-urile sunt 7 la numar, fiecare cu culoarea sa particulara si cu un anumit numar de „spite” sau „petale”. Fiecare „spita” vibreaza la un anumit ritm al unuia dintre cele 50 de sunete de baza ale creatiei reprezentate in literatura yoga prin literele corespunzatoare ale alfabetului sanscrit. Ca si NADIS-urile, CHAKRAS-urile sunt o alta parte a anatomiei noastre invizibile. Ele sunt totusi corelate cu sistemul endocrin al corpului grosier. Pentru aceasta ratiune si deoarece exista o influenta mutuala intre corpurile vizibile si cele invizibile, un numar de texte yoga au identificat incorect plexurile subtile (CHAKRAS) cu glandele fizice. Este totusi adevarat ca curentii fortei vietii sau aerele vitale, curg mult mai viguros cand organele fizice corespondente si structurile eterice care le intrepatrund, functioneaza ambele intr-un mod armonios. Receptia fluxului de energie vitalizante din sferele cosmice, poate fi mult redusa si slabita de boala sau de abuzul corpului fizic. De exemplu: o respiratie neregulata sau proasta; aerul viciat; excesiva folosire a tutunului, cafelei si alcoolului, poate sa aduca o serioasa tulburare in interiorul corpurilor sale subtile. Aceste tulburari in schimb sunt reflectate perfect in corpul fizic prin ceea ce medicina numeste boli psihosomatice.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.