Home DivinatieAstrologie Zodiacul de la Tentyra, cel mai vechi zodiac egiptean

Zodiacul de la Tentyra, cel mai vechi zodiac egiptean

by admin
136 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

zodiac de la TentyraCel mai vechi si cunoscut zodiac circular este cel care a fost gasit in Tentyra, Egipt si care acum se afla in posesia guvernului francez. Mr. John Cole descrie acest zodiac remarcabil dupa cum urmeaza:

„Diametrul medalionului in care sunt sculptate constelatiile, este de patru picioare si noua inci, dupa masura francezilor. Acesta este inconjurat de alt cerc care are o circumferinta mult mai mare si care contine caractere hieroglifice; cel de al doilea cerc este inchis intr-un patrat, ale carui laturi sunt lungi de sapte picioare si noua inci. Asterismele care alcatuiesc constelatiile zodiacale sunt amestecate cu altele, fiind reprezentate de o spirala.

Extremitatile acestei spirale sunt Leul si Racul. Leul este cu siguranta in fata. Acesta este reprezentat atunci cand calca pe un Sarpe iar coada sa este tinuta de o femeie. Imediat dupa Leu urmeaza Virgina ce tine un spic de porumb, iar mai departe percepem un cantar deasupra caruia se afla statuia lui Hipocrate intr-o medalie in forma unui Leu. Apoi urmeaza Scorpionul si Sagetatorul pe care egiptenii i-au reprezentat cu aripi si doua fete. Dupa Sagetator sunt amplasate succesiv Capricornul, Pestii, Mielul, Taurul si Gemenii. Aceasta procesiunea zodiacala se incheie cu Cancerul sau Racul.”

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment