Fiecare femeie se regaseste intr-una din cele 6 zeite!

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Barker si Roger Woolger, psihologi americani binecunoscuti, au lansat la inceputul anilor ’90 o carte devenita imediat bestseller, numita „Femeia”. Astfel, ei considera ca toate femeile pot fi clasificate in 6 grupe, in fruntea fiecareia aflandu-se una din zeitele Greciei antice: Afrodita, Artemis, Atena, Demeter, Hera si Persefona.

Fiecare dintre zeite se inscrie intr-un cerc; se creeaza, astfel, un fel de ansamblu care cuprinde principalele domenii de viata ale femeii: dragostea, maternitatea, natura, civilizatia, puterea. Fiecare femeie se inscrie intr-un cerc, dar are sanse sa imprumute „ceva” si din cercurile celelalte. Predomina, totusi, trasaturile cercului propriu unui anumit tip de personalitate.

AFRODITA: are parul lung, poarta bijuterii, este fermecatoare (ii cucereste pe toti), reuseste sa lege cu usurinta o conversatie pe orice tema. Lucreaza, de regula, la teatru, televiziune (chiar si in calitate de coafeza), reuseste sa reprezinte institutia, obtine succes, chiar daca este numai o simpla croitoreasa. Poate stabili un contact direct cu oamenii, indiferent daca sunt barbati sau femei. Admira barbatii bine imbracati, se da in vant dupa cadouri si mese la lumina lumanarilor. O femeie vampa!

ARTEMIS: Poarta blugi, tricouri, are o silueta sportiva si un aer pe masura. Este neconventionala in comportament, femeia care stie ce vrea. Iubeste padurile, excursiile, nu se impaca cu moda, ii place sa conduca, sa fie independenta, are unele trasaturi barbatesti si necazuri se*uale. Cand se indragosteste, alesul inimii sale este, de regula, un barbat singuratic, caruia ii va purta de grija.

ATENA: E usor de recunoscut. Poarta haine elegante, care ii vin ca turnate, iar din recuzita sa nu lipsesc stiloul de aur, servieta diplomat, ceasul de marca buna, notesul, ii place sa locuiasca in centrul orasului, viseaza sa ajunga presedinte, director, redactor-sef. Citeste mult, pur si simplu devoreaza cartile. Se simte atrasa de barbati mai varstnici, vazand in ei eroii propriilor vise, parteneri de discutii.

DEMETER: Se maturizeaza repede pentru a-si oferi dragostea, iubeste copiii, poarta de grija sotului, ii unge painea cu unt si-i taie friptura in bucatele. Nu se enerveaza cand barbatul se intoarce acasa vesel in compania colegilor. Munceste fara intrerupere timp de 7 zile ale saptamanii. Este puternic legata de natura. Ii place sa iubeasca, iar barbatul viselor ei este un tip solid, sociabil, respectabil. Nu se gandeste niciodata la divort.

HERA: O recunosti dintr-un foc, e o femeie superioara. Iubeste eleganta, barbatii care au izbutit in viata, prietenii influenti. Are, de regula, o educatie aleasa, dar nu profita de pe urma ei. Considera ca barbatul trebuie sa fie capul familiei, iar ea sa-l completeze in chip fericit. Iubeste echilibrul, este foarte activa, isi indeamna in permanenta sotul sa fie in frunte.

PERSEFONA: Are in ea ceva de prezicator, de vraci. Mereu ingandurata, concentrandu-se la ceva nevazut. Are al saselea simt, este un mediu bun. Este sigura ca intre Cer si Pamant sunt lucruri la care filozofii nici nu viseaza. Persefona isi ascunde propria infatisare. Rar cand gaseste in viata un partener care sa-i corespunda. Divorteaza adesea, are nevoie de un barbat sensibil, grijuliu, plin de intelegere, care sa fie in permanenta pe aceeasi frecventa cu ea. Nu-i place cearta, lumea ei sunt visele…


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply