Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Vreti sa traiti 152 de ani? Fiti vegetarian(a) si duceti o viata morala

Vreti sa traiti 152 de ani? Fiti vegetarian(a) si duceti o viata morala

by admin
20 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

thomas_parrThomas Parr, care s-ar fi nascut in 1483 si a murit in anul 1635, cunoscut si sub numele de “batranul Parr”, este considerat a fi omul care a trait cel mai mult vreodata si pentru care exista si documente istorice.

Se spune ca Parr s-ar fi nascut in anul 1483, in apropierea localitatii Shrewsbury. Se presupune ca s-ar fi inrolat in armata in anul 1500 si nu s-a casatorit decat la varsta de 80 de ani. A avut 2 copii, ambii murind de tineri.

Parr si-a atribuit lunga sa viata, dietei sale vegetariene si temperamentului sau moral, desi atunci cand avea 100 de ani a avut o relatie cu o femeie casatorita, careia i-ar fi nascut un copil. Dupa moartea primei sale sotii, el s-a casatorit a doua oara la varsta de…122 de ani.

Batranul Parr a devenit celebru atunci cand a fost pictat de celebrii Rubens si Van Dyke. In anul 1635, Thomas Howard, conte de Arundel, l-a vizitat si l-a adus la Londra pentru a-l intalni pe regele Angliei de atunci, Charles I. Schimbarea mancarii si al atmosferei londoneze se pare ca i-au cauzat moartea, caci imediat el a murit. Regele a comandat sa fie inmormantat la celebra catedrala Westiminster Abbey, alaturi de personalitati cunoscute ca William Shakespeare, Chaucer si Spencer. Pe mormantul sau stau scrise urmatoarele: “Thomas Parr, din tinutul Sallop. S-a nascut in anul 1483, si a trait sub 10 regi: Edward IV, Edward V, Richard III, Henry VII, Henry VIII, Edward VI, regina Mary, regina Elizabeth, James si Charles, a trait 152 de ani si a fost inmormantat in noiembrie 1635.”

William Harvey (1578-1657), care a fost un doctor renumit in vremea sa, fiind cel care a descoperit circulatia sangelui, a efectuat o autopsie lui Parr, si, conform opiniei sale, batranul nu ar fi avut decat…vreo 70 de ani.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

4 comments

Geo1000 24 iunie 2010 - 9:09

Mie mai degraba imi suna a atentat la viata lui. Probabil ca Thomas Howard, conte de Arundel l-a otravit. Nu vad alta explicatie in faptul ca a murit asa subit de indata ce a mancat cu ceea ce l-a servit contele.

ghizela 25 iunie 2010 - 9:53

a trait mult si degeaba.

alina 14 iulie 2010 - 9:49

nimeni nu trăiește degeaba.

iuliana 29 septembrie 2010 - 15:40

Nu conteaza cat de mult traiesti, important este cum traiesti si oricat de bine ti-ar fi la un momentdat ce e prea mult strica. Ma gandesc ce m-as face daca as vedea cum dispar, rand pe rand cei dragi si eu imbatranind, m-ar cuprinde teama de singuratate deoarece stim prea bine cum sunt tratati varstnicii . Cazul lui Thomas Parr este totusi unul fericit, tinand cont de relatia pe care o avea cu oamenii societatii din vremea respectiva, fiind tratat cum se cuvine a avut parte si de o inmormantare crestineasca insa la noi, dupa cum decurg lucrurile….Sa traiti bine!

Leave a Comment