Vrei un milion de dolari? Doreste-ti in mod arzator lucrul acesta!

Social Media

bani-milionPovestea care urmeaza demonstreaza adevarul vechiului proverb care spune ca: „Oriunde exista vointa, exista si o cale de a o implementa”. A existat un preot crestin, pe nume Frank W. Gunsaulus, care si-a inceput cariera ca predicator in zona oboarelor din sudul orasului Chicago. Cand dr. Gunsaulus se afla la colegiu, el a remarcat foarte multe defecte ale sistemului educativ american. El s-a gandit ca daca ar conduce un colegiu, ar putea corecta aceste defecte. Cea mai mare dorinta a lui a fost inca din acele timpuri sa conduca o institutie educativa in care tinerii sa fie educati „cum sa invete prin ceea ce fac”.

Dr. Gunsaulus si-a pus asadar in minte sa organizeze un nou colegiu, astfel incat sa isi poata transpune in practica ideile fara a depinde de metodele educative ortodoxe. Pentru a-si pune in aplicare acest proiect, avea insa nevoie de un milion de dolari! Cum putea face rost de o suma atat de mare de bani? Aceasta era intrebarea care il preocupa tot timpul pe tanarul si ambitiosul predicator. Oricat de mult s-ar fi gandit insa, el nu gasea iesirea din impas.

In fiecare seara, se culca cu acest gand in minte. In fiecare dimineata, era primul lucru la care se gandea. Oriunde se duce, gandul il insotea. El l-a rasucit pe toate partile in mintea lui, pana cand gandul initial a devenit o obsesie. Un milion de dolari sunt foarte multi bani. El stia foarte bine acest lucru, dar stia la fel de bine ca singurele limitari ale omului sunt cele pe care acesta si le fixeaza singur in minte.

Fiind nu doar un predicator, ci si un filozof, dr. Gunsaulus si-a dat seama, la fel cum isi dau toti cei care reusesc in viata, ca DECIZIA FERMA reprezinta punctul de plecare pentru realizarea oricarui proiect. El a inteles de asemenea ca aceasta decizie ferma capata viata si putere daca este sustinuta de o DORINTA ARZATOARE de a transforma obiectivul dorit in echivalentul lui material. El cunostea aceste mari adevaruri, dar tot nu stia cum putea face rost de un milion de dolari. Un om obisnuit ar fi renuntat la idee, spunandu-si: „Ei bine, ideea mea este buna, dar inutila, intrucat nu voi putea sa obtin niciodata un milion de dolari”. Acestea sunt cuvintele exacte pe care le-ar fi rostit cei mai multi dintre oameni, dar nu si dr. Gunsaulus.

Sa citim din dr. Gunsaulus:

„Intr-o dupa-amiaza de sambata ma aflam in biroul meu, gandindu-ma, ca de obicei, cum pot sa strang fondurile necesare pentru a-mi transpune in practica planul. Ma gandeam de doi ani, dar pana atunci nu am facut altceva decat sa ma gandesc! A sosit timpul sa ACTIONEZ!

M-am hotarat chiar atunci sa fac rost de milionul de dolari necesar intr-o saptamana. Cum? Nu era treaba mea. Ceea ce a contat a fost decizia mea ferma de a obtine banii in intervalul de timp specificat. Vreau sa iti spun ca in momentul in care am luat decizia ferma de a face rost de bani, am simtit un sentiment straniu de siguranta, cum nu mai experimentasem niciodata pana atunci. O voce din interior parea sa imi spuna: „De ce nu ai luat aceasta decizie mai devreme? Banii te asteapta de mult timp!”

Lucrurile s-au derulat apoi in avalansa. Am tinut o conferinta de presa prin care am anuntat ca a doua zi urma sa tin o predica intitulata: „Ce as face eu daca as avea un milion de dolari.” Am inceput imediat sa lucrez la predica si trebuie sa iti marturisesc ca acest lucru nu a fost deloc dificil, intrucat ma pregateam pentru ea de doi ani. Spiritul ei facea deja parte integranta din mine!

Am terminat de scris predica cu mult timp inainte de miezul noptii. M-am dus la culcare si am adormit cu un sentiment de incredere, intrucat ma vedeam deja in posesia acelui milion de dolari. A doua zi m-am trezit dis-de-dimineata, m-am dus la baie, mi-am citit predica, dupa care am ingenuncheat si m-am rugat ca predica mea sa atraga atentia unei persoane care mi-ar putea furniza banii necesari. In timp ce ma rugam, am trait din nou sentimentul de siguranta ca banii vor veni. In entuziasmul meu, am plecat fara sa iau si predica cu mine, si nu mi-am dat seama de acest lucru decat cand m-am trezit in amvon, pe punctul de a incepe.

Era prea tarziu ca sa ma mai intorc dupa notitele mele, dar ce sansa s-a dovedit a fi acest lucru! Mintea mea subconstienta mi-a furnizat intregul material de care aveam nevoie. Cand m-am ridicat in picioare pentru a-mi incepe predica, mi-am inchis ochii si am vorbit din toata inima despre visul meu, afisandu-mi sufletul la vedere. Mi-am imaginat ca nu vorbesc doar cu auditoriul meu, ci chiar cu Dumnezeu. Am spus atunci ce as face eu cu un milion de dolari daca as dispune de aceasta suma. Mi-am descris in amanuntime planul de a infiinta o mare institutie educationala, in care tinerii sa invete lucruri practice si in acelasi timp sa isi dezvolte mintea.

Cand am terminat si m-am asezat, un barbat s-a ridicat lent de pe scaun (statea chiar in spate) si si-a croit drum catre amvon. Ma intrebam ce doreste sa faca. Cand a ajuns langa mine, mi-a intins mana si mi-a spus: „Parinte, mi-a placut predica ta. Sunt convins ca ai putea sa faci tot ce ai spus, daca ai avea un milion de dolari. Pentru a-ti demonstra ca te cred, te rog sa vii maine dimineata in biroul meu si iti voi inmana un milion de dolari. Numele meu este Phillip D. Armour.”


Social Media

2 Comments

 1. Asa cum va mai spuneam dragii mei adevarul are mai multe straturi de profunzime, incepand cu cel de la suprafata, din planul fizic pe care-l vedem noi si pana la cel mai profund si mai deplin aflat in Dumnezeu.
  Articolul prezinta foarte bine forta mentalizarii si a fixarii puternice a tuturor energiilor fiintei pentru atingerea unui scop. Aceasta tehnica care de fapt nici nu e otehnica functioneaza, insa exista cativa daca.
  Un daca este – daca ai destula credinta… cum spune Domnul Isus, „daca ai credinta cat un bob de mustar …”.Trebuie bine inteles ca aceasta credinta se refera la o puternica incredintare, trebuie sa crezi cu toata fiinta ta ca asa este cum tu mentalizezi, nu doar mental, ci cu toata fiinta sufletul, iubirea si inima ta. O incredintare mai puternica decat aceea ca soarele este sus pe cer intr-o zi insorita de vara.
  Alt daca este – daca ceea ce doresti tu iti este de fapt cu adevarat de folos si este la unison cu ceea ce-ti permite destinul tau, si respecta Vointa Lui Dumnezeu.
  Alt daca – daca ai reusit sa-ti inveti lectiile pe care le aveai de invatat prin acea lipsa pe care vrei s-o suplinesti
  Alt daca – daca nu indeplinesti ceilalti daca, insa ai reusit sa implori cu toata fiinta ta Gratia Lui Dumnezeu si El Ti-a acordat-o.
  Va doresc tuturor toate cele bune!

Leave a Reply