Uranus in case

Social Media

uranus2Casa I: Chiar cand planeta este bine aspectata, pozitia face ca persoana sa fie foarte originala si excentrica. Ii face placere sa actioneze impotriva conventiilor si obiceiurilor numai ca sa para ciudata. Ea gaseste totdeauna un mijloc original de manifestare, altfel decat fac ceilalti, fiind convinsa ca modul sau de a actiona este cel mai bun. Aspectul indica inteligenta, originalitate, inclinatii stiintifice, inventivitate, excentricitate, iubire de libertate, fire voluntara, manifestari bruste, imprevizibile, dese schimbari de ocupatii, dificultati in relatiile cu ceilalti. Persoana este foarte curioasa, incapatanata, ambitioasa, avand tendinta de a domina, fiind capabila de o munca sustinuta in conditii dificile, ceea ce uneori ii favorizeaza afirmarea sociala. Daca Uranus este rau aspectat ea isi va apara ideile impotriva tuturor, pana in panzele albe. Daca Uranus este bine aspectat in casa I, arata ingaduinta pentru parerea celuilalt, un spirit bland, potrivnic sentimentelor aspre, pricinuite de Uranus mahnit. Uranus in Ascendent arata o fire nelinistita, numeroase schimbari bruste, bune sau rele, dupa aspect. Uranienii sunt mereu gata pentru pionieratul noilor intreprinderi, sau a cauzelor noi din simplul motiv ca le ofera aventura si primejdii.

Casa II: Uranus aici aduce o fire nestatornica, multe urcari si coborari in viata; chiar daca persoana este favorizata de alte aspecte bune, cand este vorba de bani nu va fi in stare sa evite pierderile neasteptate. Pentru ea nu exista un plasament sigur, solid, caci pot sa apara conditiile cele mai neasteptate, care o vor face ori sa castige sume negandite, ori sa sufere pierderi insemnate cu mare repeziciune in mod original si neasteptat. Persoana trece prin multe schimbari financiare, avand momente de cadere financiara, datorate impulsivitatii si capriciilor. Este atrasa spre cercetare stiintifica, spte sfera finantelor inalte.

Casa III: Uranus carmuieste etherul: de aceea aceasta pozitie ; inlesneste dezvoltarea vederii spirituale, mai ales daca Uranus este in configuratie buna cu Soarele, Luna, Venus ori Mercur. Uranus prost aspectat in casa III indica certuri cu vecinii, cu fratii, surorile si probabil, ruperea legaturilor de familie. Nativul are o purtare egoista, nestatornica si o fire oscilanta. Pozitia predispune la accidente mai ales in calatoriile scurte. Nativul va trece prin multe aventuri si intamplari ciudate.

Aspectul indica o fire imprastiata, mult prea deschisa, intelectuala si intuitiva, originala si extravaganta, capabila de idei sclipitoare si inspiratii de moment. Persoana are talent pentru comunicare, fiind recunoscuta pentru farmecul sau, fiind foarte dinamica si incapabila sa stea locului, avand totodata o mare atractie pentru activitati legate de calatorii.

Casa IV: Persoanele care au acesta pozitie vor trebui sa parasesca locul lor natal indata ce le va fi cu putinta, caci acolo nu se vor descurca. Rudele, vecinii si anturajul le vor fi ostile. Daca rudele sunt bogate, vor incerca sa-1 dezmosteneasca pe copilul care il va avea pe Uranus in casa IV. Chiar daca casele XII, VIII si VII sunt bine intarite, este indoielnic ca nativul sa-si castige procesul si sa-si dobandeasca partea sa din patrimoniu, pentru ca opinia publica din locul de nastere, unde va avea loc procedura, va fi impotriva lui. Ii va fi greu sa se casatoresca si sa-si creeze un camin, caci pacea si buna intelegere nu poate exista acolo unde se afla nervosul si schimbatorul Uranus, cand este mahnit. Aceasta pozitie da si o mare atractie pentru stiinta oculta.

Aspectul indica o fire rebela. Persoana poate avea schimbari de resedinta, traind transformari in viata familiala, avand o mare nevoie de siguranta emotionala. Simte atractie pentru domeniile progresiste, pentru metafizica; iubeste independenta, mergand pana la abandonarea caminului, nesuportand nici un fel de constrangere sau restrictie.

Casa V: Casa V este domeniul educatiei, publicatiilor, al distractiilor si al nasterilor. Uranus in aceasta casa va da in primul rand idei liberale in privinta raporturilor dintre sexe. O femeie care are acesta pozitie in tema sa natala este expusa la a fi sedusa. Aceasta pozitie da nasteri foarte anevoioase, iar daca copilul se naste viu, este in primejdie sa fie pierdut intr-un accident sau din cauza unei boli grele. Daca alte influente dau o inclinare spre literatura, nativul se va simti atras de o cauza cum este anarhismul sau alte miscari de acest gen. Daca Uranus este bine aspectat in tema, indicand tendinte literare, ideile obtinute vor fi utopice, idealiste si vor depasi intelegerea epocii contemporane. Acest aspect ar mai putea micsora si greutatile nasterii citate mai sus. Un Uranus rau aspectat il face pe nativ un jucator inveterat si ii va aduce mari pierderi financiare.

Aspectul indica inclinatie spre speculatie, distractie si jocuri. Nativul dispune de conceptii originale si neconventionale despre legaturile erotice. Poate avea copii neobisnuiti. Poseda talentul de a-i stimula pe altii spre autodescoperire. Ar trebui sa evite speculatiile financiare, deoarece poate pierde foarte mult.

Casa VI: Aceasta casa carmuieste slujba, sanatatea si bolile. Nervosul si spasmodicul Uranus in VI predispune la boli ciudate: asfixie, boli mentale si nervoase (epilepsie). Chiar daca Uranus este in aspecte bune aceste inclinari nu sunt inlaturate intru totul; in toate cazurile persoana care-l are pe Uranus in aceasta pozitie va fi foarte nervoasa si sensibila, mereu foeate suparacioasa. In ce priveste legaturile cu patronii su colegii sai, nativul va fi repezit si ca urmare, supus neplacerilor in slujba sa, sau cu slujbasii sai. Aceasta pozitie da mediumnitate si aduce faze nedorite de experiente psihice. Daca Uranus este foarte prost aspectat, exista primejdia obsesiilor si alienarii mintale.

Aspectul indica o profesie neobisnuita, hipersensibilitate, capacitati mari de reorganizare si restructurare. Persoana are o fire nervoasa, agitata; cu un mare consum energetic fizic si mental, fiind predispusa la boli cu aparitie brusca, de natura nervoasa, precum si la boli foarte rare, care pot deveni cronice.

Casa VII: Aspectul indica o casatorie iesita din comun, neasteptata si nechibzuita, uneori o unire libera. Adesea sotul este o persoana cu care nimeni nu s-ar gandi vreodata sa se uneasca. Cei care au Uranus in casa VII sunt de obicei nefericiti in casatorie, deoarece sotul e firea uraniana, spasmodica, nestatornica, independenta, razvratidu-se orice constragere. Acesta nu poate ramane credincios nimanui, se lasa tras in relatii clandestine, care duc la divort. Aceasta pozitie da loc adesea unui scandal public sau mortii sotului. Persoana trebuie sa evite o slujba publica, deoarece oricat ar fi de onesta s-ar putea afla amestecata in cazuri sau scandaluri in legatura cu profesia ei. Aceasta pozitie este rea intru orice fel de relatie cu publicul, cu legea sau cu asociatii in toate privintele. Aspectul indica dispute cu anturajul, existand posibilitatea de a suferi o separatie, sau chiar un divort. Casatoria va fi romantica, dar cu o nota de impulsivitate.

Casa VIII: Indica posibilitatea unei unei morti neasteptate, violente. Este bine ca aceste persoane sa-si faca ordine in toate, incat moartea sa-i gaseasca pregatiti. Aceasta pozitie aduce adesea prin sot o mostenire neprevazuta, daca Uranus este bine aspectat. Daca aceasta planeta este mahnita, nativul se poate gasi usoc amestecat in litigiile relative la o proprietate a unei persoane decedate. Cei care au pe Uranus in VIII manifesta adesea un mare interes pentru lucrurile oculte si ajung foarte mistici. Aceasta pozitie da o predispozitie spre vise si experiente psihice.

Aspectul indica o fire curioasa, persoana avand calitati psihice dezvoltate, idei neconventionale despre viata si moarte si, totodata, fiind atras de singuratate si de manifestari funebre. Poate beneficia de o mostenire neasteptata. Exista pericol de boala nervoasa, moarte prin accident sau printr-o boala cronica, paralizie, epilepsie.

Casa IX: Da un spirit progresist, independent, origitial si inventiv, uneori pana la geniu; intuitia este foarte dezvoltata. Acestor persoane le place sa viseze la transformari in stare sa schimbe lumea, cu timpul, dar numai daca Uranus este bine aspectat. Daca Uranus este rau aspectat in casa IX, mai ales de Marte, aceste persoane ajung la anarhie salbatica, ele nu dau inapoi nici in fata varsarilor de sange ca sa ajunga la ceea ce cred ele ca este ideal; sunt fanatice oricare ar fi cauza pe care o imbratiseaza. Aceasta pozitie a lui Uranus indica neplaceri in calatorii, mai ales pe mare si pericol de accidente.

Aspectul indica pericolul de a nu fi inteles de ceilalti, atractie pentru filozofie, calatorii. Persoana exploreaza adesea subiecte deosebite si chiar periculoase.

Casa X: Arata o fire originala si excentrica, dispretuind tot ce este conventional, urmand propriile idei, fara sa-i pese de ceea ce gandesc sau spun ceilalti; acesti oameni sunt socotiti adesea ca oaia neagra a familiei si tinuli la distanta; totusi pe ei nu-i supara acest ostracism, caci sunt gata sa-si jertfesca totul, chiar si viata, pentru o libertate absoluta. Aceste aspecte le aduc discriminare, dizgratia opiniei publice. Viata lor este plina de schimbari neasteptate in bine sau in rau, dupa aspectele celelalte ale planetelor dominante. Aspectul indica o cariera neobisnuita, profesie ciudata, originala, o fire independenta, neconventionala, neacceptand rolul de subaltern. Urcari si caderi spectaculoase pe scara sociala, risc de moarte violenta, datorat functiei. Mare capacitate de refacere si de revenire. Talent pentru Astrologie, tratamente bioenergetice si alte ocupatii in aceste domenii. Daca Uranus este rau aspectat aceste persoane nu vor reusi nimic si nu vor intalni decat necazuri, griji, dezamagiri si rasturnari de situatii. Cu Uranus bine aspectat geniul va iesi la iveala si va fi recunoscut.

Casa XI: Uranus, stapan al casei XI, se simte aici mai mult la el acasa, decat oriunde, are o influenta grozava generand prietenii ciudate si excentrice cu persoane care au un spirit inventiv si original. Aceasta pozitie arata ca prin mijlocirea acestor prietenii vor fi sprijinite dorintele, nadejdile, nazuintele nativului, care se vor implini. Daca dimpotriva, Uranus este suparat in aceasta casa, prietenii pot deveni tradatori sau, cel pulin, se vor sluji de nativ in scopuri egoiste, cat le va fi cu putinta.

Aspectul indica o inalta constiinta civica. Individul este o enciclopedie ambulanta, dispunand totodata de un puternic imbold reformator, fiind atras de grupuri si asociatii cu scop umanist, sau de factura secreta, conspirativa. Fire sociabila, optimista, bonoma si romantica, beneficiind de ajutor neasteptat in momente critice.

Casa XII: Aspectul indica pierderea reputatiei, exil indepartare de camin, un mare numar de boli in diferite epoci ale vietii, retragere in spitale, daca Uranus este fara configuratie si chiar daca este bine aspectat. Dar daca este rau aspectat persoana poate fi intemnitata sau internata intr­o casa de sanatate. Va avea parte de necazuri cauzate de uneltiri viclene ale vrajmasilor ascunsi. Aspectata bine, planeta aduce succesul in tot ce are legatura cu artele si institutiile oculte, ori cu invemtiile de procedee chimice pe care autorul le pastreaza tainuite in loc sa le ocroteasca printr­-un brevet. Aceste persoane sunt obsedate toata viata lor de o nelamurita frica de o primejdie care le ameninta.
Aspectul indica calitati psihice puternice, sensibilitate, fire excentrica si ciudata, inclinata spre misticism. Persoana poate avea experiente neobisnuite, unele chiar dramatice, ducand la ruina si faliment. Va avea probleme cu sistemul nervos, va suferi de oboseala cronica si de boli neobisnuite, putand deveni cronice. Datorita intuitiei si spiritului deductiv poate fi un bun politist sau detectiv, putand actiona cu succes si in activitati secrete.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply