Un restaurant francez a interzis la mese telefoanele mobile, Coca-Cola, ketchup-ul si maioneza

Luarea cinei intr-un restaurant din Franta reprezinta o experienta extraordinara, datorita bucatariei franceze delicioase. Insa, in Franta exista un restaurant care are niste reguli mai neobisnuite, iar prima regula este aceea ca telefoanele mobile sunt interzise la masa. Desi telefoanele mobile sunt niste instrumente minunate care conecteaza oamenii la distanta, ele pot, de asemenea, in mod ironic, sa incurajeze deconectarea sociala si sa ne indeparteze de momentul prezent. Dar acest restaurant nu s-a oprit doar la telefoanele mobile, ci a interzis ketchup-ul, Coca-Cola si maioneza!

Situat in partea de sud a Frantei, restaurantul „Le Petit Jardin” a stabilit niste reguli foarte clare. Astfel, prima data cand sunteti prinsi folosind telefonul mobil la masa, un ospatar va fluiera spre voi si primiti un cartonas galben ca avertisment (exact ca in fotbal). Daca sunteti prinsi din nou folosind telefonul mobil, nu primiti doar un cartonas rosu, dar veti fi dat afara din restaurant.

Proprietarul restaurantului, Jean-Nool Fluery, explica faptul ca interzicerea telefoanelor mobile a fost pusa in aplicare pentru a face atmosfera mai placuta, mai sociala si mai orientata spre familie.

Este destul de usor sa va imaginati cum acest lucru ar putea schimba total experienta dvs atunci cand luati masa cu prietenii sau cu familia. De cate ori ati fost in mijlocul conversatiei cu cineva si cel cu care tineti discutia primeste un telefon, fragmentandu-se astfel comunicarea voastra?

„Explicam tuturor regulile atunci cand intra in restaurant”, a declarat Fluery. „Oamenii accepta sa-si inchida telefoanele atunci cand merg la cinema sau la teatru; de ce n-ar face-o si la restaurante?” In general, oamenii accepta aceasta regula impusa, dar, asa cum a observat patronul restaurantului cei mai multi dintre cei care nu accepta regula sunt adolescentii: „Am primit niste comentarii neplacute pe pagina noastra de Facebook de la tineri care nu au apreciat interzicerea telefoanelor mobile (…) Aceasta este o publicitate buna pentru restaurant”.

Referitoare la celelalte reguli (interdictiile privind consumul de Coca-Cola, ketchup sau maioneza), patronul restaurantului o face pur si simplu pentru a sprijini economia locala: „Noi o facem pentru a promova produsele locale. Avem aici sucuri bune din fructe locale, pe care oamenii le pot bea in loc de Coca-Cola, sau avem „Moutard a l’ancienne” in loc de ketchup”, explica Fleury. In plus, cu siguranta ca e mult mai sanatos decat a consuma Coca-Cola sau ketchup.

Be the first to comment

Leave a Reply