Un doctor de cancer ne explica ce beneficii miraculoase poate avea curcuma (sofranul) in mancare!

Social Media
  •  
  •  
  •  

curcumaUna e sa citesti toate studiile, sa fii informat despre toate cercetarile in domeniul sanatatii naturale, si alta e sa auzi de la practicieni. Atunci cand aplicatiile practice din domeniul sanatatii naturale sunt combinate cu lucruri stiintifice, dovezile pot fi extrem de convingatoare. Este si cazul dr. Saraswati Sukumar, medic oncolog, care explica cat de benefica poate fi curcuma (sau sofranul indian).

Puterea de a gati cu sofran

Dr. Sukumar este doctor de cancer si este o frecventa utilizatoare de curcuma. Curcumina (componentul activ din curcuma) poate oferi beneficii de sanatate si poate fi incorporata usor in viata zilnica. Ea o foloseste zilnic in bucatarie. Iata ce ne declara doctorul de pe site-ul The Palm Beach Post:

Beneficiile sunt multiple. De exemplu, pentru cei care suferă de artrita reumatoida, pentru cei care au umflaturi dureroase la genunchi, curcuma poate fi o cale incredibila de a suprima aceasta inflamatie (…) Avem peste 300 de publicatii care apreciaza curcuma pentru efectele ei anti-cancer. Multe boli, ca de exemplu cancerul sau cancerul de colon sunt legate de inflamatie.

Dr. Sukumar demonstreaza cum aceasta substanta minune – curcumina – poate regla inflamatia ce poate duce la anumite tipuri de cancer, dar si cum poate cauta celulele canceroase maligne (ce schimba ADN-ul normal) pentru a le ucide. Dar curcuma este benefica si in artrite si in tratamentul diabetului.

Dar cum putem lua pe cale digestiva aceasta curcuma? Dr. Sukumar spune ca prin gatit. De exemplu, atunci cand gatiti o mancare sau prajiti uleiul, adaugati putina praf de curcuma si atunci organismul vostru va beneficia de toate beneficiile curcumei. Cam cat? De obicei, intre un sfert si pana la o jumatate de lingurita. Planta este aromata…asa ca veti beneficia nu doar de un gust mai bun, dar si de o sanatate mai mare. Incercati-o! Nu aveti absolut nimic ce sa pierdeti…

 

6 comentarii la „Un doctor de cancer ne explica ce beneficii miraculoase poate avea curcuma (sofranul) in mancare!”

  1. nu vad nicio exprimare cu un nivel scazut de cultura in faptul de a spune ”doctor de cancer” sau ”oncolog”. domnul fara nume si cu o cultura atat de bogata, uita ca sunt si persoane care nu stiu exact ce inseamna ‘oncolog’ sau ‘oncologie’ sau alte denumiri din ziua de astazi. daca dumnealui a avut sansa sa studieze si sa-si lumineze mintea pe la scoli inalte, altii din nefericire, din lipsa de bani si din alte motive nu au ajuns atat de culti ca sa inteleaga exprimarile din ziua de azi. sunt chiar persoane f. scolite care de multe ori nu stiu ce inseamna o expresie sau alta. asa ca… hai sa nu mai facem pe desteptii si sa judecam si corectam pe altii. ce conteaza este sa iei dintr-un articol ceva ce te poate ajuta. sunt persoane care nu au decat 3-4 clase primare care stiu atat de multe lucruri incat le dau clasa celor cu universitati si mai stiu eu ce studii. nu vreau sa judec pe nimeni si nici nu vreau sa supar pe careva. mi-am spus doar parerea mea umila.

Lasă un comentariu