sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăReligieArtefacte religioaseUn artefact incredibil, care ar putea sa fie adevarat: "Potirul din Valencia",...

Un artefact incredibil, care ar putea sa fie adevarat: „Potirul din Valencia”, paharul sfant vechi de 2.000 de ani, si din care a baut Iisus Hristos

Un artefact incredibil, care ar putea sa fie adevarat: „Potirul din Valencia”, paharul sfant vechi de 2.000 de ani, si din care a baut Iisus Hristos

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Crestinatatea are mai multe artefacte despre care se spune ca dateaza din timpul lui Iisus Hristos: Giulgiul din Torino (in care ar fi fost invelit trupul Mantuitorului dupa crucificare), fragmente din sfanta cruce pe care ar fi stat Iisus, voalul Maicii Domnului, etc.

Unul din aceste artefacte sfinte ale crestinitatii este „Potirul din Valencia”, pastrat in capela de aur a Sfantului Graal, in Catedrala gotica din Valencia. Pazit din spatele sticlei, Potirul din Valencia nu arata ca fiind un obiect vechi de 2.000 de ani. Potirul are pietre rosii de agat, iar baza lui, manerele si bijuteriile au fost adaugate mai tarziu, in timpul Evului Mediu.

Se spune ca „paharul sfant” a fost folosit la Cina cea de Taina a lui Hristos, si apoi a fost luat de Sfantul Petru la Roma. Ceva mai tarziu, el ajunge in mainile unui soldat al Vaticanului in Spania, gasindu-si in final locul in cadrul Catedralei Gotice din Valencia.

Multi poate o sa creada ca „Potirul din Valencia” ar fi un fals realizat in timpul Evului Mediu, insa datarea sa cu carbon a aratat clar ca paharul a fost fabricat in Orientul Mijlociu, undeva intre secolul al III-lea i.Hr. si al II-lea d.Hr., asadar nefiind exclus ca el sa se fi aflat in posesia lui Iisus si a ucenicilor sai.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.