Un artefact incredibil, care ar putea sa fie adevarat: „Potirul din Valencia”, paharul sfant vechi de 2.000 de ani, si din care a baut Iisus Hristos

Crestinatatea are mai multe artefacte despre care se spune ca dateaza din timpul lui Iisus Hristos: Giulgiul din Torino (in care ar fi fost invelit trupul Mantuitorului dupa crucificare), fragmente din sfanta cruce pe care ar fi stat Iisus, voalul Maicii Domnului, etc.

Unul din aceste artefacte sfinte ale crestinitatii este „Potirul din Valencia”, pastrat in capela de aur a Sfantului Graal, in Catedrala gotica din Valencia. Pazit din spatele sticlei, Potirul din Valencia nu arata ca fiind un obiect vechi de 2.000 de ani. Potirul are pietre rosii de agat, iar baza lui, manerele si bijuteriile au fost adaugate mai tarziu, in timpul Evului Mediu.

Se spune ca „paharul sfant” a fost folosit la Cina cea de Taina a lui Hristos, si apoi a fost luat de Sfantul Petru la Roma. Ceva mai tarziu, el ajunge in mainile unui soldat al Vaticanului in Spania, gasindu-si in final locul in cadrul Catedralei Gotice din Valencia.

Multi poate o sa creada ca „Potirul din Valencia” ar fi un fals realizat in timpul Evului Mediu, insa datarea sa cu carbon a aratat clar ca paharul a fost fabricat in Orientul Mijlociu, undeva intre secolul al III-lea i.Hr. si al II-lea d.Hr., asadar nefiind exclus ca el sa se fi aflat in posesia lui Iisus si a ucenicilor sai.

Be the first to comment

Leave a Reply