Reincarnarea si karma

Social Media

Reincarnarea inseamna revenirea sufletului pe Pamint, intr-un nou trup, in alte conditii decit in viata anterioara-tara, familie, profesie, destin, potrivit legilor karmice.

Prin karma se intelege un ansamblu de cauze si efecte, potrivit carora este programat destinul uman. In viata orice om traieste intr-un anumit fel, infaptuieste diverse actiuni, bune sau rele. In alta viata, va culege ce a semanat, in sensul ca va suporta consecintele gindurilor si faptelor lui, pozitive sau negative. Acest ciclu karmic are ca scop evolutia sufletului, prin insusirea unor lectii de viata. Karma nu trebuie interpretata ca o pedeapsa neaparat, ci ca suma unor lectii inca neinvatate pe lungul drum al sinelui catre desavirsire.

Legea Karmei este una dintre cele 7 Legi Universale, numite si Legile Kybalionului, legi imuabile.

Inca din vechi timpuri, in „Cartea tibetana a mortilor” se povestea despre reincarnare, iar in textile vedice „Katha Upanisad” si „Bhagavad-Gita” erau bine explicate principiile reincarnarii. Se spune ca trupul este doar un vehicul pentru suflet, nu se indentifica cu Eul real, se degradeaza in timp, si piere, in timp ce sufletul sau spiritul nu moare niciodata, este etern, supravietuieste corpului fizic, si se poate incarna in alt corp, pentru o alta viata. Prin moarte, sufletul nu face altceva decit sa se debaraseze de corpul muritor degradat, ca de niste haine vechi, si se imbraca din nou, in haine noi-alt trup tinar-si se supune astfel ciclului nesfirsit de morti si renasteri.

Cu toate ca Legea Karmei este implacabila, exista sanse de a ne elibera de ciclul ei prin atingerea unui inalt nivel de evolutie si desavirsire sufleteasca, constientizind Eul superior, profund. Astfel vom incepe sa intelegem problemele existentei pamintesti-viata, boala, batrinetea, moartea-considerate ca suferinte. Dar tocmai prin aceste suferinte sufletul evolueaza, pentru ca ele constituie cele mai bune stimulente pentru dezvoltarea facultatilor spirituale latente. Astfel ca iata, toate greutatile vietii isi au o justificare, pentru ca scopul oricarei incarnari este permanenta educatie si invatare.

In Grecia antica, Socrate, Pitagora, Platon, crdeau in reincarnarea si evolutia sufletului, iar Misterele includeau reincarnarea in doctrina lor. Iudaismul, crestinismul si islamismul faceau dese referiri in cartile lor sfinte la acest subiect, cu toate ca nu recunosc oficial existenta reincarnarii. La inceput, in Biblie existau numeroase referiri la acest subiect, insa in Evul Mediu s-a interzis acest lucru, suprimindu-se pasaje intregi din ea, ca si din alte scrieri sfinte. Totusi au existat preocupari ale unor oameni luminati precum Origene sau ale unor societati secrete ca rozacrucianismul, francmasoneria, cabala, care mentineau vie ideea reincarnarii.

In timpul Renasterii, Giordano Bruno era convins ca sufletul poate migra dintr-un corp in altul, iar in secolul luminilor Voltaire, scria despre aceste lucruri. Multi oameni luminati -Napoleon I, Tolstoi, Balzac, Goethe, Victor Hugo, Lamartine, Gauguin, Jack London, Franklin, Karl Jung, Edgar Cayce au crezut cu tarie in relitatea reincarnarii, iar anumite miscari ca transcendentalismul, si-au fundametat doctrina pe acest principiu.

In zilele noastre, multi cercetatori, oameni de stiinta, medici, terapeuti, scriitori, s-au ocupat de aceasta problema. Rudolf Steiner, Raymond Moody, Elizabeth Kubler-Ross, Francois Brune, Serghei Lazarev, Patrick Drouot, conferintele si scrierile lor au aratat existenta indubitabila a acestui fenomen atit de prost inteles de oameni. La noi in tara, Scarlat Demetrescu a explicat pe intelesul tuturor in cartea „Din tainele vietii si ale Universului”, ce este reincarnarea.

Toti acesti autori au relatat despre cazuri de personae supuse regresiei hipnotice care au ajuns in exlporarile lor, dincolo de pragul reincarnarii actuale, astfel putindu-se corecta probleme fizice, psihice si mentale care au aparut in aceasta viata. Tot la fel se explica si sentimental de „Déja vu”, pe care l-am trait multi dintre noi, adica recunoasterea unor locuri prin care nu am fost in acesta viata si intilnirea cu personae pe care nu le-am cunoscut, dar le recunoastem. De aceea trebuie ca noi sa ne intelegem destinul, sa ne asumam greselile, esecurile , succesele, sa ne analizam sentimentele si actiunile, relatiile cu cei din jur, pentru a ne putea echilibra spiritual, pentru a invata si evolua.

Mediumul American Edgar Cayce facea in transa ” lecturi” ale vietilor trecute ale solicitantilor, doctori de renume ca Raymond Moody, au studiat manifestarile de moarte clinica in care s-au aflat pacientii lor-asa numitele Near Death Experiences-incercind sa afle ce se intimpla cu sufletul dupa moarte. Din miile de marturii a reiesit ca imediat dupa moarte pacientii au vazut un tunel cu o mare lumina la capat, intrind astfel intr-o alta dimensiune, cea spirituala, fiind intimpinati acolo de rude, prieteni, cunoscuti, ghizi spirituali si alte fiinte de lumina, energetice, fara corp, care au murit de mult in viata terestra si au venit acum sa intimpine sufletul nou sosit si sa il indrume in noua lui ipostaza de viata. Toti pacientii au povestit despre o lume desavirsita, multa iubire si bunatate, armonie si impacare deplina. Ajuns aici sufletul isi revede viata si face bilantul celor bune si celor rele, dorind sa repare greselile facute, fiind indrumat si pregatit intens, pentru ca in cele din urma sa revina la reincarnare intr-un alt corp si in alte conditii, in functie de scopurile evolutive urmarite.

In acest fel se ajunge uneori ca un suflet sa doresca conditii grele de viata, corp imperfect, tocmai pentru a se maturiza si a-si plati datoriile karmice. In lumea spirituala fiecare suflet are memoria totala a tuturor vietilor sale anterioare, dar la reincarnare aceasta se sterge si apare o amnezie tocmai pentru a nu influienta destinul si calea aleasa de acel suflet in scopul evolutiei si desavirsirii.

Daca nu ar fi acesta amnezie, viata noastra ar fi un iad, amintindu-ne de vieti in care am torturat, am ucis, am facut rele, lucruri care ne-ar impiedica sa ne alegem constient un alt viitor. Odata am fost bogati, odata saraci, odata sfinti, odata calai, odata genii, odata idioti, odata femei, odata barbati, astfel ca sufletul mereu pus intr-o alta ipostaza invata, se desavirseste si evolueaza neincetat, ca la o scoala.

Sufletele, dupa gradul lor de evolutie pot opta sau nu pentru destinul din noua viata in sensul ca: unui suflet mai putin evoluat, i se impune prin Legea karmei viata pe care o va duce, un suflet mai evoluat are anumite posibilitati de alegere si este indrumat, iar un suflet superior revine la reincarnare de obicei la dorinta lui pentru a-i ajuta pe oameni, reamintindu-le prin viata lui, faptele lui, invataturile lui de desavisirea la care trebuie sa ajunga.

Sub diferitele denumiri sub care a fost cunoscuta de-a lungul timpului-metempsihoza, transmigrare, palingenezie-respinsa de religiile crestina, ebraica, musulmana, dar adimisa de toate celelalte religii, reincarnarea ramine marea redescoperire a timpurilor noastre.


Social Media

8 Comments

 1. Din ce in ce mai mult tind sa cred in reancarnare ,deoarece este foarte logica ideea reancarnarii. Am inceput sa nu i mai cred in biserica, in religii si cred decat in Dumnezeul divin care conduce universul absolut. Cred ca existe mai multe dimensiuni ,cred ca exista mai multe planete in univers cu civilizatii,dar nu mai cred in partidul „Religie+Biserica” care manipuleaza omenirea pentru binefacerea unora si neaprofundarea cunoasterii .

 2. eu cred in dumnezeu chiar daca nu merg des la biserica are si ea sensul ei aici pe pamint.inca de cand eram copil (de 16 )Dumnezeu mi-a raspuns la rugaciunile mele si anume :imi doream sa am serviciu sa pot pleca de la tara fiind copil sarac mama nu vroia sa ma dea la scoala la iasi.imi spunea mereu sa raman cu 10 clase sa stau cu ea la camp si la munci grele,eu rugandu-ma la D umnezeu ,in anul cand terminasem scoala m-am angajat la o fabrica care mergea forate bine si eram bine platita siapreciata de la 16 ani.si asa m-a ajutat DUMNEZEU dak ramaneam in acel sat sarc nu stiu ce se intampla cu mine.

 3. Draga Almeea,
  As dori sa stiu ce am fost intr-o viata anterioara ,cum pot afla?
  In fiecare noapte calatoresc in somn in alt loc decat aici dar unde ma simt bine si acolo traiesc o alta viata ,diferita de cea de aici.
  Dimineata cand deschid ochii fac diferenta imediat intre viata de acolo si cea de aici,constat ca nu aici este de fapt viata mea ,dar depun un efort obositor sa imi indeplinesc atributiile de aici.
  Te rog sa imi raspunzi,
  Mii de multumiri,
  Maya

 4. Orice principiu uman trebuie explicat din punct al ratiunii. E adevarat ca ratiunea nu poate explica supernaturalul, insa supernaturalul trebuie sa se raporteze la ratiune. Daca supernaturalul nu are o explicatie logica, atunci cade si devine doar o imaginatie.
  Omul in sine insusi este o persoana. Persoana e compusa din liberul arbitru, amintire, constiinta si ratiune. Persoana este duhul omului imbracat in trupul fizic. Trupul moare si duhul (persoana) pleaca la locul unde Dumnezeu il repartizeaza (lumea spirituala). Daca duhul (persoana) s-ar incarna in alt trup uman atunci omul ar trebui sa aibe 2 persoane (persoana precedenta si cea de la nastere). Ratiunea ne spune ca copilul la nastere primeste un nume care denota personalitatea lui. O noua persoana apare pe platoul lumii cu un alt nume, alta cultura, alte caracteristici. Logic nu se poate explica ca un om sa fie compus din doua persoane. E posibil ca mai multe duhuri sa acapareze persoana unui om, si chiar sa locuiasca in acel om, dar ratiunea ne spune ca omul este o singura persoana. Referitor la incarnare un suflet se poate reincarna de 84 de ori. Atunci avem 84 de nasteri si logic acolo sint 84 de persoane cunoscute cu total diferite caractere, nume si trasaturi. Sint 84 de duhuri (persoane) Cum se poate explica ca in acele 84 de reincarnari este doar o singura persoana?. Logic nu se poate explica si faptul acesta determina concluzia-reincarnarea este doar o iluzie, un motiv pentru oameni sa isi apere interesul religic. Odata ce omul vine fata in fata cu Adevarul, iluzia e spulberata si omul are o singura alegere, sa se lese luminat de lumina Duhului Sfint

 5. Sibdbad; Intr-un vis care la desteptare am tremurat cu trupul si cu dintii la propriu, si nu este o exagerare deoarece am o varsta inaintata , [ in care se spune ca atunci cand sufletul este plecat departe, atunci corpul incepe sa se raceasca.] Eu stiu ca atunci cand m-am desteptat, fiind vara calduroasa, a trebuit sa-mi i-au nevasta in brate pt a ma incalzi , deoarece eu clantaneam din dinti la propriu si nu la figurat in plina noapte torida. Iar in acel vis am fost intr-o poiana de munte unde era padure de brazi in fata si o alta in spatele poianei.Pe aceasta poiana de iarba, erau asezati zeci de oameni in pozitia sezut , imbracati in haine albe. , iar CEL ce sedea in picioare in fata lor tot intr-o haina alba, se parea ca este ISUS, si care mia spus [eu aflandu-ma in spatele acestora] ca sunt la REGNUL PRIM si ca are 20 etape. Ce inseamna acestea , numai DUMNEZEU stie.

Leave a Reply