Home Spiritualitate practica Reiki, metoda de vindecare prin lumina

Reiki, metoda de vindecare prin lumina

by admin
116 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

reikiReiki este o metoda holistica de vindecare, redescoperita de Dr. Mikao Usui si care mai apoi a fost denumita Metoda Secreta de Vindecare Usui sau Usui Shiki Ryoho. REIKI este un cuvant japonez care inseamna Energie Vitala Universala.

Legenda Reiki-ului Traditional incepe in sec. XIX, cand Dr. Mikao Usui, director al Universitatii Dosisha din Kyoto si preot crestin, le vorbea studentilor despre vindecarile si minunile facute de Iisus, si tot atunci au inceput cautarile sale in scrierile religioase crestine despre aceste vindecari. Timp de 10 ani a studiat texte sacre crestine, insa, acestea nu erau relevante. Atunci si-a indreptat atentia catre Budism, stiind ca si Buddha facuse vindecari, insa calugarii budisti i-au spus ca metoda de vindecare s-a pierdut, iar pentru a fi redescoperita trebuie sa aprofundeze calea catre iluminare. A studiat la University of Chicago Divinity School – America – religia si filozofia, comparata, invatand in acelasi timp limba sanscrita. Astfel a putut sa descifreze texte dintr-o manastire Zen, care descriau o formula de vindecare. Aceasta trebuia insa probata.

Mikao Usui s-a retras timp de trei saptamani pe muntele Koriyama pentru post, rugaciune si meditatie. In ultima zi, cea de-a 21-a, inainte de rasaritul soarelui, Dr. Usui a vazut venind catre el o lumina orbitoare. Aceasta l-a lovit in mijlocul fruntii – chakra Ajna – cu o forta care l-a facut sa-si piarda cunostinta. Astfel a pimit simbolurile, informatiile legate de ele, cat si modul in care se activeaza energia vindecatoare. Dr. Mikao Usui redescoperise metoda de vindecare folosita de Iisus si Buddha. Pe drumul de intoarcere a putut experimenta cele descoperite facand patru miacole – patru vindecari. Dr. Usui a numit aceasta energie vindecatoare REIKI.

Gradele Reiki

Gradul I: dupa initiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozitiile de punere a mainilor sunt simple si intuitive, se merge pe principiul de sus in jos, urmarindu-se chakrele, pe fata si pe spatele trupului. De asemenea se aplica mainile in locurile dureroase.

Gradul al II-lea: dupa initiere, practicantul primeste primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora isi poate activa palmele pentru o mai mare eficienta si poate face tratament si prin realizarea si vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curatarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curatarea si energizarea mancarii, dar si trimiterea luminii la distanta, crearea campurilor de protectie.

Gradul al III-lea – sau profesor -: dupa initiere, practicantul primeste noi simboluri si invata tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se “sare” si se trece direct la maestru.

Maestru: dupa initiere, noul maestru poate la randul lui sa faca altora initieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor.

Dupa fiecare initiere, urmeaza o perioada de criza de vindecare, de purificare, cu o durata de 21 de zile, in care practicantul trebuie sa-si faca autotratament zilnic si sa practice un regim de viata cat mai echilibrat si cu un meniu lacto-vegetarian.

In timp, au aparut numeroase sisteme Reiki. Unele recupereaza tehnici si simboluri descoperite in vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazeaza pe experienta innoitoare a maestrilor contemporani. Astfel, pe langa Reiki traditional au aparut si sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.

Surse: www.centrureiki.ro, www.wikipedia.org

Pentru a participa la un curs MINUNAT cu un maestru REIKI autentic, inscrieti-va la cursul “Ritualurile de samanism Munay-Ki” (https://www.almeea.ro/un-altfel-de-seminar-de-initiere-in-samanism-ritualurile-munay-ki/)

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

6 comments

viorel ciocianu 13 februarie 2010 - 20:46

Pentru inscrieri la seminarul de Reiki, nivelele 1, 2, 3, 4, sunati la numarul 0724019088, sau pe adresa de e-mail nagual_13@yahoo.com, sau chilloutro@yahoo.com. Va multumesc! Trainer Maestrul Reiki Viorel Ciocianu

viorel ciocianu 15 februarie 2010 - 13:52

Cursuri de dezvoltare personala, informatii despre autocunoastere, fizic, mental si spiritual, initieri, meditatii, discutii libere, protectii, shamanism, reiki,sisteme energetice.
Un alt seminar in data de 26-27-02.2010

viorel ciocianu 25 februarie 2010 - 14:29
maria luana 9 august 2010 - 12:17

reiki este minunat..as vrea sa cunosc mai multa lume de varsta mea care sa lucreze cu reiki..este o cale spre lumina si evolutie spirituala eu sunt recunoscatoare ca am acces la reiki..lumina fie cu voi!

ionica 25 aprilie 2012 - 15:18

Dar de Dumitru Lazia gradul 7 Reiki nu ati auzit?
Intrati pe http://www.vitalitate.com si obtineti multe multe informatii. Un practicant Reiki gradul2.

Leave a Comment