Daimonoscopia sau ghicitul cu ajutorul geniilor

Social Media
 •  
 •  
 •  

In mitologia greaca daimonii sunt fiinte divine sau asemanatoare zeilor prin puterea pe care o detin. Demonul fiintei umane a fost de asemenea identificat cu vointa divina si, prin urmare, cu destinul omului. Apoi cuvantul a ajuns sa desemneze zeii inferiori si, in sfarsit, duhurile rele.

Ghicitul cu ajutorul Geniilor evoca fiinte supranaturale, inferioare zeilor, cu care paganii populau aerul, focul, pamantul si apele. Credinta in aceste Genii ale elementelor exista la toate popoarele nordice si occidental – europene. Exista insa si elementari si demoni.

Acesta este aspectul pozitiv si confuzia simpatica in aceasta problema, deoarece se atribuie calitati negative entitatilor benefice ale elementelor: focului, apei, aerului si pamantului (numite si spirite elementale), confundandu-le cu alte entitati, unele chiar malefice (numite elementari). Crestinismul oficial a facut mereu eforturi, mai ales in zonele forestiere si montane din tarile nordice, pentru a dezradacina aceste poetice superstitii.

Franta le-a pastrat sub numele de Zane; ele mai domnesc si in Anglia, Scotia, Irlanda, sub numele de Fairies, de Klabbers, de Water- Elven, de Daonie-Sie, de Tylwith-Teg; in Germania si in regiunile scandinave sunt intalnite sub numele de Stille-Volk, Kobbold, Alfen, Nokke etc.

Daca vrem sa gasim niste documente foarte vechi despre originea zanelor, trebuie sa le cautam in tara Galilor. Zanele celor doua tari au intre ele atatea analogii incat au fost considerate ca fiind sufletele strabunilor druizi, care nu murisera atat de puri incat sa se ridice la cerul eternei fericiri si trebuiau sa ramana intre cer si pamant, pana la ultima judecata. Aceste fiinte misterioase au avut tot timpul Evului Mediu o mare influenta asupra imaginatiilor si puterea lor era foarte temuta. Cand erau chemate si se nastea un copil, ele apareau si „ii inzestrau viitorul”. Dar nu toate zanele erau bune!

White – Wroukin, doamnele albe, cunoscute in Flandra din timpuri imemoriale, locuiau in interiorul marilor coline din aceasta regiune.
Acestea erau niste zane rele care isi petreceau timpul pandind calatorii pentru a-i duce in locuintele lor subterane. Ele rapeau, dar mai rar, si femei si copii. Daca urcai pe colina astfel locuita, auzeai plansete si lamentari, incat ti se albea parul de frica. in unele scrieri se arata: tuturor zanelor le place sa calatoreasca noaptea, in lumina lunii. Adesea ciobanii le aud trecand pe langa ei si sunt avertizati de apropierea lor printr-un suierat ascutit. Este periculos sa le vorbesti in acel moment, poti fi dus la o mare distanta in aer si te poti prapadi in cadere. Se recunoaste usor urma zanelor pe iarba pe unde au trecut. Deoarece totul ramane ars in urma lor.

Si lista faptelor si actelor lor misterioase se deruleaza in istoria mai multor popoare, practicile divinatorii ale vrajitoarelor fiind elucidate doar dupa parcurgerea unor imense cantitati de informatii, dar nu definitiv, fiind lasat loc si pentru alte mistere.

3 comentarii la „Daimonoscopia sau ghicitul cu ajutorul geniilor”

 1. …TOATE SCENELE ACESTEA URITE,SE PETREC IN CREIERU CELOR SLABI, CARE SE LASA INFLUIENZATI DE DEMONI. LASATIVA CREIRU UMPLUT CU DUMNEZEU,SI DEMONII NU VA MAI AVEA LOC LA VOI.
  …,,GHICITORII,, CEI CE FAC,,FARMECE,,CEI CE ,,PREZIC VIITORUL,,SI ,,CITITORII IN STELE,, SINT DEMONII.—FERITIVA DE EI—.
  …EII, CU CUVINTUL, PROVOACA DEZORDINEA DIN CREIERUL VOSTRU.
  …VIATA SI MOARTEA,STAU IN —PUTEREA CUVINTULUI—.
  …ALEGETI VIATA.—CUVINTUL LUI DUMNEZEU—
  …ISUS CRISTOS, A CURATAT LUMEA PRIN CUVINT,SI A VINDECAT PE CEI BONLAVI.
  …DEUTERONOMUL..18 cu 9-14…..si trimiterele.

 2. Nu am nimic cu nimeni, insa sa stiti ca Dumnezeu a dat omului responsabilitatea de a se apara de spiritele rele prin cele bune. Insa daca nu vrei sa intelegi ca ele exista si ca altii care stiu aceasta si au inteles comunica cu ele ti le pot trimite pe capul tau si dintr-o prostie de moment le poti duce in carca ta muuult si bine! Care este rolul descantecelor – care evident functioneaza ! – cand prin ele se comunica cu acestea si li se cere sub amenintari – ca le taie, ca le ard,etc – sa plece din corpul persoanei afectate? Acela de a comunica cu ele si uite ca functioneaza ! Ce ar fi sa asteptam sa ne puna in farfurie Cel de Sus? Pai si noi trebuie sa constientizam ca spiritele ce isi fac de cap pe aici cu ura mare cum scrie tot in Biblie au si ac de cojoc si, ca si noi avem puterea de a le respinge cu puterea Cuvantului nostru prin alungare directa, dar pt aceasta trebuie sa constientizam atunci cand ne merge rau ca ele sunt cauza mersului rau. Apoi, facem dupa putintele noastre, care ruga, care psalmi, care popi, care samani, care vindecatori, care descantatori, dar sa nu ignoram ca ele, in primul rand exista, apoi au o caracteristica, aceea ca sunt active. A le ignora existenta le da lor avantajul de a-si face de cap azi cand popii nu mai sunt asa cum ar cere lupta cu ele, iar ele se pot razbuna pe familia preotului ce intelege aceasta si cam da inapoi si nici omul cuvios cum ar trebui deoarece tentatiile azi sunt mai mari ca oricand, pt ca traim in societatea de consum care-si etaleaza tentatiile la tot pasul si ne indeparteaza de lumea spirituala spre deosebire de stramosii nostri mai putin tentati, care stiau multe si le foloseau, noi azi nu le mai stim, nici nu le mai folosim, ca dovada nici plantele de leac de Dumnezeu lasate nu mai stim sa le culegem dp regulile lor de functionare, caci totul are o regula de functionare. Un exemplu, o planta are un gradinar energetic lasat de Dumnezeu sa o creasca si vegheze, care apoi are casuta lui ca plata in plantuta aceea, orice plata este ea! Pomii sunt locuiti de mai multe feluri de “gradinari” pt ca sunt mai mari. Cand faci un ceai pe langa principiile active continute de planta aceea ai si sprijinul micului gradinar nevazut. Iata secretul! Unii stiu sa lucreze cu ei si fac si impacari intre oameni cu dusmanii vechi, unele-s bune la atragerea de bani, altele alunga spiritele rele din case sau din jurul casei si din gradini Deci….

Lasă un comentariu