Neptun in case

neptune_astrologyCasa I: Neptun este o planeta oculta, spirituala, generand capacitati profetice. Ascendentul marcheaza corpul fizic cu ajutorul caruia ne manifestam in lumea pamanteasca. Combinand aceste idei vedem ca Neptun asezat in Ascendent va da un trup deosebit de senzitiv, in stare sa perceapa cele mai subtile vibratii ale naturii. Neptun puternic, intr-un aspect bun cu Soarele, Jupiter sau Uranus, genereaza o fire interiorizata, profund mistica. Neptun rau aspectat indica o mentalitate inferioara. Persoana este fantezista si in general lipsita de simt practic. Facultatile profetice de clarviziune sunt dezvoltate intr-un grad inalt cand Neptun se afla in casa I si nu are aspect rau cu nici o planeta. In acest caz el aduce iubirea pentru arta, muzica, lux, pentru tot ce da gust vietii. Indica un aspect sensibil, fragil, efeminat, o fire nehotarata, oscilanta, mereu in goana dupa iluzii si vise efemere, nereusind sa se adapteze rigorilor planului fizic. Nativul are tendinta sa traiasca in voia sortii, fara sa ia nici o atitudine, dispretuind munca fizica si fiind atras de misticism, filozofie. Este confuz, neclar in gandire, totodata fiind foarte senzitiv si avand perceptii subtile foarte puternice, fara a sti insa sa-si controleze prea bine aceste stari. Trebuie sa aiba obiective si teluri bine definite, pentru ca altfel se lasa atras de alte probleme, de mai mica importanta sau este influentat de ceilalti si renunia la proiectele sale. Daca este rau aspectat in casa I, Neptun arata o fire lenesa, nehotarata, schimbatoare, gusturi si dorinte perverse care imping spre fapte imprudente, cu urmari grave.

Casa II: Bine aspectat ofera castiguri importante in domeniile in care lichidele joaca un rol important. Persoana se poate afirma cu succes in domeniul stiintelor oculte. Aspectul indica venituri obtinute foarte usor si prin metode ciudate, posibil comert cu lichide sau transport pe apa, dar si tendinta de a cheltui si a risipi cu mare usurinta. Persoana trebuie sa invete sa fie econoama, dar mai ales sa achizitioneze numai lucrurile care ii sunt de folos. Veniturile sale pot proveni din activitaii ciudate si neobisnuite, cum ar fi servicii secrete, spitale, aziluri, stabilimente de placeri, cazinouri. Daca Neptun este prost aspectat, finantele nativlui vor fi mereu intr-o stare haotica si nesigura. Inclinat spre frauda.

Casa III: Bine aspectat, amplifica facultatile mentale, talentul literar si oratoric. Persoana beneficiaza de o inalta inspiratie. Aspectul indica un spirit romantic, visator, sedentar, atras spre misticism, gusturi ciudate si vicii, chiar si tendinte morbide. Cel in cauza este dotat cu intuitie, cu o imaginatie dosebita, iubeste calatoriile, dar mai mult imaginare, fiind interesat de stiintele oculte si avand trairi intense la nivel emotional si psihic, dar si mari dificultati in exprimarea sentimentelor si emotiilor. Daca Neptun este rau aspectat in casa III, nativul este siret, ascuns, uneori neghiob, cu gusturi aiurite si simturi pervertite. Neptun in casa III prevesteste calatorii dese, mai ales pe apa. Calatoriile vor fi norocoase sau nu in functie de aspectele lui Neptun cu celelalte planete.

Casa IV: Bine aspectat, asigurd o atmosfera spirituala in camin si     conditii cu totul speciale pentru dezvoltarea spirituala. Aspectul indica niste conditii ciudate de viata in familie, persoana avand nevoie de sentimentul de siguranta si stabilitate pentru a se realiza. Are noroc si poate sa se afirme in afaceri imobiliare; iubeste frumosul si decorativul. Poate fi obiectul unui furt sau al unor fraude, escrocherii, este inclinat spre o viata de boem. Poate cunoaste un final de viata nefavorabil, dramatic; posibile probleme mentale. Neptun rau aspectat predispune la fraude, dezamagiri, nenorociri, situatii ciudate, numeroase schimbari de locuinta, saracie lucie catre sfarsitul vietii, chiar si internarea intr-un azil.

Casa V: Puternic si bine aspectat prevesteste logodna fericitit, da     o inalta tinuta spirituala, succese ca profesor in domeniul matematicii. Nativul va avea castiguri prin plasamente in afaceri dominate de Neptun (acolo    unde apare elementul lichid). Aspectul indica temperament pasional, lasciv, prietenii nefaste, precum si multe necazuri si certuri in familie. Nativul este tentat sa cheltuiasca exagerat, fiind atras de lux, de arta. Poate sa seduca usor sau sa fie sedus, fiind atras excesiv de placerile    senzuale. Va avea copii inteligenti, cu talente artistice. Poate avea obsesii erotice si tendinte spre manifestari sexuale ciudate. Predispozitie pentru     fraude; temperamentul sau indica instinctualitate la nivel senzorial, aproape animalic. Poate fi un mare artist, deoarece are inspiratie si originalitate.

Casa VI: Bine aspectat, denota facultati psihice latente, care vor putea fi dezvoltate cu folos din punct de vedere spiritual. Aspectul indica izolare, loc de munca retras, posibile boli abdominale sau maladii ciudate, foarte greu de tratat, afectand sistemul nervos, sanatate ruinata din cauza abuzurilor si exceselor de tot felul. Persoana traieste haotic, dezorganizat, avand nevoie de un tel clar si recomandabil cat mai umanitar si mai altruist. Neptun rau aspectat predispune la prostituarea facultatilor spirituale prin mediumnitate etc., nativul putand ajunge in felul acesta la prada spiritelor controloare. Este amenintat de obsesii si manii. Aceasta pozitie prevesteste necazuri cu subalternii, dificultati legate de locul de munca, boli cronice care pot produce malformatii.

Casa VII: In configuratie buna, arata o casatorie cu o persoana cu     la aspiratii oculte, sau o iubire platonica, care multumeste pe deplin dorintele sufletului. Aspectul indica unirea a doua fiinte cu adevarat facute una pentru cealalta. Aceasta pozitie arata orientarea nativului spre subiecte oculte sau mistice. Aspectul indica o necesitate stringenta de companie, persoana simtindu-se speriata daca este singura. Are prieteni ciudati, dificultati mari in a intelege firea oamenilor si a le stabili corect caracterul, o casnicie dificila, putand exista chiar doua relatii simultan, sau bigamie. Pericol de divort sau alte evenimente neplacute legate de partener. Posibila asociere cu o persoana stranie, neobisnuita, urmarind scopuri extravagante, ciudate. Neptun rau aspectat in casa VII denota un sot foarte emotiv, inclinat spre mediumnitate, nu prea vrednica de incredere. Nativul poate avea parte de o inselatorie in legatura cu casatoria, poate bigamie din partea sotului.

Casa VIII: Bine aspectat prevesteste avere prin casatorie, dar obtinuta pe o cale neobisnuita, intr-un mod aparte. Aceasta pozitie este prielnica pentru cercetari oculte si face ca nativul sa poata ajunge la cunoasterea directa in acest domeniu. Aspectul indica aspecte favorabile pentru mosteniri, atractie pentru ocultism; calitati psihice puternice, intuitie, premonitie, posibile obiceiuri negative, vicii ascunse. Tendinte spre sinucidere, mediumnitate, vise stranii, moarte ciudata si subita, posibile accidente si dereglari nervoase. Cand Neptun este rau aspectat in casa VIII nativul va suferi pierderi prin inselaciune sau dezamagiri din partea sotului. Va avea necazuri financiare in legaturt cu proprietatea sau cu afacerea sa. Va avea o moarte ciudata, iesita din comun.

Casa IX: Favorizeaza dezvoltarea facultatilor spirituale. Cand planeta este bine aspectata procura viziuni stranii si presentimente intuitive deosebite. Ea aduce castiguri si placeri in calatorii lungi. Aspectul indica atractie pentru filozofie, religie; stiinte sociale, pentru cercetare si pentru domenii stranii, mare inclinatie spre calatorii, posibil chiar emigratie. Persoana poseda intuitie, o mare forta a imaginatiei, detine capacitati psihice mari si are vise deosebite si profunde, putand deveni un bun teolog sau ocultist. Daca Neptun este rau aspectat in casa IX nativul va fi temator, ingrijorat, mereu atent, cu presimtiri nelamurite. Aceasta pozitie arata o inclinare spre calatorii care, nu vor fi lipsite de primejdie. In aceste ocazii persoana poate fi implicata intr-un proces pe care il va pierde chiar daca are dreptate.

Casa X: Bine aspectat inseamna ca nativul are aspiratii inalte in domeniul spiritual. El va putea ajunge la celebritate, la onoruri, fie in cadrul unei societati mistice, fie in urma cercetarilor stiintifice. Aceasta pozitie a lui Neptun, daca el este rau aspectat, indica posibilitatea producerii unui accident, legat de apa, a unuia dintre parintii nativului in copilaria acestuia. Cand planeta este bine aspectata, adesea apare o mostenire neasteptata. Neptun in casa X in trigon cu Soarele sau cu Luna este un indiciu ca nativul are posibilitatea de a se dezvolta spiritual in aceasta viata. O serie de clarvizionari bine cunoscuti au acest aspect in tema lor natala. Aspectul indica o fire artistica, capabila sa coordoneze si sa conduca, o cariera si o profesie neobisnuite, popularitate si faima. Persoana beneficiaza de o mare intuitie si de sanse neasteptate, putand sa obtina afirmare si bogatie fara prea multa munca. Comportamentul sau in societate poate avea manifestari ciudate, greu de inteles, fiind in stare de multe extravagante. Cand Neptun este rau aspectat in casa X, nativul este inclinat spre fraude, necinste, scandaluri. Acestea ii vor provoca griji, necazuri si dezamagiri.

Casa XI:
Bine aspectat, denota o persoana inzestrata cu inalte aspiratii spirituale si cu facultatea de a atrage persoanele cu o fire asemanatoare care o vor ajuta sa-si indeplineasca dorintele, nadejdiile, ambitiile. Aspectul indica prieteni neobisnuiti, posibil ajutor din partea protectorilor nevazuti, o fire influentabila, dependenta de anturajul sau, posibile deziluzii si escrocherii venind din partea celor apropiati. Cel in cauza poate avea prieteni bolnavi fizic sau mental. Va beneficia de ajutor in momentele de criza, dar il va primi pe o cale neobisnuita. Neptun rau aspectat in casa XI prevesteste dezamagiri, tradari din partea prietenilor care, facand pe prietenii, ii vor pricinui persoanei pierderi si suparari. De aceea cei care au acest aspect in tema lor astrologica trebuie sa fie foarte prudenti in relatiile lor si foarte grijulii in alegerea celor pe care-i primesc in intimitatea lor.

Casa XII:
In configuratie buna, asigura reusita in lucrari de cercetare stiintifica sau oculta, care sunt indeplinite in taina. Nativul va beneficia de o unire cu un alt suflet, tainica, onorabila, de un mare folos celor doi prieteni, dintre care unul este adesea in lumea spiritelor. Legatura lor in acest caz este mult mai stransa decat ar putea fi intre prieteni locuind in planul fizic. Aspectul indica inclinatie spre colectii, o fire retrasa, discreta, ferindu-se de publicitate. Nativul poate fi un bun detectiv, sef de clan sau secta, staret. Beneficiaza de imaginatie bogata, dar foarte greu de controlat, avand stari si trairi confuze, o mediumnitate foarte mare. Posibile preocupari ciudate; va dispune totusi de castiguri multumitoare. Este foarte intuitiv, avand perceptii profunde, este tentat de autoamagire, inclinat spre fantezie si ireal. Se simte atras de droguri si vicii, putand avea necazuri cu sanatatea, in special cea mentala. Pericol de boli ciudate si rare. Poate fi imoral, ceea ce indica faptul ca partenerul ideal nu este incarnat in prezent in planul fizic, acesta incercand sa-l ajute pe nativ din planul subtil si contactandu-1 in special in starea de vis. Neptun rau aspectat in casa XII arata posibilitatea intemnitarii, internarea intr-un spital sau azil, ca urmare a intrigilor unor vrajmasi ascunsi dar puternici. Prevesteste o boala cronica, alienare mentala datorita desfraului.

Be the first to comment

Leave a Reply