Muzica armonioasa ne poate vindeca trupul! Ce ar trebui sa ascultam?

Muzica este o terapie puternica. S-a stiut demult in jurul Mediteranei, mai ales la Neapole, unde cand izbucnea cate o epidemie de febra, oamenii dansau ca sa se vindece. Se aduceau orchestrele in strada si se canta o muzica foarte ritmata – tarantela – astfel ca oamenii sa poata dansa ca sa se vindece. Oricum, dansul provoaca transpiratie, transpiratia elimina toxinele si eliminarea toxinelor inseamna vindecare…

Dar exista in muzica mai mult. In vechime, bolnavii erau ingrijiti prin muzica si cant in Templele Frumusetii din Egipt. Sunetele, muzica si culorile pot contribui mult la crearea vibratiilor adecvate ce convin indivizilor perturbati, fie mental sau fizic, adica bolnavi in corp sau spirit. Faimosul profet si vidnecator Edgar Cayce a recomandat unei femei oarbe sa studieze muzica, deoarece aceste vibratii muzicale ii vor ajuta trupul sa-si recupereze vederea si sa foloseasca energiile sunetului, care sunt legate de cele ale vederii.

Fiecare entitate individuala vibreaza pe anumite lungimi de unda exacte. Orice boala sau perturbare creeaza in corp vibratii opuse, adica necoordonate, in dezacord cu corpul /inteligenta/ spiritul acelui individ. Si, daca se folosesc anumite vibratii, se observa o reactie. Anumite vibratii sunt necesare in calitate de contrapunct; ele sunt necesare ca sa provoace o modificare (a bolii).

Asadar, cantati cand munciti, fredonati, cantati pentru voi, nu pentru a fi auziti de ceilalti, ci pentru voi. Orice fiinta are nevoie de muzica; chiar ne putem imbolnavi din lipsa de muzica. Totusi, atentie! Anumite genuri de muzica, dimpotriva, ne pot imbolnavi, deoarece muzica este fie o forta distructiva, fie o forta constructiva in interiorul entitatii.

Se recomanda incantatia “A-R-E-I-O-OUM”, caci ea ridica vibratiile celui care o intoneaza. Ea are o putere vindecatoare foarte mare. Unele din aceste incantatii (A-R-E-I-O- OUM, ca si AUM indian, ca si AMIN) sunt atat de puternice incat in Egiptul antic faceau parte dintr-un arsenal terapeutic destinat reintineririi oamenilor! Aceste incantatii ridicau influenta energiilor spirituale deasupra fortelor materiei terestre.

Silaba sacra AUM are un impact asupra glandelor endocrine. Pronuntata pe ton adecvat, ea deschide acesti centri glandulari, astfel incat fortele lui kundalini sa se trezeasca in aceste locuri ale corpului. Pronuntati-o si veti vedea ce se petrece in voi.

CONCLUZIE: Corpul este un instrument muzical la care trebuie sa invatam a canta.

Be the first to comment

Leave a Reply