Misterele dezvaluite ale Universului: informatia, energia si materia

Social Media

energie-cosmicaIn continuare, va vom prezenta fragmente dintr-un interviu senzational oferit de dl profesor Lucian Iordanescu cotidianului „Gardianul”. Personalitate cunoscuta in domeniul stiintei aplicate, dar si a metafizicii, Lucian Iordanescu ne aduce constant noi informatii si explicatii extraordinar de interesante. Licentiat intr-o varietate de domenii ca: psihologia (Moscova), energetica (Moscova), filologia, institut de studii si cercetari in teologie (Germania) si drept, Lucian Iordanescu aduce cunoastere si cunostinte acolo unde samanta este roditoare.

 • „Ii ajut pe pacienti sa dezvolte increderea pozitiva pe care multi nu o au”

Reporter: Am inteles ca aveti un cabinet. Cu ce se ocupa? Psihoterapie?

Lucian Iordanescu: Eu lucrez la cabinetul meu cu un bioenergoteraput, George Fetica il cheama. Este testat de mine, are niste rezultate extraordinare si in cazuri de cancere in faza terminala. Astazi, pacientii sunt bine mersi, am planse, fotografii, si asta pentru ca eu obisnuiesc sa intocmesc un dosar complet al personajului. In momentul in care se prezinta, incep sa-i fac o ideologie a suferintei lui, pentru ca nu ma intereseaza (de fond vorbesc) sa rezolv cazul cetateanului, ci sa determin cauza din care cetateanul X sau Y a ajuns in starea respectiva.

Reporter: Este interesanta aceasta asociere a partii de studiu stiintific psihocomportamental cu cea de terapie energetica. Banuiesc ca, in acest fel, omul lucreaza si asupra lui, asupra cauzei bolii, in timp ce terapeutul reintregeste matricea energetica.

Lucian Iordanescu: Eu am constatat ceva de-a lungul anilor, marele secret pe care acum pot sa-l spun, sa-l fac public. Bioterapeutul, psihoterapeutul, psihagogul sunt numai niste relee, nu au niciun merit. Singura lor parte de merit ar fi, daca reusesc in personajul respectiv, sa dezvolte increderea pozitiva pe care multi nu o au, dar o au pe aia negativa. Ii aud pe multi spunand “NU am incredere in mine!”, dar cu atata incredere o spune ca nu are incredere in el, incat e mai puternica decat aia pozitiva. Si ce sa faci? Unde sa-l duci? Eu mi-am luat ca model un personaj – Iisus Hristos. El nu a spus niciodata “Eu te-am vindecat”, ci “credinta ta te-a vindecat”, iar lui Petru, cand era sa se scufunde, i-a spus “putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?”. Nu a zis “vazusi, Petre, cum te-am scos eu din apa?” In momentul in care as face greseala sa-i spun pacientului “eu te-am ajutat, vindecat… etc.”, mi-l insusesc karmic, mi-l pun in carca si trebuie sa-l duc. Ei bine nu, ii dau raspunderea lui: “Crezi? faca-se dupa credinta ta”.

 • „O pleiada intreaga de minti uluitor de luminate au demonstrat ca universul este infasurat”.

Reporter: Poate ca nu degeaba se spune “fiecare cu crucea lui”. Nu cred ca este indicat sa porti purta crucea altuia.

Lucian Iordanescu: Trebuie sa fim prevazatori, pentru ca oricum preluam energii de la altii. Si am sa va dau un exemplu tot din spirito-stiinta. Imaginati-va o foaie de hartie alba desfasurata si pe care de sus in jos tragem niste linii paralele si spunem ca prima linie este viata mea. Incepe din stanga din trecut, undeva la mijloc sunt in prezent si dreapta este viitorul. Dedesubt trag linia dumneavoastra, urmatoarea – linia unui personaj din… Burkina Faso… etc. Din tot ceea ce am spus, inseamna ca fiecare are viata lui. De la unul la altul se face transfer de informatii. Acesta este asa-numitul univers desfasurat, care de fapt nu este asa. Este numai reprezentarea grafica. Incepand cu Platon si terminand cu Einstein, in teoria relativitatii generalizate, Stephen Hawkin, Max Plank, Shrodinger… si o pleiada intreaga de minti uluitor de luminate au demonstrat ca universul este infasurat. Imaginati-va hartia cu linii despre care vorbeam pe care o facem mototol. Puteti sa-mi spuneti unde e linia vietii dumneavoastra raportata la linia vietii mele? Deci s-a stricat jucaria noastra. Intelegem ca universul este infasurat. Si atunci este ca in teoria fractalilor.

Reporter: Acum trebuie sa ne spuneti si ce insemna un fractal.

Lucian Iordanescu: Ne imaginam un ghem de sfoara, cam la o suta de metri distanta, si ne uitam la el. Vedem un punct, pentru noi punctul ala pare simplu. Cu cat ne apropiem de el, vedem ca acolo e o ingramadire de sfori in fel si chip…Si cand luam si sfoara, firul de ata, vedem ca si ala e rasucit, intram in firul de ata, mai dam si de atomi. Cu toate ca atomi nu sunt multi, pe planeta noastra, in universul nostru sunt cam 108 atomi, Mendeleev i-a gasit si i-a scris. Izotopi sunt o sumedenie. Si cu 108 atomi vedem tot ce e in jurul nostru.

 • Informatia este spirit, spiritul cand depaseste masa critica se transforma in energie, iar energia se transforma in materie.

Reporter: Pai, daca privim din perspectiva numerologica 108 este egal cu 9, numar ce reprezinta divinitatea. Oare este intamplator?

Lucian Iordanescu: Este taman definirea fundamentala a acestei structuri particularizate. Dar sa revenim la universul infasurat. Un mare fizician, una dintre mintile cele mai luminate la ora actuala si anume Stephen Hawkins, a scris o carte care se numeste “Universul intr-o coaja de nuca“. Explica pe intelesul cititorilor neavizati, pe ici pe colo mai da cate o explicatie matematica, despre acest univers infasurat. Cand intelegem acest concept, ne dam seama ca noi suntem interconectati, oricat am vrea noi sa ne separam. Eu tocmai acum lucrez asupra unui subiect interesant. Am calculat tot ce inseamna gandul, incepand de la scintilatia initiala – cuanta gand, forma gand, gandurile polarizate, energiile polarizate ale mai multor minti, ce e mentalul colectiv, forta unui mental colectiv adica acel egregor despre care se vorbeste in ezoerism, care este o entitate bine conturata. Acum ma preocup sa calculez cum interactionam noi cu lumile paralele. Informatia este spirit, spiritul cand depaseste masa critica (vorbesc in termeni fizici) se transforma in energie, iar energia se transforma in materie. Ea tot informatie ramane – vorbeam de prima lege a Kybalionului, menatlismul, acolo, in mintea asta universala, totul este informatie. Ca sa dau un exemplu plastic este la fel cum e apa. Apa are un simbol H2O, dar ea poate fi si gazoasa, si lichida, si solida, in orice ipostaza ea tot H2O ramane, numai ca o percepem noi diferit. Asta este informatia.

 • „Daca noi am vedea ce haos energetic e in jurul nostru ne-am inspaimanta”.

Reporter: Sa trecem acum la un subiect controversat de lumea intreaga, si anume acceleratorul de particule de la CERN – Geneva. Sunt foarte multe pareri pro si contra, multi au vehiculat ideea aparitiei acelor gauri negre si iminenta unui sfarsit, mai ales ca exista atat de multe informatii mixate in ceea ce priveste apocalipsa, sfarsitul lumii, 2012 si alte predictii. Dumneavoastra ce parere aveti? Ce poate insemna acest experiment de la Geneva?

Lucian Iordanescu: Experimentul de la CERN care a inceput in ‘54. Au mai fost si alte experimente, dar experimentul de CERN este cel mai mare din punct de vedere al inelului circular. Acest inel, in care alearga particulele elementare prin capcanele magnetice, este de 27 de kilometri, la o adancime de 100 de metri. Nu l-au facut degeaba acolo, intre munti si Franta. In acel loc nu este interferenta cu radiatia cosmica, pentru ca o parte din scoarta terestra absoarbe radiatia cosmica, plus ca el are foarte multe invelisuri protectoare. Mai ales ca se afla sub niste structuri muntoase care absorb radiatia. Daca noi am vedea ce haos energetic e in jurul nostru… ne-am inspaimanta.

Reporter: Cand a inceput, propriu-zis, experimentul?

Lucian Iordanescu: Acum vreo 16 ani. Experimentul insemnand accelerarea unui pachet de protoni (particula pozitiva din nucleul atomic) pana la viteza luminii. In momentul acela iese o tinta in fata si aceste particule se ciocnesc. O tinta tot de particule. In momentul in care ele se ciocnesc, se sparg si incep sa iasa particulele subatomice, sub subatomice, de pilda cuarcii. Cuarcii se considera a fi cele mai mici “caramizi” ale materiei. Daca mergem mai jos de cuarc, gasim o cuanta de energie.

 • „Gaura neagra este poarta prin care materia trece la loc in informatie”

Reporter: Vom disparea, dupa cate se zvoneste, intr-o gaura neagra?

Lucian Iordanescu: Aceste cuante de energie din CERN au ca ipoteza matematica – deci IPOTEZA matematica – ca atunci cand se lovesc, sa dispara spatiile intraatomice si sa devina un nucleu atat de dens cu o gravitatie inimaginabil de mare. De pilda, intr-o gaura neagra, un om dispare ca volum si ramane un punct care are in gravitatia respectiva o greutate cam cat un cluster galactic. Un cluster galactic inseamna cam 11.000 de galaxii… materia se prabuseste in sine.

Reporter: Deci vorbim de niste ecuatii, si nu de o realitate a gaurilor negre?

Lucian Iordanescu: Nimeni nu a pipait pana acum aceste gauri negre, numai matematic. Ipoteza matematica este pur si simplu o forma abstracta de fiintare care nu are nici o reprezentativitate la ceea ce stiu eu material. Hai sa lamurim ce este o gaura neagra. Este o poarta prin care materia trece la loc in informatie. La fel ca apa care se vaporizeaza si trece la loc in informatie, dupa care ciclul revine, informatia trece la loc in energie si materie, materia trece la loc…

 • „Partea spirito-stiintifica a experimentului de la CERN s-a terminat acum vreo trei ani”

Reporter: Redescoperim ceea ce spuneau chinezii in urma cu 3.000 de ani: nimic nu se pierde, nimic nu se distruge totul se transforma.

Lucian Iordanescu: Absolut. Este absurd sa spun ca dispare, ca se pierde. Cum sa se piarda? Pai, daca s-ar pierde, ar insemna ca ceva din universul asta lipseste. Si nu are cum sa lipseasca pentru ca e la mintea elementara…Si atunci partea spirito-stiintifica a experimentului de la CERN s-a terminat acum vreo trei ani!

Reporter: Stiu ca in luna septembrie 2008 au spus ca i-au dat drumul. Asa ne-au informat.

Lucian Iordanescu: Da. Asta pentru spectatori si impresia artistica. De ce credeti ca s-au intalnit acolo 20 de state? Asta se spune cu voce tare. Sunt doua parti: intr-una se spune cu voce tare, iar in cealalta mai pe soapta sau in gand. Acolo s-au facut niste descoperiri extraordinare. Am mai spus despre asta. E vorba de zirconiu. Care nu este un material natural, ci unul de laborator si are aplicatii in tehnologia militara, a reactoarelor etc. Este un material extraordinar de fiabil si pur. Toate statele invitate au interese in diverse forme de aplicare a descoperirilor de la CERN. Si atunci au fost invitati reprezentantii, li s-a expus si fiecare si-a ales. Ca la targ.

 • „Teleportarea poate avea loc in trepte de vibratie”

Reporter: Spuneati ca experimentul s-a terminat acum vreo trei ani. Credeti ca s-a lamurit problematica spatiului si a timpului? A ceea ce Einstein si Tesla dezvoltau in urma cu 50 de ani?

Lucian Iordanescu: Sigur. Mai ales ca anumite forme de experiment de la CERN se refera la teleportare. Dar teleportarea in trepte de vibratie diferite fata de cea actuala. Sa zic ca plec din 14 hertzi si ajung in 20 de hz, 70 hz… asta inseamna ca ma mut in lumile paralele. Pentru ca Einstein a lasat legaturile lui (ca si Tesla), numai catorva minti foarte bine pregatite. Sa nu ne imaginam ca numai noi putem pleca incolo si incolo vine spre noi! Si sunt de mult printre noi aia de dincolo. Einstein a avut legaturi precise cu ei.

 • „O fiinta care vibreaza mai mult decat vibratia noastra ar fi lumina”

Reporter: Ce inseamna „ei”? Ce inseamna „de dincolo”?

Lucian Iordanescu: De dincolo de vibratia noastra. De pilda ADN-ul nostru vibreaza cam cu 80 de Ghz pe secunda adica 80 de miliarde de hz pe secunda. Imaginati-va o fiinta care vibreaza la 500 de TERA HERTZI. Ea ar fi lumina – pai, pe asta nu il mai vad, dar e langa mine. Iar el isi incetineste sau isi modifica cumva propria vibratie si incep sa-l vad pe strada si sa stau de vorba cu el.

 • „Noi suntem spirite care am parcurs trei stari de agregare: informatie, energie si materie”

Reporter: Vorbim de entitati incarnate? De o lume a spiritelor?

Lucian Iordanescu: Nu incarnate, ci intrupate. Alte civilizatii extra-Terra. Noi suntem suntem spirite care am parcurs trei stari de agregare: informatie, am ajuns in energie, iar acum suntem in materie. Tot spirite suntem, dar in a treia stare de agregare. Sunt spirite care nu sunt in a treia stare de agregare, ci in prima stare de agregare sau in a doua. Si mergand mai departe… materia e iadul. Ce inseamna iad, rau? Inseamna ceva care se desface, se distruge si se transforma tot timpul – ceva care construieste inseamna binele. Responsabilul desfacerii este Lucifer, responsabilul constructiei este Cristul.

 • „Fotonul este postasul care transmite informatia in tot Universul”

Reporter: Sa intelegem ca cei de la CERN ar fi descoperit in urma cu doi ani si jumatate posibilitatea de a trece granitele timpului si spatiului?

Lucian Iordanescu: Au descoperit-o ei acolo si o descoperisera si rusii la Dubna si altii, numai ca ei merg pe un palier superior avand un generator, un accelerator de particule. Ce inseamna sa accelerezi o particula pana la viteza luminii? O transformi direct in informatie. Fiindca fotonul in univers este purtatorul informatiei, este postasul care trimite informatia in tot univesul. Intra si in corpul nostru sub forma de fotoni si iese sub forma de fotobioni, iar specialistii o vad in aura – informatia. Ei au acolo posibilitati tehnologice de a urca pe un plan superior al experimentelor in ceea ce priveste timpul si spatiul.

 • „In univers spiritul are sapte planuri de evolutie”.

Reporter: Cum ne putem imagina evolutia spirituala in alte planuri? Evolutia spirituala are loc numai pentru oameni, numai aici pe Terra, numai pentru cei incarnati in aceasta vibratie?

Lucian Iordanescu: In univers spiritul are sapte planuri de evolutie. Anumite particule, anumite forme de cuarc despre care am amintit mai devreme, au ca definire simpatia. Ce caracteristica are simpatia? Simpatizeaza cu particula cealalta. S-a descoperit ca doua particule care sunt despartite de o mie de miliarde de kilometri si de o mie de miliarde de ani lumina, ele se comporta ca si cum ar fi una si aceeasi. Stiu una de alta la distantele astea incomensurabile de timp si spatiu. Dar sunt si particule care se razvratesc una impotriva celeilalte. Asa si cu experimentul asta de la CERN, e greu de spus oamenilor in ce consta. Sa nu uitam ca informatia este un eveniment perceput, o actiune perceputa.

 • „Inainte de Bing-Bang ce-a fost?”

Reporter: Si atunci ce putem spune despre Big-Bang?

Lucian Iordanescu: E o ipoteza. Si zic: “inainte de Big-Bang ce a fost?” – nu se stie. Ba se stie, universul era in potential. Si nici nu sunt convins ca a fost o explozie, a fost o aparitie, o revelatie, dintr-odata el s-a relevat in miscare. Statea in potential si dintr-odata a inceput sa se miste. Ei considera aceasta miscare la scara universului explozie.

 • „Spiritul cel mai de jos este Pamantul”

Reporter: Sa revenim la nivelurile spiritului despre care vorbeati.

Lucian Iordanescu: Spiritul cel mai de jos care are secunda cea mai lunga este pamantul. El are ca personalitate forma amorfa. Cand zic lunga, la el inseamna o secunda, o suta de milioane de ani. Un nivel superior este piatra, care e primara, dar are mai putin de o suta de milioane de ani – secunda. Oameni cu spirit amorf avem 1,99%, oameni cu spirit primar avem 29%, urmeaza primitivul care este de forma vegetala sau lemnul, care reprezinta in oamenii din jurul nostru 47%, o proportie de 14%, care sunt abilii si care au ca reprezentativitate apa-apa, nu poate fi comprimata, dar are o calitate, ia forma vasului in care sta, ea se modeleaza imediat in orice situatie -, urmeaza desteptii care sunt ca aerul, aproape nul. Ii bagi in seama – ai nevoie de ei, ii simti, sunt necesari – ei sunt numai 6%, vin inteligentii – au ca reprezentativitate vantul, miscarea – sunt numai 2% si ultima treapta a spiritului ca evolutie este inteleptul – ca reprezentativitate focul – iar distributia in oameni este de 0,001%. Astea sunt cele sapte trepte de evolutie ale spiritului in intregul univers dinamic. Universul pe care il cunoastem noi din prima lege a Kybalionului.


Social Media

13 Comments

 1. tema este interesanta .as vrea sa stiu daca pe aura se pot vedea toate organele,.daca credeti in legile universului,respectiv legea atractiei,a creatiei la vointa si a da voie.
  cum ne putem mentine tineretea mai mult timp,prin alimente sau prin gandire pozitiva ,
  care este secretul prosperitatii?
  Va multumesc
  nicolae

 2. Din pacate, nu putem lua legatura cu dl. Lucian Iordanescu pt a afla parerea lui legata de aceste intrebari.
  Voi raspunde totusi cu propriile mele pareri:
  Din cate stiu eu, pe aura se vad nuante, culori, care pot fi interpretate ca energii pozitive, naturale, firesti sau disturbate. Deja, este nevoie de multa pricepere si experienta ca sa poti spune cu siguranta caproblema apare de la un anumit organ sau de la altul. Probabil ca, raspunsul la prima dvs intrebare este, ca pe aura se vad bine acele organe la nivelul carora se produc dereglari energetice.
  Da, credem in legile universului, legea atractiei, a creatiei prin puterea vointei si a ingaduintei.
  Tineretea ne-o putem mentine atat prin alimentatie cat mai ales prin gandire pozitiva, dar nu trebuie sa uitam ca ne-am nascut cu un anumit scop, si cand acesta va fi indeplinit, sau pur si simplu cand va veni vremea, vom pasi in alte dimensiuni, in forme in care tineretea s-ar putea sa nu mai aiba nici un fel de importanta.
  Cred ca secretul prosperitatii este sa fii impacat cu tine insuti in fiecare clipa a vietii tale.
  Sper sa va placa raspunsurile mele.
  AlmeEa

 3. Experimentul CERN si altele, sunt cercetari si experiente ale secolului acesta. De pe la virsta de 14 ani mi-am pus o intrebare CE GREUTATE ARE PAMANTUL?…am invatat la liceu si postliceala de depanatori RTV..acum cind am trecut de 50 ani, ma tot intreb :CE GREUTATE ARE SUFLETUL OMULUI?..masa atomica aunui element in vid este proportionala cu viteza.

 4. buna seara. In urma cu doua zile mai exact pe data de 16 noiembrie la deschiderea unui eveniment intr-un oras din Europa mi sa intamplat un lucru care nu credeam ca o sa mi se intample vreodata in viata. Eram impreuna cu o prietena. Ne aflam in fata unee casute intr-un targ de craciun,eram aproape de iesirea de pe aleea principala sa ajungem la tramvai.Intr-o fractiune de secunda ne-am trezit ametite cu 30,40 m inapoi aproape de locul unde era amplasat bradul. A fost experienta vietii. Sant convinsa ca am fost teleportate. Nu i-mi este frica dar as dori sa vorbesc cu domnul Lucian Iodanescu pentru a-i cere o parere. Nu credeam ca in aceasta viata mi se va intampla asa ceva.

Leave a Reply