Minciuni francmasonice in controversatul film „Ingeri si demoni” (2009)

ingeri si demoni 2De ce se expun societatile secrete cunoasterii publicului larg?

In ultimii ani, un nou trend a aparut la Hollywood: in centrul actiunii filmelor se afla diverse societati secrete. Unii ar putea gasi acest lucru ca fiind destul de surprinzator, din moment ce societatile secrete ar trebui sa ramana…secrete. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca multi oameni implicati in industria filmului chiar fac parte din aceste organizatii.

In urma cu o decada, filmele despre francmasonerie sau Illuminati erau o raritate. Dar in ultimii ani a avut o schimbare majora; simbolurile secrete ale acestor societati secrete sunt afisate pe marele ecran si chiar este explicata o parte din istoria lor. Care ar fi scopul pentru care ar face acest lucru? Multi dintre oameni, nici nu erau constienti de existenta lor…oare nu mai constituie secretul o cerinta pentru supravietuirea lor?

Oculta mondiala ne ofera doar ce vor ei sa cunoastem

Una din posibilele explicatii ar fi aceea ca societatile secrete si-au schimbat in ultima perioada strategiile de comunicare. Intrarea in era digitala, unde oricine poate publica materiale (documentare, DVD-uri, site-uri web etc.) despre aceste organizatii, face imposibila mentinerea secretului. Informatii care in trecut abia puteau fi gasite in cateva carti rare, pot fi gasite acum foarte usor pe Google. S-au relatat cazuri de masoni care erau chiar uimiti de gradul de cunostinte detinute de „profani”. De aceea, din moment ce trecerea in era digitala e ireversibila, ordinele oculte si-au adaptat strategia la acest nou context. Iar strategia lor suna in felul urmator: „Daca ei vor trebui sa stie despre noi, atunci noi le vom spune ce trebuie sa stie”.

Francmasoneria manipuleaza filmele cu informatii false

Prin intermediul Hollywood-ului si al cartilor de succes gen „Codul lui da Vinci”, lumea societatilor secrete este prezentata publicului larg, dar cu o singura MARE CONDITIE: ni se infatiseaza doar o imagine distorsionata si romantica a societatilor secrete. Ne este prezentata o „cunoastere mistica” a organizatiilor oculte, in care apar simboluri fascinante, cautari de comori si aventuri exotice. Telespectatorii chiar vor crede ca vor invata lucruri adevarate despre francmasonerie sau Illuminati, si astfel vor iesi de la film cu un sentiment de uimire, fascinatie si admiratie. Totusi, toate aceste lucruri se bazeaza pe fapte prezentate total distorsionat, pe explicatii dubioase si pe basme de adormit copiii. Telespectatorul, dupa vizionarea unui asemenea film, va avea un sentiment pozitiv fata de aceste societati secrete si va fi mai putin inclinat sa creada teoriile conspirationiste legate de ei.

Pentru a demonstra cele afirmate de mai sus, sa luam la analizat blockbusterul hollywoodian „Ingeri si demoni”, aparut in anul 2009.

Minciunile din „Ingeri si demoni”

ingeri si demoni 1Acest film se bazeaza pe romanul omonim a lui Dan Brown si se concentreaza pe Illuminati si razboiul ei impotriva Bisericii Catolice. Eroul umbla prin toata Roma pentru a salva Vaticanul de o mega-bomba, pusa de catre agentii Illuminati, ce urma sa explodeze la miezul noptii. Dan Brown ne face sa credem ca toate informatiile din cartea sa sunt reale…dar de fapt, ele nu sunt asa.

La inceputul filmului, Robert Langdon (interpretat de Tom Hanks) face cateva afirmatii despre Illuminati. Iata cateva din afirmatii:

a) „Illuminati a fost creata de Galileo Galilei, ca raspuns la refuzul Bisericii la teoria sa heliocentrica”

Adevarul e altul: Illuminati a fost fondat la 1 mai 1776 de Adam Weishaupt, profesor la o Universitate din Bavaria. Galileo Galilei a murit in 1642, asa ca e o diferenta de cel putin 130 de ani in adevarul istoric. Asocierea numelui lui Galilei cu cel al organizatiei Illuminati e o incercare de a asocia numele stralucitului savant cu aceasta societate secreta.

b) „Iluminati n-a devenit violenta inainte de secolul al XVII-lea”

De fapt, aceasta organizatie n-a fost niciodata violenta, actiunile sale bazandu-se pe tehnici de infiltrare si subversiune.

c) „Illuminati a fost un grup de oameni de stiinta, fizicieni si astronomi, care erau dedicati adevarului stiintific, si nu invataturilor gresite ale Bisericii. Vaticanului n-a privit cu ochi buni acest lucru, si a inceput sa-i vaneze si sa-i ucida”

Inca o afirmatie total falsa. Illuminati n-a fost creata niciodata din oameni de stiinta, care sa se dedice cunoasterii avansate. Filmul prezinta eronat ideea ca aceasta societate secreta ar fi o contrapondere la cerinta crestinismului de „credinta oarba”, interesand-o doar cunoasterea avansata. Astfel, aceasta organizatie este perceputa intr-o maniera pozitiva. Dar se stie ca adevaratul scop al Illuminati este instituirea unei „noi ordini mondiale”. Putem citi din manifestul lui Weishaupt, la infiintarea sectei Illuminati:

„Obiectivul organizatiei este:
– distrugerea crestinismului si a guvernelor monarhice;
– distrugerea natiunilor, cu scopul crearii unui internationalism universal;
– abolirea familiei prin orice mijloace;
– suprimarea drepturilor de proprietate si mostenire”

Illuminati, secta creata de Weishaupt in 1776, a fost dizolvat la cativa ani dupa crearea sa. Dar totusi, cercetatorii au descoperit faptul ca acesata organizatie s-a integrat cu succes in francmasoneria moderna. Cei de la conducerea Illuminati si-au dat seama ca lojile masonice reprezinta platforma ideala pentru propagarea idealurilor lor. In concluzie, Illuminati, n-a fost niciodata creata de oamenii de stiinta dedicati adevarului stiintific. Organizatia n-a fost interesata decat de dominarea lumii, in propriul folos al membrilor sai.

„Illuminati e o organizatie buna”…asa vor ei sa credem…

ingeri si demoni 3Opera lui Dan Brown a fost concentrata pe societatile secrete. Exista un motiv important pentru care el are sprijinul total al Hollywood-ului: opera sa serveste pe deplin planului de dezinformare.

In acest film, Illuminati ameninta Vaticanul sa distruga Biserica prin lumina. „Lumina” se refera la explozia unei bombe anti-materie, dar semnificatia sa ascunsa este cea de „propaganda, indoctrinare”. Din acest punct de vedere, filmul este ca o bomba impotriva Vaticanului. Telespectatorii care urmaresc aceasta pelicula sunt martorii unor simboluri si ritualuri desacralizate ale catolicismului. Astfel, de exemplu, candidatii la functia de papa sunt tinuti in custi ca animalele, unul din ei fiind crucificat si ars in interiorul bisericii, mormantul defunctului papa este deschis, infatisandu-se chipul sau brutal deformat etc.

Toate aceste scene au o semnificatie simbolica puternica, afectand adanc constiinta privitorilor. Aura sfanta si divina de deasupra Vaticanului e inlocuita de morti sinistre, distrugere si coruptie. In finalul filmului, privitorii afla ca Illuminati nici nu exista de fapt in interiorul Bisericii Catolice, ca Biserica este toata corupta si ca membrii ei sunt gata sa faca orice crima pentru obtinerea puterii. Astfel, ideea cu care ramane un telespectator este aceea ca Illuminati e o organizatie buna, rasarita ca dintr-un basm, al caror membri sunt dedicati stiintei.

5 Comments

 1. Hmmmm……….
  „Obiectivul organizatiei este:
  – distrugerea crestinismului si a guvernelor monarhice;
  – distrugerea natiunilor, cu scopul crearii unui internationalism universal;
  – abolirea familiei prin orice mijloace;
  – suprimarea drepturilor de proprietate si mostenire”
  Si al crestinismului care e? nu tot un subiect de afacere cu dogme si secrete ascunse de preoti si biserica?
  Si daca au puterea pe acest pamint de ce nu isi pun harurile lor crestinesti dumnezeesti sa se inteleaga femeia cu barbatul de exemplu,si sa faca pace in familie,ca sa vem copii care sa se bucure de viata lor si nu sa zica ca Isus lea luat pacatele,de ce trebuie sa faca pacate?
  Afacerea cu pacatele lor si ca Isus lea luat pacatele a fost unica pe pamint dar nu si in Univers.
  Si daca altii au stiut sau au descoperit si publicat lucruri ascunse de Vatican este ca Lupul nu se mai poate ascunde printre oi si va trebui sa treaca l a o alta strategie.Pacea si aceptarea.
  Ce cauta Sabia in Biserica la crestinism Admin,stii asta? poti sami dai un raspuns?

  http://www.youtube.com/watch?v=g3g8cdzFNjA
  aici este un video la biserica din Koln,sarbatoarea Inaltarii lui Hristos,eu, cu un grup mic reprezentam Romania apare la minutul 4:30,am vazut cavaleri cu sabii si multe ordine bisericesti pe care omul crestin normal si cu credinta nu le cunoaste.
  Iluminatii si Vaticanul au colaborat si vor colabora impreuna,au afacerile lor cu omul,fara noi crestinii ei nu sunt nimeni, ei vor cauta altceva,caci ei stiu ca omul are nevoie de ceva in ce sa creada si sprijin,numai in el insusi nu poate crede,De ce? pt ca tot cei ii este aproape il si infricoseaza si crede ca cel de departe are drepate si stie.Dumnezeu nu face diferente Omul este diferit de Dumnezeu,pentru ca EL Domnul locuieste in el,iar omul nu este educat sa stie, SI, sa asculte de sine.

 2. Si nici familiari cu Dumnezeu crestinismul nu este,crestinul este familiarizat cu ceea ce Biserica, preotii si icoanele ii inspira,ei sunt educati ca, tot omul trebuie sa fie la fel ca ei,ca o turma de oi,daca nu sunt, atunci se revolta,daca ii intrebi cum arata acest Dumnezeu creator spune ca e secret,nu ai voie sa intrebi multe,sau altele dinastea…………………tabu
  dar li se spune ca,dumnezeu locuieste in om,numai ca nimeni din crestinism nu poate sa cuprinda acest lucru si sa faca cunostinta cu Dumnezeul dinlautrul sufletului sau,caci unde ar mai ramine,mila omului,afacerea,faima,straiele lor si veniturile lor,
  Mai bine ar spune ca sunt o institutie ca oricare alta de pe acest pamint ,cu profil de botez si cununie,educatie spirituala,si tamaduirea sa o lase celor cu Constiinta,care sunt in stare, si sa le spuna „jos palaria acelora”nu sai judece,sau sai indeparteze ca sunt ocultisti sau ca lucreaza cu satana,etc…., .In crestinism,pedofilii,legile lor, predicile si explicatia pildelor preotilor,nu ne inspira curatenie….sau Lumina,ci „O Credinta” in „Hristos si Biserica crestina” si dinastea astea sunt zeci,protestantii,dominicanii,apostolicii,etc…noi sa fim pilonii lor pe care ei sasi sustina interesul si afacerea.
  Acum ma duce minte si cred ca,bineinteles ca,crestinismul cunoaste bine ocultismul,altfel nu lar critiza atit de mult in massmedia.Le este teama de pierderea sufletelor din rindul crestinilor,metode au cu sutele
  Cert este ca ei vor sufletele noastre, fie masoni,fie crestini!!!!!!!!!!!!!!
  Ferice de cei cu Constiinta, „Jos palaria”

1 Trackback / Pingback

 1. Minciuni francmasonice in controversatul film “Ingeri si demoni” | NewsInfo1000

Leave a Reply