Memoria e mai buna cand vremea e urata

Social Media

ploaie3Starea de spirit cauzata de vremea urata ajuta oamenii sa-si aminteasca mai bine lucrurile, decat atunci cand e soare. Echipa universitatii New South Wales au testat daca dispozitiile proaste ale oamenilor au vreun impact asupra abilitatii lor de a-si aminti detalii.

Cercetatorii au asezat intr-un magazin, pe tejghea, 10 obiecte, printre care un pistol de jucarie, un autobuz rosu si o pusculita si apoi i-au intrebat pe cumparatori ce-si aminteau.

Potrivit studiului, subiectii isi aminteau de trei ori mai multe obiecte atunci cand afara era frig, ploua, batea vantul si pe fundal se auzea o muzica clasica mai sumbra decat atunci cand vremea de afara era insorita. Cumparatorii din zilele ploioase erau si mai putin predispusi sa aiba amintiri false ale obiectelor care nu erau acolo, a explicat Joseph Forgas.

Acesta a mai spus ca o stare de spirit mai proasta ii ajuta pe oameni sa se concentreze mai bine asupra mediului in care se afla si le imbunatateste modul de gandire, in timp ce fericirea tinde sa scada concentrarea si sa creasca increderea si uitarea.

Sursa: www.cotidianul.ro


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply