sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăUncategorizedMeditatia şi rugaciunea va fac sa aveti memorie mai multa

Meditatia şi rugaciunea va fac sa aveti memorie mai multa

Meditatia şi rugaciunea va fac sa aveti memorie mai multa

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

meditatie21Indelunga meditatie ajuta la memorie. Unii specialisti sunt convinsi ca creierul si organismul oamenilor contin numeroase conexiuni spirituale. In ultimii 15 ani, Andrew Newberg, profesor de radiologie, psihologie si studii religioase la Universitatea din Pennsylvania, a examinat foarte atent modul in care functioneaza centrul nostru spiritual de procesare a datelor.

El a realizat varii scanari cerebrale pe mai mult de 100 de oameni, cufundati fiecare in diferite stari de inchinaciune sau contemplatie, reusind sa identifice partile exacte ale creierului activate in timpul unor astfel de experiente. Astfel, cand oamenii se afunda in rugaciune, lobul frontal preia stafeta, din moment ce guverneaza atentia si concentrarea. In timpul unei rugaciuni foarte adanci, lobul parietal se dezactiveaza, ceea ce ne da impresia ca ne-am pierdut senzatiile lumesti.

Daca oamenii se roaga si mediteaza vreme indelungata, unele schimbari ale creierului devin permanente. Meditatorii de cursa lunga, cu cel putin 15 ani de antrenament, par sa aiba lobul frontal mai gros decat ceilalti, de exemplu, ceea ce le sporeste puterea memoriei, lucru testat de Newberg.

Sursa: www.cotidianul.ro

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.