Meditatia face bine si la inima!

meditatie-inimaExperimentarea tacerii ca forma de exercitiu spiritual, o metoda extrem de cunoscuta in randul hipiotilor in anii ’60, are efect benefic asupra inimii, arata o cercetare realizata de Universitatea Maharishi, din Iowa. Tehnicile de meditatie transcendentala, in mare voga in vara anului 1967 – „summer of love” (vara dragostei), pot reduce la jumatate numarul atacurilor de inima si a accidentelor vasculare la pacientii cu boli cardiovasculare, relateaza „The Daily Mail”.

Studiul, care s-a desfasurat pe o perioada de noua ani, a implicat 201 afro-americani – femei si barbati, cu varsta medie de 59 de ani, care aveau probleme cardiovasculare. Acestia au fost impartiti aleatoriu in doua grupuri – unul care a practicat meditatia transcedentala, in timp ce al doilea a participat la cursuri de educatie pentru sanatate si a primit consiliere privind alimentatia si importanta exercitiului fizic.

S-a constatat ca, in cazul celor care au practicat meditatia timp de 20 de minute, de doua ori pe zi, riscul de infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, si decese a scazut dramatic – cu 47%.

„Acesta este primul studiu clinic controlat care a demonstrat ca practicarea pe termen lung a acestui program special de reducere a stresului scade incidenta evenimentelor cardiovasculare”, a declarat doctorul Robert Schneider de la universitatea care a realizat studiul.

Sursa: www.evz.ro

1 Comment

Leave a Reply