marți, decembrie 6, 2022
AcasăUncategorizedMeditatia face bine si la inima!

Meditatia face bine si la inima!

Meditatia face bine si la inima!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

meditatie-inimaExperimentarea tacerii ca forma de exercitiu spiritual, o metoda extrem de cunoscuta in randul hipiotilor in anii ’60, are efect benefic asupra inimii, arata o cercetare realizata de Universitatea Maharishi, din Iowa. Tehnicile de meditatie transcendentala, in mare voga in vara anului 1967 – „summer of love” (vara dragostei), pot reduce la jumatate numarul atacurilor de inima si a accidentelor vasculare la pacientii cu boli cardiovasculare, relateaza „The Daily Mail”.

Studiul, care s-a desfasurat pe o perioada de noua ani, a implicat 201 afro-americani – femei si barbati, cu varsta medie de 59 de ani, care aveau probleme cardiovasculare. Acestia au fost impartiti aleatoriu in doua grupuri – unul care a practicat meditatia transcedentala, in timp ce al doilea a participat la cursuri de educatie pentru sanatate si a primit consiliere privind alimentatia si importanta exercitiului fizic.

S-a constatat ca, in cazul celor care au practicat meditatia timp de 20 de minute, de doua ori pe zi, riscul de infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, si decese a scazut dramatic – cu 47%.

„Acesta este primul studiu clinic controlat care a demonstrat ca practicarea pe termen lung a acestui program special de reducere a stresului scade incidenta evenimentelor cardiovasculare”, a declarat doctorul Robert Schneider de la universitatea care a realizat studiul.

Sursa: www.evz.ro

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.