Jupiter in aspecte cu celelalte planete

Social Media

jup-aspecte

Mercur in conjunctie, sextil sau trigon cu Jupiter: Este o pozitie fericita, genereaza o fire vesela si optimista cu insusirea de a vedea intotdeauna numai parte frumoasa a lucrurilor si de a nu se lasa doborat in clipe de nefericire. Spiritul este larg, suplu, in stare sa judece drept, sa-si formeze o judecata sigura, dupa o matura chibzuinta. Persoana care are in tema natala aceste aspecte nu i-a niciodata hotarari pripite; ea cere timp ca sa reflecteze, dar odata ajunsa la o concluzie nu mai da indarat. Are reusite in literatura sau magistratura, este respectata pentru cinstea si sinceritatea sa. Aceste aspecte sunt favorabile mai ales persoanelor care calatoresc, ele au parte de placere si profit din viata lor nomada. Se bucura de sanatate, bogatie si intelepciune. Ele beneficiaza de afectiunea tuturor din cauza vibratiilor benefice care radiaza din fiinta lor. Aspectul indica optimism, capacitati intelectuale, abilitate oratorica si stiintifica, inclinatie spre filozofie si spiritualitate, o fire toleranta, dar cu un usor complex de superioritate. Persoana poseda un caracter cinstit, o buna cunoastere a firii oamenilor, intuitie dezvoltata, o mare capacitate de sinteza, buna coordonare si strategie a ideilor, imaginatie vie cu aplicabilitate mare, aptitudini pentru comert sau literatura. Ii lipseste ambitia si are tendinte de automultumire. Poate fi un bun magistrat sau om politic.

Mercur in careu sau opozitie cu Jupiter: Genereaza o fire schimbatoare, nehotarata, care nu se poate decide cand are mai multe alternative. De aici i se trage pierderea unor sanse datorita sovairilor sale, a lipsei de judecata, intrand astfel in randul „ratatilor”. Persoana cu aceste aspecte in tema natala este amenintata de scandal, de barfa din partea asociatilor vicleni. Nativul este intolerant, isi provoaca multe necazuri prin comportament contradictoriu, calomnie si minciuna. Manifesta si intoleranta, incapatanare, neclaritate in gandire, avand o fire indiscreta, sovaielnica, tinzand mereu sa exagereze si neavand rabdare, fapt care genereaza multe schimbari neasteptate in viata sa. Ar trebui sa evite calatoriile caci aceastea ii vor aduce necazuri si pierderi; sa fie cat se poate de prevazatoare cand incheie contracte cu livrari la termene precise deoarece ii va fi greu sa-si indeplineasca angajamentele. Aspectul indica posibile tulburari digestive, posibil diabet sau boli ale pancreasului.

Uranus conjunctie cu Jupiter:
Da influente asemanatoare cu cele ale aspectelor bune, insa influenta este mai slaba, mai ales daca una din planete este slaba prin semn, sau afectata. In aceste cazuri apar influente asemanatoare aspectelor rele.
Aspectul indica promovare neasteptata si originala in profesie, originalitate, inventivitate, inspiratie, perceptii clare ale fenomenelor subtile, talent muzical, atractie pentru ocultism, filozofie si religie, precum si pentru calatorii. Persoana poate fi altruista, independenta, neacceptand nici o constrangere.

Uranus sextil, trigon cu Jupiter: Denota un spirit filozofic, inclinat spre cultivarea artelor si stiintelor oculte. Aspectul inlesneste apartenenta la asociatii secrete. Persoana beneficiaza de influenta unor prieteni care ocupa pozitii sociale inalte. Poate indica reusita in activitati pedagogice.
Aspectul indica ambitii inalte, idei reformatoare, progresiste, originalitate in gandire, inclinatie spre ocultism si misticism. Persoana poate avea necazuri, dar si castiguri financiare neasteptate; in permanenta va fi protejat si o va duce relativ bine. Are o mare inspiratie, intuitie, dorinta de perfectionare, calitati de organizator si de conducator, fiind protejat de sefi.

Uranus careu, opozitie cu Jupiter: Da o fire impulsiva, cu reactii neasteptate care ii pot aduce persoanei necazuri. Aspectul indica pierderi prin speculatii si procese, dese schimbari de ocupatie si de resedinta, pierderi de prieteni si reputatie.
Aspectul indica tulburari neasteptate si brutale in familie si in profesie, actiuni nereusite, lipsa de tact, nerabdare, o fire rebela, incapatanata, dogmatica, tentata sa exagereze. Persoana are posibilitatea de a deveni victima unor accidente provocate din propria-i vina. Isi schimba parerile foarte des si este inconstanta si imprevizibila in actiuni.

Venus conjunctie, sextil, trigon cu Jupiter: Este unul din cele mai bune semne de reusita si noroc. Favorizeaza acumularea de bogatii si desfatarea cu toate rasfaturile vietii. Este indiciul unei casatorii frumoase si fericite, de un inalt prestigiu social, al respectului tuturor celor cu care nativul va intra in legatura. Persoana va avea o fire glumeata, optimista, generoasa, o inima deschisa. Va fi ospitaliera in cel mai inalt grad; interesata si activa in domeniul caritabil. Va avea un spirit liberal si ingaduitor fata de opiniile altuia, chiar daca acestea se deosebesc radical de ale sale. Va indragi calatoriile, placerile si va sti sa se bucure din plin de viata. Aceste aspecte dau gust pentru muzica, mai ales daca una din planete este in Pesti.
Aspectul indica o fire sincera, politicoasa, onorabila, sociabila. Persoana poseda o imaginatie bogata si apreciaza frumosul, capacitatile intelectuale, arta, poezia, muzica; are numeroase legaturi afective, dar beneficiaza de o casnicie fericita, bogatie si noroc in viata. Are parte de securitate financiara, de relatii bune cu ceilalti, este sentimental si rafinat; poate sa obtina bani din calatorii, afaceri legate de spitale, azile etc. Poate avea mai multe casatorii.

Venus in careu sau opozitie cu Jupiter:
Da aceleasi gusturi pentru lux ca si aspectele bune, dar persoana intampina greutati in a le satisface. Desi face eforturi sa para un om hotarat, se observa ca aceasta nu este decat o aparenta. Persoana nu se pricepe la afaceri si poate ajunge usor la faliment. Este posibil sa aiba mari pierderi din cauza relei credinte a altuia. Dragostea si casatoria sunt prilej de suparari, poate fi parasit inaintea casatoriei, sau tovarasul de viata este infidel si il paraseste pe furis. Are un temperament dragastos, inclinat sa-si acorde libertate, fara sa-i pese de legi sau decenta: Este necredincios in casatorie. Aceste persoane vor fi foarte ingaduitoare cu ele, iar daca aspectul este in Pesti, vor fi predispuse la bautura.
Aspectul indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Neptun conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica o fire mistica religioasa, artistica, poetica, emotiva. Persoana poate obtine bani foar usor, dar ii cheltuieste prea repede. Este intutiva, extravaganta si senzuala.

Neptun in sextil, trigon cu Jupiter: Da o fire mistica, intuitiv inspirata si asigura succes in ocupatii oculte. Persoana are multiple experiente neasteptate in domeniul spiritual, iar in vis are o cunoastere desavarsita a lumii nevazute. Aspectul indica generozitate, blandete, ospitalitate, misticism, atractie spre placeri. Nativul beneficiaza de dragostea prietenilor si de o protectie providentiala. Este uman, imaginativ, psihic, vizionar si artistic; are un noroc inexplicabil.

Neptun in careu, opozitie cu Jupiter: Aspectul indica lipsa un sistem de control al emotiilor, persoana fiind sensibila la influente negative ale spiritelor controloare din Astralul inferior. Din punct de vedere material este predispusa la a fi inselata, excrocata si poate avea necazuri in relatiile cu marile firme comerciale. Trebuie sa evite orice sursa de venituri dubioase sau ilicite. Aspectul indica o fire mandra, megalomana, emotiva, extravaganta si lipsita de simtul masurii, stapani de un entuziasm gresit; tendinte de incorectitudine si de a uita sa-si achite datoriile. Persoana poate suferi de perturbari emotionale, iresponsabilita financiara, hipersensibilitate. Speculatiile sale vor fi gresite; se va simti mereu o fiinta neinteleasa.

Jupiter in aspect rau cu Lilith (pentru ambele sexe): Indica instabilitate psihica, inconstienta in exprimare, tendinte anarhice, comportament contradictoriu, dispepsie.

Marte conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica necazuri cu sanatatea datorita exceselor, fire energica, aventuroasa, curajoasa; sansa de a castiga bani cu usurinta si tendinta de a-i cheltui la fel de repede. Lipsa de scrupule, abilitati de conducator, violenta, cinism, impulsivitate si tendinta de dominare in relatiile cu prietenii. Intareste organismul ca si aspectele bune si mareste vitalitatea. Persoana va castiga multi bani si ii va folosi cu generozitate. Capacitatile mentale sunt aceleasi cu cele indicate de aspectele rele, persoana fiind usuratica, laudaroasa, mincinoasa, vicleana si repezita. Daca conjunctia are loc intr-un semn de Apa, mai ales in Pesti este o indicatie pentru betie.

Marte in sextil sau trigon cu Jupiter: Indica o fire demna, calita de focul lui Marte, care da entuziasm si insusirea de a face sa patrunda aceleasi sentimente si la ceilalti. Persoana are o fire nobila, sincera, cinstita. Poseda abilitate financiara. Jupiter este conservator in ceea ce priveste cheltuielile, iar Marte este liberal, dar cand un aspect bun uneste cele doua influente rezulta o fire nici prea risipitoare, nici prea econoama. Aspectul indica ingeniozitate si abilitate executiva. Asigura o ilaritate, succes, gust pentru sport si calatorii. Marte guverneaza hemoglobina – factor important al sanatatii si vitalitatii – de aceea aspectele bune dintre Marte si Jupiter inmultesc globulele rosii si dau o sanatate infloritoare, o vitalitate buna si rezistenta la oboseala. Aspectul indica incredere in capacitatile proprii, faima, glorie, atractie pentru functii inalte in armata sau in administratie, caracter aventuros, dornic de amuzament si de placeri, iubind parada si gesturile demonstrative; protectie si ajutor in momente de criza. Ciraj, generozitate, spirit justitiar, neacceptand constrangerile; ambitios, gelos, combativ si norocos. Persoana beneficiaza de o imensa energie fizica si subtila, poate avea abilitati creatoare sau poate fi un bun terapeut prin bioenergie, daca aceasta este indicata si de alte aspecte.

Marte in careu sau opozitie cu Jupiter: Aspectul indica pericol de congestie, friguri, apoplexie, obsesii, boli psihice, dar numai in cazul unei vieti incorecte, plina de excese. Fire intransigenta, capricioasa, violenta, putand suferi pierderi prin speculatii sau prin tendinta de a-i insela pe ceilalti. Intoxicare cu prejudecati; nesabuinta, completata de un pronuntat instinct de jucator. Nativul este dogmatic, rebel, tinzarid mereu sa exagereze. Isi canalizeaza prost energiile si este un mare risipitor, cheltuind pe lucruri inutile mari sume de bani. Indica un jucator inveterat, iar daca una din planete este in semn de Apa (Pesti) indica betie. Persoana are o fire usuratica, incorecta si actioneaza pripit. Poate avea boli ale sangelui, ficatului, iar circulatia va fi lenta si sangele va fi supus unei hipertensiuni arteriale foarte mari.

Pluton conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica o fire extrem de ambitioasa, vointa puternica curaj, entuziasm, dar si tendinta de a exagera.

Pluton sextil, trigon cu Jupiter: Aspectul indica aptitudini orzganizatorice si de conducere, caracter onest, foarte abil in a-i manipula pe ceilalti, mare putere de convingere, forta creatoare, generozitate, posibila afirmare in viata, in special prin personalitatea sa puternica si prin tenacitate. Persoana are o mare energie fizica si mentala, putand sa izbandeasca fara dificultate in orice domeniu.

Pluton careu, opozitie cu Jupiter: Aspectul indica aroganta, o fire distructiva, abuzuri erotice, fanatism, conflict cu autoritatea, tendinta de irosire si risipire a unui potential foarte bun cu care s-ar fi afirmat usor. Nativul e lipsit de vointa, egoist, risipitor.

Soare in conjunctie, sextil, trigon cu Jupiter: Aceste aspecte inzestreaza persoana cu multa energie. Starea de sanatate aproape de nezdruncinat este completata de un caracter vesel si glumet. Oricine este bucuros sa priveasca aceasta fata mereu zambitoare. Persoana isi castiga prietenia tuturor prin bunatatea faptelor sale, prin cuvintele de simpatie, de bunavointa si incurajare pe care le daruieste, dupa imprejurare. Toti au incredere in ea pentru ca nu a tradat pe nimeni niciodata. Are judecata limpede si sanatoasa; este apta sa imparta dreptatea. Aceste caracteristici sunt prielnice si finantelor personale, subiectul aduna avere. Banii sai nu sunt niciodata „intinati”, nu provin din pierderea suferita de ceilalti. Este un conservator inrait. Aspectul indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Soare in careu, opozitie cu Jupiter: Sunt aspecte rele pentru sanatate pentru ca dau o inclinare spre deprinderi rele. Persoana iubeste prea mult „lucrurile bune ale vietii”, este foarte egoista cand este vorba de confortul sau. Nefacand miscare, circulatia sanguina este lenta si cum are sange din belsug, apar tulburari primejdioase: tumori, tulburari functionale. Un acces de furie poate duce la un accident vascular soldat cu moartea sau cu infirmitate pe viata. Subiectul este infumurat, cu ifose in vorbire, extravagant in mediul sau social, dar si in afaceri. Este de multe ori impovarat de datorii neplatibile si este la un pas de faliment. Un orgoliu fals il impiedica adesea sa lucreze cinstit pentru ceilalti si prefera sa exploateze publicul, lucreaza in domeniul jocurilor, pariurilor, curselor. Speculeaza, doresc o viata „usoara” si o au pana ce cad sub loviturile legii. Copii nascuti cu aceste aspecte trebuie in mod deosebit antrenati sa se stapaneasca, sa fie economi si cinstiti. Aspectul indica o vitalitate slaba, tulburari ale ficatului, aroganta, orgoliu, extravaganta, snobism, piedici in afirmarea sociala, caracter necinstit, dar numai daca este indicat si de alte aspecte rele. Nativul este cheltuitor, isi risipeste energiile, da dovada de indulgenta prea mare cu sine insusi, tendinta de ingrasare datorita abuzului de hrana.

Luna in conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica o fire omenoasa, optimism, sanatate, tendinte de ingrasare, posibilitatea de realizare in viata, atractie pentru calatorii. Perspicacitate, popularitate, magnetism personal puternic, imaginatie remarcabila.

Luna in sextil, trigon cu Jupiter: Indica o fire optimista, nobila, generoasa, o inima deschisa; persoana este loiala, cinstita, binevoitoare, ceea ce o face foarte populara. Forta mentala si constitutia fizica sunt amplificate; o inima puternica, un trup sanatos, un magnetism personal care este potrivit celor ce vindeca bolnavi. Va avea idei inalte si o imaginatie rodnica, se va imbogati. Averea va creste mereu daca o va folosi sa intemeieze si sa sprijine operele filantropice spre care nazuieste. Aceste aspecte sunt tot ce poate fi mai bun, ele indica numai reusita in viata, atat in plan fizic, cat si spiritual. Aspectul indica o fire norocoasa; nativul poate beneficia de mosteniri, este optimist, are sanse de succes in viata publica. Bunavointa, popularitate, sanatate buna, caracter sincer, prietenos, succes material, casatorie fericita spre sfarsitul vietii, existand posibilitatea de a ajunge fericit si bogat. Intuitie si sensibilitate deosebita, talent pentru afaceri si speculatii financiare.

Luna in careu, opozitie cu Jupiter: Aspectul actioneaza in dauna facultatii de a rationa si prilejuieste necazuri prin litigii – din lipsa de prevedere si nehotarare. Persoana este pornita spre ingamfare si risipa, este sortita ruinii, unei reputatii proaste sau chiar falimentului. Aspectele sunt nefavorabile stomacului sau ficatului. Aspectul indica necazuri in familia din cauza femeilor, complicatii si intamplari imprevizibile in calatorii, fire cheltuitoare, posibile asocieri nechibzuite, pierderi financiare. Tendinta de a manca excesiv, nepasare, indiferenta, reputatie proasta, separarea familiei, dificultati cu legea, boli ale ficatului. Nativul are tendinta de a se supraestima, poate fi incorect, extravagant, orgolios, tentat de fraude; este posibil sa fie acuzat pe nedrept.

Saturn in conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica onestitate, spirit intreprinzator, talent pentru investitii solide si durabile. Alterneaza perioadele de optimism cu depresiile. Configuratia are aceeasi influentia binefacatoare ca sextilul si trigonul, dar intr-o masura mai mica. Daca Jupiter este slab in semn sau rau aspectat, inftuenta conjunctiei este slaba, dar pot sa apara blocaje ale vaselor sangvine, arteroscleroza – ca si in cazul opozitiei sau cuadraturii.

Saturn sextil, trigon cu Jupiter: Aspectul indica intelepciune, inclinatie spre studiu, filozofie, ocultism, dorinta de a-si crea o situatie sociala buna si de a face o impresie buna tuturor. Persoana are tarie de caracter, abilitate in depasirea obstacolelor, diplomatie. Stima obtinuta datorita meritelor sale. Indica un caracter bine calit, spirit cuprinzator, esential filozofic, fire binevoitoare, simt adanc al dreptatii. Insusirile celor doua planete sunt combinate in aceste aspecte, ele aducand castiguri, onoruri si stima in sfera sociala. Persoana este socotita un veritabil stalp al societatii. Proprietatea sa va creste, caci aceste aspecte dau o judecata sigura in materie de bani si capacitatea de a prinde din zbor prilejul.

Saturn careu, opozitie cu Jupiter: Aspectul indica probleme de familie, spirit materialist, egoism, zgarcenie, afirmare dificila in viata. Nativul trebuie sa munceasca din greu pentru orice, se maturizeaza devreme datorita incercarilor dificile prin care trece inca de la varste fragede. Poate avea necazuri datorita fraudelor comise de altii; pierderi prin imprumuturi fara garantie. Da o fire neincrezatoare, incapabila de a lua o hotarare, banuitoare. Persoana se lasa luata de curentul intamplarilor. Ea va fi adesea dusa in spate de societate, fie intr-un azil de saraci, fie intr-o temnita. Caracterul ii este cu desavarsire necinstit.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply