Ceaiul „binecuvantat” poate influenta constiinta umana si starea de spirit

A devenit clar pentru tot mai multi oameni ca lumea noastra materiala este corelata in mod direct cu constiinta. De exemplu, diverse experimente guvernamentale secrete au relevat faptul ca fiintele umane sunt capabile de indoirea obiectelor materiale fizice cu ajutorul mintii. Un alt exemplu este efectul placebo, cu ajutorul caruia putem transforma corpurile noastre cu ajutorul credintei.

Un nou studiu realizat de Institutul de Stiinte Noetice arata cum constiinta umana poate schimba lumea noastra fizica. El a examinat cum influenteaza starea de spirit bautul ceaiului. Oare consumul de ceai „tratat” cu intentii bune poate avea un efect asupra starii de spirit, mai mult decat consumul obisnuit de ceai?

Studiul s-a desfasurat astfel: in fiecare seara, timp de 7 zile la rand, voluntarii au completat un chestionar privind starea de spirit. Ei au consumat cate 600 ml de ceai de oolong, dimineata si dupa-amiaza. Un grup de voluntari a primit cate un ceai care a fost „tratat” in mod intentionat (binecuvantat) de catre trei calugari budisti; celalalt grup a primit un ceai obisnuit, nebinecuvantat.

189 adulti au participat la studiu, iar studiul a fost efectuat pe o saptamana, pentru a reduce fluctuatiile privind starea de spirit. Cei care au baut ceai binecuvantat au prezentat o crestere mai mare a starii de spirit decat cei care au baut ceai obisnuit.

 

Be the first to comment

Leave a Reply