Ghimbirul… nici nu va inchipuiti ce beneficii incredibile pentru sanatate are! E atat de ieftin… folositi-l!

1
1

ghimbir“Ayurveda”, stravechiul tratat de medicina antica, ofera ghimbirului statutul de “medicament principal”. Si asta pentru ca aceasta minunata planta-condiment a fost testata in timp, avand proprietati digestive minunate, in plus fata de numeroase alte beneficii de sanatate. In India, ghimbirul este folosit din belsug in viata de zi cu zi. Pe milioane de mese din India, veti vedea bete de ghimbir proaspete, care sunt inmuiate in suc de lamaie si sare, dar si in orice alta mancare gatita.

Sa vedem in continuare care sunt beneficiile acestui minunat ghimbir:
1. Nu va este foame? Mancati ghimbir proaspat chiar inainte de pranz, pentru a stimula sucurile digestive si astfel a crea un apetit mare.
2. Ghimbirul imbunatateste absorbtia si asimilarea de substante nutritive esentiale in organism.
3. Ghimbirul curata “canalele” microcirculatorii ale corpului.
4. Aveti senzatie de rau de avion sau greata in timpul calatoriilor? Mestecati niste ghimbir, de preferinta cu putina miere de albine.
5. Aveti probleme cu gazele intestinale? Ghimbirul ajuta la reducerea flatulentei!
6. Va doare burta si aveti ​​crampe intestinale? Acelasi ghimbir face minuni si va potoleste durerea.
7. Va dor tare articulatiile? Ghimbirul, cu proprietatile sale anti-inflamatorii, va poate aduce alinarea. Pentru asta, trebuie sa folositi niste ulei de ghimbir pe care sa-l puneti in baie.
8. Tocmai ati avut o interventie chirurgicala? Guma de ghimbir luata dupa operatie va ajuta sa nu mai simtiti greata.
9. Daca beti un ceai de ghimbir, puteti scapa de durerile de gat si problemele la nas. Doar sa respirati acest ceai si veti avea parte de toate beneficiile.
10. Aveti probleme la pat cu partenerul sau partenera? Numeroase texte ayurvedice acrediteaza ghimbirul cu proprietati afrodisiace.

3 moduri de a utiliza ghimbirul

– in mancaruri – poate fi pus in aproape orice mancare gatita, gustul sau iute si aromat face delicioasa orice portie de alimente.
– in suc – faceti urmatoarele combinatii: portocale + ghimbir sau morcovi + mere + lamaie + ghimbir.
– in desert – adaugati putin ghimbir ras si vanilie pe un serbet sau o prajitura.

 

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr ghimbirul este fantastic. Cel mai bine este să-l folosiți sub formă de rădăcină. Știu că se găsește la Kaufland la prețul de 20 Ron. Puteți să-l folosiți și crud, deși este cam iute, dar este suportabil cu un pahar de apă. O rețetă este să-l răzuiți pe răzătoarea mică cca. 300 gr., tot atât morcov, 2 mere și 400 gr. miere, îl păstrați la frigider. Se ia pe stomacul gol o linguriță, dimineața cu cca. 1/2 h înainte de masă și la fel pentru celelalte mese. Se poate folosii și ca tinctură, ras, pus în alcool, votcă și macerat 10 zile, se pune în ceai, dar se pot face și frecții pentru dureri articulare și chiar pentru tratarea calviției. Utilizările lui sunt multiple, de reținut că acesta conține aproape 500 substanțe active: minerale, acizi, uleiuri etc.