Home Uncategorized Fii credincios si vei fi mai putin stresat!

Fii credincios si vei fi mai putin stresat!

by admin
21 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

credincios10Potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Toronto, credinta ii ajuta pe oameni sa fie mai putin anxiosi si sa diminueze stresul, ducand la diferente intre creierul credinciosilor si al necredinciosilor.

Subiectii care au participat la acest test au avut atasati de cap electrozi, pentru a masura activitatea creierului. Astfel, s-a aratat ca prin comparatie cu persoanele necredincioase, cei care sunt credinciosi prezinta o activitate mai mica in zona cortexului anterior (ACC), o zona a creierului ce produce modificarea comportamentului, atunci cand atentia si controlul sunt necesare. Fenomenul are regula loc atunci cand anumite evenimente produc anxietate, de exemplu, atunci cand gresim. Testul a aratat ca persoanele foarte credincioase, au ACC-ul mic, iar erorile sunt putine.

De asemenea, credinta are un efect de relaxare asupra subiectilor, ceea ce le permite sa fie mai putin stresati si ingrijorati.

Sursa: www.libertatea.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment