luni, ianuarie 30, 2023
AcasăFranturi de realitateFeriti-va de bananele "Dole" si "Chiquita", caci sunt otravite cu Nemagon

Feriti-va de bananele „Dole” si „Chiquita”, caci sunt otravite cu Nemagon

Feriti-va de bananele „Dole” si „Chiquita”, caci sunt otravite cu Nemagon

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

bananeBananele, un fruct extrem de delicios si de hranitor. Dar cat de sanatoase sunt bananele care le consumam din supermarket-uri?  In ianuarie 2001, publicatia berlineza „Tageszeitung” relata cazul culegatorului de banane Lucas Barahona din Nicaragua. „Medicii mi-au spus sa merg acasa si sa astept moartea. Eu, copiii mei, intreaga mea familie”. Barbatul in varsta de 44 de ani sufera de cancer al oaselor. Fiica sa de zece ani este atat de mica, de parca ar avea patru. Iar fiul de patru ani arata ca si cum ar fi inca bebelus. Nici nu se poate ridica singur. Ei se numara printre cele 22.000 de victime nicaraguane ale substantei americane Nemagon, care la sfarsitul anilor saptezeci a fost folosita pentru combaterea viermilor care atacau bananele. Substanta a fost utilizata fara o protectie deosebita si a fost chiar imprastiata din avion.

In orasul provincial Olanchito din nordul Hondurasului, medicul Omar Gonzalez a tras in februarie 1998 alarma: circa 1% dintre copiii veniti pe lume in spitalul sau s-au nascut fara creier. A pus acestea pe seama utilizarii Nemagonului.
Nemagonul este numele de marca al substantei chimice dibromclorpropan (DBCP), care a fost catalogata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept extrem de toxica. DBCP a fost introdusa pe piata in anii cincizeci de catre firmele Dow Chemical si Shell Oil si prezentata drept foarte convenabila la pret. Firmele Dow si Shell detineau deja la sfarsitul anului 1958 rezultate ale unor studii proprii, care indicau faptul ca in urma testarii DBCP-ului pe animale, aceasta a provocat sterilitate, atrofierea testicolelor, probleme pulmonare, hepatice si renale. Aceste date au fost tinute in secret de catre ambele firme si au declarat in fata autoritatii de brevetare ca nu este periculoasa pentru om.

In 1977, DBCP a fost interzisa in SUA. Dar in America Latina a fost utilizata in continuare, ani de zile, de catre concernele americane producatoare de banane. In anul 1998 au fost descoperite in Honduras depozite subterane, in care se mai gaseau recipienti cu DBCP, apartinand concernului producator de banane Standard Fruit (Dole).

Circa 25.000 de fosti muncitori pe plantatiile din America Latina si Asia au solicitat daune de la concernele multinationale producatoare de banane Chiquita, Dole si Del Monte, precum si de la firmele Shell si Dow Chemical. In timp ce Chiquita a refuzat sa plateasca daune compensatorii victimelor, firmele producatoare s-au straduit sa obtina o intelegere, fapt socotit de reclamanti drept o recunoastere a vinei.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

10 Comments

  1. Vai de mine, asta e dintr-un articol din 1998 care nu avea nici o baza reala. Au fost dati afara reporterii si unul a trebuit sa plateasca 50 de milioane de dolari daune firmei producatoare de banane Chiquita. Este fictiune! Bananele sunt cele mai sanatoase fructe de pe piata la ora actuala, desi cele pe care le consumam sunt rezultatul unei mutatii genetice de prin 1950 (cititi pe wikipedia). Nu mai plecati capul la toate prostiile. Apropo, Chiquita nu se mai gasesc la noi de prin 2002. Eu unul nu am mai gasit. Dole are monopolul acum.

  2. Daca si bananele ( printre preferatele mele) sunt otravite, atunci ce nu mai este? De aia ma straduiesc eu de 5 ani sa cresc in inaltime si nu mai reusesc nici cu sport, nici cu dieta. SLava cerului ca realizarile Domnului ( numai bune)sunt mai puternice decat realizarile omului( numai rele) si in felul acesta, daca stai sa te gandesti cate ritualuri naturale si spirituale sunt numai pentru a-ti indeplini dorintele, pai daca stam sa ne gandim numai la Luna daca stai in fata ei si o rogi sa iti descreasca un defect sau sa-ti creasca o calitate, ….si cate am realiza. Logic ca singura speranta e sa mananci din pomii tai, dar care pomi? Ni s-au luat curtile ca sa locuim suspendati in aer la blocuri, sa fim nevoiti sa platim TOT ce e de la natura ( care trebuiesc sa fie gratis), fructe, legume, branzeturi, seminte , apa etc. Lucrurile de la Dumnezeu sunt gratis. Iar noi le platim. Si le platim pe cele otravite.Ceva de genul:” multumesc ca-mi strici organismul”. Si in plus, aici este vorba de banane. Se gasesc palmieri cumva in curtile romanilor?